φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Πολύ λιγότερο από τους Έλληνες δουλεύουν οι Γερμανοί, σύμφωνα με την «Le Monde»


IMG_0209R.jpg

Στο μικροσκόπιο της στατιστικής επιστήμης έβαλε η εφημερίδα «Le Monde» τη θεωρία περί «τεμπέληδων Ελλήνων και εργατικών Γερμανών» για να ανατρέψει τον μύθο που τροφοδότησε προ ημερών με δηλώσεις της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στην πραγματικότητα, «οι Γερμανοί εργάζονται πολύ λιγότερο και δεν είναι περισσότερο παραγωγικοί» δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα ο οικονομολόγος Πατρίκ Αρτούς με βάση μελέτη που συνέταξε ο ίδιος, όπως αναφέρουν
«Τα Νέα».

Όπως επισημαίνει ο Πατρίκ Αρτούς, επικεφαλής του Ινστιτούτου Natixis, πριν καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι τα προβλήματα των οικονομιών του ευρωπαϊκού Νότου οφείλονται στην οκνηρία, είναι χρήσιμο να ρίξει μια ματιά στους αριθμούς.


Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το 2009 ο μέσος όρος εργασίας στη Γερμανία ήταν 1.390 ώρες, όταν στην Ισπανία ήταν 1.654, στην Πορτογαλία 1.719 και στην Ελλάδα 2.119.


«Ακόμη και εάν το όριο συνταξιοδότησης είναι μεγαλύτερο στη Γερμανία (65 έτη τώρα και 67 στο μέλλον) η πραγματική μέση ηλικία συνταξιοδότησης είναι η ίδια» προσθέτει ο Γάλλος οικονομολόγος. «Οι Γερμανοί συνταξιοδοτούνται στα 62,2, οι Ισπανοί στα 62,3, οι Πορτογάλοι στα 62,6 και οι Έλληνες στα 61,5.


Οι Γάλλοι βρίσκονται πιο κάτω, καθώς κατά μέσο όρο συνταξιοδοτούνται στο 60ό έτος της ηλικίας τους».


Εξίσου αποκαλυπτική είναι η σύγκριση στο θέμα της παραγωγικότητας. Η κατά κεφαλήν παραγωγικότητα στη Γερμανία βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την κατά κεφαλήν παραγωγικότητα στη Νότια Ευρώπη.


Όσο για την ωριαία παραγωγικότητα των Γερμανών, βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο αλλά δεν είναι μεγαλύτερη από αυτήν των Ελλήνων.


πηγή
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231111523

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας