φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Μητροπολίτης Κορίνθου για Ρεπούση: «Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!» 
Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, σχετικά με την πρόταση της Βουλευτή του ΔΗ.ΜΑΡ. κα Ρεπούση να καταργηθεί ο εκκλησιασμός στα σχολεία.
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση σε όσα ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος για την κα Ρεπούση, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να πιστεύουμε σε όποιον Θεό θέλουμε και να τον λατρεύουμε όπως θέλουμε. Το Σύνταγμα έχει όρους και όρια ...; Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, όπως λέει το Σύνταγμα, είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι».
«Με έκπληξη ακούσαμε όσα είπε η κα Ρεπούση. Και τα είπε όχι σαν κα Ρεπούση που έχει την ευθύνη των λεγομένων της, αλλά σαν εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας! Δηλαδή, «βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κορίνθου.
Σε άλλο σημείο τόνισε: «Και η κα Ρεπούση, πιστή στις ιδεολογικές της αρχές και τις πολιτικές της πεποιθήσεις, παραβαίνει το Σύνταγμα και βολιδοσκοπεί τον κόσμο, αν θα πρέπει να σταματήσει ο εκκλησιασμός στα σχολεία. Μήπως έπρεπε ο Αρχιεπίσκοπος να της πει συγχαρητήρια; Όταν εδώ χανόμαστε και αυτή η κυρία ψάχνει να βρει τον τρόπο να μας αφελληνίσει;».
Ο δυναμικός Ιεράρχης αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Γι΄ αυτό και ο -κατ΄ ομολογία όλων- πράος Αρχιεπίσκοπος έφτασε στο σημείο να πει «Ως εδώ και μη παρέκει!» Αυτό μας μάρανε; Ακόμα και ο Στάλιν ανακάλεσε την απόφασή του και άνοιξε τις εκκλησίες, ως ελπίδα για τους πολίτες της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό δεν τους έγινε μάθημα; Κι έρχονται να το εφαρμόσουν στη Δημοκρατική Ελλάδα; Στηρίζουμε και αποδεχόμαστε όσα είπε και αποφάσισε ο Αρχιεπίσκοπος.»
«Και όπως είπε «θα μας βρουν αντιμέτωπους»! Κυρά μου, να ρωτήσεις τους Έλληνες να θέλουν να κόψουν από τα παιδιά τους την εκκλησία! Να το ρωτήσει ευθέως. Και να αλλάξει το Σύνταγμα! Ειδάλλως να κάτσει εκεί που κάθεται και να παραιτηθεί! Και να αφήσουν τα τερτίπια επιτέλους!!», πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Διονύσιος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας