φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών...φακελώνεται ολόκληρη η χώρα!!!

Ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Στην αξιοποίηση της υποδομής του συστήματος πληρωμής υποχρεώσεων της Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξοπλίσει όλους τους φορολογούμενους με ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών.

Το σύστημα της ΔΙΑΣ ΑΕ (DIASPOS) προσφέρει ήδη τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μέσω μηχανημάτων EFT/POS, ιδιοκτησίας της ΔΙΑΣ Α.Ε, που είναι εγκατεστημένα στις κατά τόπους Εφορίες.


Με τον τρόπο αυτό ο φορολογούμενος αποδεσμεύεται από τη μεταφορά μετρητών, πληρώνει με ασφάλεια και ευκολία, ενώ του παρέχονται και πιστωτικές διευκολύνσεις. Από το DIASPOS το Δημόσιο αποφεύγει τη διαχείριση μετρητών από τους υπαλλήλους του και έχει μικρότερο λειτουργικό κόστος στη διευθέτηση των συναλλαγών.


Στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης Γ.Παπακωνσταντίνου και Μ.Χρυσοχοϊδη με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αποφασίσθηκε η συνδρομή του Δημοσίου μέσω του DIASPOS για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών που θα χρησιμοποιούνται σε κάθε συναλλαγή και θα καταργήσουν την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων.


Όπως απεκάλυψε ο κ. Παπακωνσταντίνου η κάρτα αυτή θα φέρει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου κάθε πολίτη, θα χορηγείται είτε από κάθε τράπεζα ξεχωριστά είτε από το υπουργείο Οικονομικών και μέσω των ειδικών τερματικών (POS) που διαθέτουν τα καταστήματα θα περνούν στον λογαριασμό του πολίτη τα ποσά των αποδείξεων. Η έκδοση και η λήψη της απόδειξης θα παραμείνει υποχρεωτική.


Σύμφωνα με την αναφορά του υπουργού Οικονομικών το DIASPOS θα υποστηρίζει και έξυπνες κάρτες επιβράβευσης φορολογουμένων (loyalty schemes και smart loyalty cards), με τις οποίες οι υπηρεσίες του υπουργείου θα παρακολουθούν τον τζίρο των καταστημάτων και τις καθημερινές ροές του ΦΠΑ. Οι συγκεκριμένες κάρτες θα είναι και χρεωστικές, ώστε να διευκολύνεται ο περιορισμός της χρήσης μετρητών. Ωστόσο, προβλήματα αναμένεται να παρουσιασθούν στις συναλλαγές με μικροποσά και στο υπαίθριο εμπόριο.


Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, σε κάθε περίπτωση η ενεργοποίηση του εν λόγω συστήματος, η υποδομή του οποίου θεωρείται σχεδόν έτοιμη, απαιτεί την έγκριση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς οι έξυπνες κάρτες θα καταγράφουν λεπτομερώς την καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών και θα αποτυπώνουν το σύνολο των καθημερινών τους δραστηριοτήτων.

πηγη
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231060861

Υ.Γ
Εφ' όσον  τους  κλέφτες  τους  ξέρετε, για  να  μην  πω...τίποτε  άλλο περισσότερο...πιάστε  τους!!!
Εμπρός  λοιπόν  κάντε  το  τι  περιμένετε!   Εσείς  όμως σαν  αντιστάθμισμα μέσα  σε  καιρούς  λιτότητας  βρίσκετε  εκεινα τα χρήματα αλλά και  την  αναγκαιότητα  να φακελώσετε  περισσότερο  τον  κόσμο.
Σας  έχουν  πάρει  όλοι  χαμπάρι όλοι,  ότι  άλλα  προωθείτε  όλοι  εσείς  που  επί  χούντας  κοπτόσασταν  και  βγαίνατε  στους  δρόμους  να  φωνάξετε  ενάντια στο  φακέλωμα και  στην  τοπική  Δικτατορία του  Παπαδόπουλου.
Τώρα  στην  παγκόσμια  δικτατορία  που  μπαίνουμε ή μάλλον εντέχνως που   μας  βάλατε  προφανώς  εσείς  δεν  θα  είστε  μαζί  μας, γιατί  όλοι  εμείς  θα  είμαστε μαζί...σεις  μειντε  μόνοι...όπως  άλλωστε σας αρμόζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας