φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Πα, Βου, Γα, Δη, Κε, Ζω, Νη …Απ΄άκρη σ΄άκρη

 


Είναι μια φιλότιμη προσπάθεια ενός νέου ανθρώπου που αφιέρωσε από τα μαθητικά του χρόνια το ενδιαφέρον του, τον χρόνο του, την αγάπη του στην εκκλησία και ιδιαίτερα στο ψαλτήρι. Συμμετέχει συνειδητά μαζί με τον ιερέα του ναού στα ιερά μυστήρια της εκκλησίας μας υμνώντας και δοξολογώντας τον Κύριο. Παράλληλα με  ζήλο προσέγγισε την Παραδοσιακή μας μουσική και με ιδιαίτερο τρόπο την "πάντρεψε" με τις νότες της Βυζαντινής μας μουσικής,αλλά και της Ευρωπαϊκής.

Το αποτέλεσμα αυτό καταγράφηκε στα τρία πρώτα βιβλία, αλλά είναι τόσος ο πλούτος της Παράδοσης που λογικά θα δημιουργηθούν και άλλα βιβλία.

Ευχόμαστε καλή δύναμη σε αυτό το δημιουργικό έργο και οι νέοι μας έχουν πλέον προσανατολισμό για να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά και την ψυχή τους.

Ψαλτήρι και παραδοσιακή μουσική!

χ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας