φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Είδη ρουχισμού προσφερονται από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως

"Τράπεζα Ρουχισμού" εγκαινιάζει σήμερα η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με σκοπό να εξυπηρετήσει κατά το δυνατό καλύτερα τους ενορίτες της.
Η τράπεζα θα λειτουργεί σε κατάστημα στην οδό Λαγκαδά 55 και θα προσφέρει ρούχα σε όσους χρειάζονται.
Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στην ενορία του και να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Στη συνέχεια, από τη Μητρόπολη θα ετοιμάζονται δέματα που θα αποστέλλονται στις οικογένειες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

"Αυτήν τη στιγμή η τράπεζα διαθέτει καινούργια ρούχα, από μια παρακαταθήκη που είχαμε, καθώς η Μητρόπολή μας έχει μια ανοιχτή δίοδο συνεργασίας με διάφορες βιοτεχνίες στο πλαίσιο των αποστολών ρουχισμού που διοργανώνουμε εδώ και χρόνια, για το σερβικό λαό", σημείωσε ο πατήρ Παναγιώτης Κωστούλας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η τράπεζα εγκαινιάζεται στις 18.30 το απόγευμα από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.

Στην "Τράπεζα Ρουχισμού" θα συγκεντρώνονται ρούχα από προσφορές που γίνονται στις ενορίες. Τα ρούχα θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όπως επεσήμανε ο πατήρ Παναγιώτης.
Η τράπεζα ήρθε να καλύψει τις ανάγκες ενοριτών με πιο οργανωμένο και λειτουργικό τρόπο, σε μια εποχή που οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τα συσσίτια στην ίδια Μητρόπολη έχουν φτάσει τα 2.500 ημερησίως και αντιστοιχούν σε περίπου 20 ενορίες.
Στα συσσίτια προσφέρουν τρόφιμα όσοι το επιθυμούν για εκείνους που έχουν ανάγκη.

Στο μεταξύ, ειδικά για τα παιδιά, στην ενορία του Αγίου Αθανασίου σε συνεργασία με τα σχολεία και με διακριτικό τρόπο, συνεχίζεται η προσπάθεια "κανένα παιδί χωρίς πρωινό στο σχολείο".
Κάθε Παρασκευή οι γονείς προμηθεύονται το πρωινό της εβδομάδας που αποτελείται από γάλα και κρουασάν, για να μη λείψει το πρόγευμα σε κανένα παιδί.

ΠΗΓΗ
ΡΟΜΦΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας