φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΙΝΚΑ και αχρήματη κοινωνία

ΙΝΚΑ ΔΙ.ΚΑ.Π – Δ.Τ. 101/25-05-2015

          Με την πρόσφατη ανακοίνωση της εκπροσώπου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κας Λούκας Κατσέλη την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015, για πλήρη και καθολική χρήση πλαστικής – ηλεκτρονικής χρεωστικής κάρτας σε ολόκληρο το φάσμα των χρηματικών συναλλαγών της οικονομίας της χώρας με πρόφαση α) τη διάσωση της επαπειλούμενης ρευστότητας της οικονομίας και β) την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, οφείλουμε να ενημερώσουμε και να καταγγείλουμε στους πολίτες – καταναλωτές ότι διενεργείται σε βάρος τους μια τυχοδιωκτική μεθόδευση εκ μέρους της ως άνω τραπεζικής «αρχής», δηλαδή, για την ακρίβεια, ιδιωτικής ανωνύμου εταιρείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που στοχεύει στην ολοσχερή κατάργηση της παραδοσιακής συναλλακτικής οικονομίας μέσω του συμβατικού χρήματος όπως το γνωρίζουμε έως και σήμερα. Αυτή η κίνηση που σήμερα υιοθετείται από την σημερινή κυβέρνηση (ενώ ως ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ήταν αντίθετη) ενέχεται από ύπουλες σκοπιμότητες, με πρώτη αυτή της αρπαγής και των τελευταίων πραγματικών οικονομικών πόρων των πολιτών αφ’ ενός και την παγίδευσή τους σε ένα τεράστιο ηλεκτρονικό φακέλωμα αφ’ ετέρου, που θα οδηγήσει σε μεθοδευμένο κοινωνικό διωγμό κάθε κοινωνικής ομάδας που εμπλέκεται στην οικονομική αγορά και με τον πιο απλό ακόμη τρόπο, αυτόν της αγοράς των καταναλωτικών αγαθών. Οι παράμετροι (τεχνικές προδιαγραφές) μιας τέτοιας εφιαλτικής πραγματικότητας έχει «φροντισθεί» μέχρι και σήμερα να κρατηθούν ως επτασφράγιστο μυστικό από την πλευρά της Πολιτείας.
Η δε πρόφαση περί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, μοιάζει με κακόγουστο και προκλητικό αστείο. Για να δούμε τελικά ποιοι έχουν ακόμη τη δυνατότητα να φοροδιαφεύγουν. Μήπως οι δημόσιοι υπάλληλοι; Όχι! Διότι όλες οι μισθοδοτικές τους αποδοχές ενημερώνουν το Υπουργείο Οικονομικών on line μέσω μηχανογράφησης. Μήπως φοροδιαφεύγουν οι δημοτικοί υπάλληλοι; Μήπως οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι τραπεζικοί, οι συνταξιούχοι; Όχι! Διότι με όλους αυτούς ισχύει το ίδιο όπως και με την περίπτωση των δημοσίων υπαλλήλων. Ποιοι λοιπόν φοροδιαφεύγουν ακόμη; Μήπως οι μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που όλες τους οι κινήσεις περνάνε μέσα από το τραπεζικό σύστημα και ενημερώνουν το Υπουργείο Οικονομικών με την ΠΟΛ 1077, ενώ είναι απαγορευτικό να κινηθούν με μετρητά πάνω από 500 ευρώ; Μήπως επειδή όλοι αυτοί για να επιβιώσουν πρέπει να συλλέγουν το μέγιστο σε έξοδα και έτσι εξαναγκάζονται  να δηλώνουν στην εφορία όλα τους τα έσοδα και έξοδα, αφού το κυνήγι των περισσότερων εξόδων έγινε σκοπός για την ελαχιστοποίηση της φορολογίας τους; Αλλά ακόμα και να φοροδιαφεύγουν, έρχεται το κράτος με τους ληστρικούς φόρους να τους φορολογεί με 26 % από το πρώτο εύρω αλλά και με φόρο επιτηδεύματος, φόρο αλληλεγγύης, ΦΠΑ κλπ φόρους που και να έχουν παθητικό στην επιχείρησή τους φορολογούνται μεταξύ 4.000 – 8.000 Ευρώ φόρο, ανεξάρτητα με τον αν έχουν έσοδα ή όχι.
Μήπως το 50% του Ελληνικού λαού που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, μήπως σχεδόν 4 εκατομμύρια πολίτες που είναι άνεργοι και 3 εκατομμύρια από αυτούς ανασφάλιστοι, μήπως το 80 % των  επιχειρήσεων που χρωστούν στο δημόσιο; Μήπως οι επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο κατά εκατοντάδες σε καθημερινή βάση, παρασύροντας στην ανεργία και τους εργαζόμενους που απασχολούν; Μήπως όλοι αυτοί που χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις τους χάνοντας χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο περιμένοντας να ανακάμψει η αγορά και ελπίζοντας σε ένα αναπτυξιακό θαύμα, μην έχοντας τι άλλο να κάνουν στην ζωή τους;
Για ποια φοροδιαφυγή μιλάει η κυβέρνηση; Μήπως δεν γνωρίζει ότι στα καπιταλιστικά κράτη το σύστημα λειτουργεί με μαύρο χρήμα; Η Γερμανία έχει 20% φοροδιαφυγή και τα μαύρα που δίνουν σε μίζες δηλώνονται στην φορολογία τους μειώνοντας την, αλλά  και η Αμερική έχει 19% φοροδιαφυγή. Αυτό σημαίνει ότι και στα αναπτυγμένα κράτη που έχουν τον απόλυτο έλεγχο μέσω των τραπεζών η φοροδιαφυγή νομιμοποιείται για να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις. Αλλά ακόμα και αν βρεθεί τρόπος εξάλειψης των μετρητών και χρήσης λογιστικού χρήματος (πλαστικού με την χρήση καρτών), δεν θα εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή, αφού σχεδόν 25 κράτη είναι φορολογικοί παράδεισοι, όπου εδράζουν χιλιάδες offshore επιχειρήσεις, διακινώντας τρισεκατομμύρια ευρώ μαύρου χρήματος, και τελώντας υπό καθεστώς προστασίας.
 Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τα Ευρώ που έχουν τυπωθεί είναι πολύ λιγότερα από τα λογιστικά χρήματα που δημιούργησαν οι τράπεζες και τώρα κόπτονται να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ρευστότητας που οι ίδιες δημιούργησαν. 
Αυτή η φοροδιαφυγή που αναφέρει η κυβέρνηση είναι για αυτούς που ισχύει το παλιό ρητό «ό,τι δηλώσεις είσαι». Αυτοί είναι οι πολιτικοί και οι παρέες τους: εφοπλιστές, μεγαλοεκδότες, καναλάρχες και λοιποί διαπλεκόμενοι με την πολιτική ελίτ του κράτους. Θα προτείναμε πως, αν πρέπει κάποιοι να υποχρεωθούν στη χρήση της κάρτας, είναι αυτοί ακριβώς. Δεν ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί ήταν διαπλεκόμενοι σε τεράστια σκάνδαλα δισεκατομμυρίων ευρώ και ουδέποτε δικάστηκαν, αλλά και όσοι φυλακίστηκαν δεν παρέδωσαν την περιουσία τους στο δημόσιο, αφού η άτυπη ασυλία τους προστάτευσε για να μην ανοίξουν το στόμα τους και καρφώσουν και τους υπόλοιπους διαπλεκόμενους.
Η επόμενη μέρα της κατάργησης των μετρητών και της εφαρμογής του αχρήματου συστήματος συναλλαγών μέσω ηλεκτρονικών καρτών, θα θέσει το ευρύ οικονομικό και καταναλωτικό κοινό στον τεράστιο κίνδυνο των ηλεκτρονικών υποκλοπών, το ευρύτερα γνωστό στη γλώσσα της πληροφορικής ως χάκινγκ (hacking). Πολλοί θα είναι καθημερινά οι πολίτες που θα βρίσκουν το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» τους άδειο, δίχως οι ίδιοι να έχουν ξοδέψει δεκάρα! Ενώ άλλοι θα βρίσκονται και χρεωμένοι με αγορές για τις οποίες δεν θα έχουν ιδέα! Το ληστρικό χάκινγκ αυτού του είδους είναι τόσο διαδεδομένο και εύκολο, καθώς η δυνατότητα να το εξασκούν κάποιοι επίδοξοι χάκερς παρέχεται με τόση ευκολία μέσω ηλεκτρονικών μικροσυσκευών – gadgets στο μέγεθος μιας παλάμης, που έχουν καταπληκτική ομοιότητα με τα μίνι γουόκμαν (mini walkman) και πωλούνται στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών στην απίστευτα χαμηλή τιμή των δεκαπέντε ευρώ. Στις χώρες της Ευρώπης στις οποίες προηγουμένως εφαρμόσθηκε η καρτική οικονομία της αχρήματης συναλλαγής, διαπιστώθηκε τέτοια έξαρση αυτού του φαινομένου της ηλεκτρονικής καταλήστευσης των καταναλωτών, που οι κυβερνήσεις τους εγκατέλειψαν αμέσως το οικονομικό αυτό μοντέλο και παρέμειναν στον παραδοσιακό και ασφαλή τρόπο συναλλαγών του γνωστού σε όλους συμβατικού χρήματος.
Το αμέσως δεύτερο σενάριο της καρτικής οικονομικής πραγματικότητας που θα επιφέρει η επιχειρούμενη εφαρμογή αυτού του οικονομικού συστήματος, είναι εξίσου εφιαλτικό με το πρώτο που ήδη αναλύθηκε και είναι αυτό του γιγαντιαίων διαστάσεων ηλεκτρονικού φακελώματος των πολιτών – καταναλωτών.
Οι κάρτες της αχρήματης συναλλαγής θα δώσουν τόσο στη θεσμική Πολιτεία όσο και στο οργανωμένο έγκλημα μια τεράστια ποσότητα και ποιότητα πληροφοριών και δεδομένων, ακόμη και εμμέσως πολύ προσωπικών, που, αξιοποιούμενα καταλλήλως, θα καταστήσουν άκρως ευάλωτη την ποιότητα και την ασφάλεια της καθημερινής ζωής εκατομμυρίων πολιτών. Πληροφορίες για τις διατροφικές, ενδυματολογικές, υγιεινολογικές, φαρμακευτικές, αναγνωστικές, πολιτικές, θρησκευτικές συνθήκες και συνήθειες του συνεκτικού κοινωνικού ιστού της χώρας, τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, θα βρεθούν στα χέρια πολλών επίδοξων τυχοδιωκτών – ακόμη και «θεσμικών» – με απρόβλεπτα και επικίνδυνα κοινωνικά αποτελέσματα.
Καταληκτικά και προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης κάθε υπεύθυνου φορέα που του αναλογούν δράσεις και πράξεις για την αναχαίτιση αυτής της εφιαλτικής αυριανής πραγματικότητας, κάνουμε γνωστό ότι το «πλαστικό ηλεκτρονικό χρήμα» δεν είναι καινούργιο εύρημα της οικονομικής επιστήμης. Χρησιμοποιείται ήδη τρεις και πλέον δεκαετίες σε πολλές χώρες. Όμως σε καμία από αυτές δεν «επιβλήθηκε» και κανέναν καταναλωτή – μη χρήστη του δεν απέκλεισε από την αγορά και τη ζωή. Και κάτι τέτοιο, εμείς με τη δράση μας στο καταναλωτικό κίνημα, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ούτε εδώ.
Τα δικαιώματα των πολιτών – καταναλωτών είναι αδιαπραγμάτευτα, επειδή η ελευθερία επιλογής και η αξία της προσωπικότητας του ανθρώπου προστατεύονται από το Εθνικό μας Σύνταγμα αλλά και από την διεθνή και Ευρωπαϊκή νομοθεσία και η παραβίασή τους καταδεικνύει την παράλογη και βεβιασμένη πρόθεση της όποιας κυβέρνησης να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα σε βάρος των πολιτών της.
Άλλωστε η Συνταγματική και Νομική αυτή προστασία επεκτείνεται και στο Εθνικό νόμισμα του κράτους που έως και σήμερα είναι τα Ευρώ.
Για αυτό το ΙΝΚΑ θα βρεθεί αντιμέτωπο σε κάθε παράνομη κυβερνητική ενέργεια που θα εκθέτει σε κίνδυνο τα δικαιώματα του πολίτη – καταναλωτή, τελικά το πρόβλημα κύριοι της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή αυτών των μέτρων και η αύξηση του ΦΠΑ ή η είσπραξη των οφειλόμενων;                   
    
                                                                              Το Γραφείο Τύπου του ΙΝΚΑ – ΔΙ.ΚΑ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας