φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Οικονομική κρίση... αλλά την καθιέρωση της «Κάρτας του Πολίτη» προωθούν τα αρμόδια υπουργεία

Την καθιέρωση της «Κάρτας του Πολίτη» προωθούν τα αρμόδια υπουργεία

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Την καθιέρωση της λεγόμενης Κάρτας του Πολίτη με την οποία θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Στην κάρτα θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αλλά και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία του πολίτη.
Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Για το ίδιο ζήτημα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 ότι στόχος του δικού της υπουργείου είναι στην Κάρτα να περιλαμβάνονται και στοιχεία για την υγεία του ενδιαφερόμενου, όπως για παράδειγμα η ομάδα αίματος, τυχόν αλλεργίες κλπ.
«Να μπορεί να έχει τα στοιχεία του, να πηγαίνει στο δημόσιο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να έχει όλα τα στοιχεία τα οποία είναι αναγκαία και απαραίτητα. Και να μην χρειάζεται ούτε γραφειοκρατία, αλλά επίσης να εξυπηρετείται και πολύ γρήγορα» εξήγησε η υπουργός.

πηγη
ΝΕΑ 22-04-2010

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας και θα 
διαθέτουν τρία επίπεδα ασφαλείας, ορατά και αόρατα
ΝΕΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ταυτότητες σε σχήμα πιστωτικής κάρτας, υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας, στα πρότυπα των υπηρεσιακών ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού, αναμένεται να αποκτήσουν σε μερικά χρόνια οι Έλληνες πολίτες.

Την έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων με δικλίδες ασφαλείας ώστε να είναι αδύνατη η πλαστογράφησή τους σκοπεύουν σύμφωνα με πληροφορίες να αναλάβουν τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Έκδοσης Διαβατηρίων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε θα αρχίσει η σχετική διαδικασία έκδοσης ταυτοτήτων για τους πολίτες και ποιες θα είναι οι τεχνικές ασφαλείας. Αναμένεται να έχουν παρόμοιες τεχνικές προδιαγραφές με τις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες του αστυνομικού προσωπικού και να εκδίδονται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Τις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες με τις οποίες θα εφοδιαστεί σταδιακά μέχρι τον Ιούνιο όλο το αστυνομικό προσωπικό- αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί και συνοριοφύλακες- παρουσίασαν χθες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Λευτέρης Οικονόμου και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Διαβατηρίων Ταξίαρχος Γιώργος Καμπέρης.

Οι νέες ταυτότητες των αστυνομικών έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας και διαθέτουν τρία επίπεδα ασφαλείας, ορατά και αόρατα. Στις τεχνικές ασφαλείας περιλαμβάνεται το ειδικό σχέδιο του φόντου, εκτύπωση με ιριδισμό, με πολύχρωμες μεμβράνες και μικροσκοπική γραφή.

Αδύνατη η πλαστογράφηση
Παράλληλα χρησιμοποιείται ειδική μεμβράνη ασφαλείας, η οποία είναι αδύνατον να πλαστογραφηθεί. Η μεμβράνη κατασκευάζεται αποκλειστικά για το έντυπο της ταυτότητας που περιλαμβάνει ειδικά ολογραφήματα μεταβλητής εικόνας και μικροεκτυπώσεις αόρατες διά γυμνού οφθαλμού. Σε κεντρική υπηρεσία η οποία θα εκδίδει έγγραφα με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας σκοπεύει να μετατρέψει τη Διεύθυνση Διαβατηρίων η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ήδη η αρμόδια Διεύθυνση έχει αναλάβει την έκδοση των νέων διαβατηρίων, των νέων αδειών ικανότητας οδήγησης, καθώς και την έκδοση των 55.000 νέων δελτίων ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού. Η συγκεκριμένη Υπηρεσία από τον Ιανουάριο του 2006 έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2009 έχει εκδώσει 2.281.327 διαβατήρια, ενώ πέρσι έχει εκδώσει 587.047

νέες άδειες ικανότητας οδήγησης.

Στους στόχους της Υπηρεσίας είναι να αναλάβει την έκδοση τίτλων σπουδών και άλλων εγγράφων, όπως άδειες παραμονής, ώστε να είναι δύσκολη η πλαστογράφησή τους.

πηγή
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4559003&ct=1

Υ.Γ Είπαμε  και  μεις  πως  ο  ΑΜΚΑ  ξεχάστηκε....πάμε  τώρα  για  το  επόμενο  βήμα  την  ηλεκτρονική  κάρτα  με  όλα  αυτά  που  κατά  καιρούς  έχουμε  πει...
Σχετικά  links:
http://1myblog.pblogs.gr/2009/06/470037.html
http://1myblog.pblogs.gr/2009/07/o-nomos-3655-2008-arthro-153-a-a-apeilei-toys-polites.html
http://1myblog.pblogs.gr/2009/11/amka-kai-antirrhsies-syneidhsews.html
http://1myblog.pblogs.gr/2009/11/ohi-panikos-alla-poimantiko-hreos-h-enhmerwsh-peri-amka-p-sarant.html
http://1myblog.pblogs.gr/2009/11/amka-h-di-k-a-kai-idiwtikh-etaireia-epafos.html
http://1myblog.pblogs.gr/2009/10/amka-tsipaki-kai-666-to-sfragisma-toy-antihristoy-verichip-rfid-.html
 


[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ewO8VZ1V80U&feature=related]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ελάτη



Ιερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου



Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ



Καρούλια. Αγιο Ορος



Προυσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας