φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Φακελώνουν όλη την κοινωνία!




Αναζητούσαν τρόπους να φακελώσουν την κοινωνία. Έψαχναν επικοινωνιακά τεχνάσματα για να περάσει στη κοινή γνώμη το φακέλωμα. Φαίνεται ότι έχουν πλησιάσει αρκετά.
Εν αρχή ξανασερβίρισαν, όπως όλοι οι προκάτοχοί τους στην εξουσία, τη  «φοροδιαφυγή». Κάρτες για το αφορολόγητο, πλαστικό χρήμα – τα capital controls αποτελούσαν μέρος και αυτού του σχεδιασμού – το περιουσιολόγιο που έρχεται.
Τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και τα διαφυγόντα κέρδη των ασφαλιστικών εταιριών πρωτίστως και του δημόσιου δευτερευόντως, έδωσαν τη δυνατότητα στους νοσηρούς εγκεφάλους των τεχνοκρατών του ΣΥΡΙΖΑ να σκεφτούν το «τσίπωμα» των αυτοκινήτων.
«Υπάρχουν προτάσεις και κάποιες εισηγήσεις για να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογικές λύσεις που υπάρχουν. Ουσιαστικά εννοούμε μια έξυπνη κάρτα που θα μπαίνει σε κάποιο εμφανές μέρος του αυτοκινήτου, θα εκπέμπει σήμα και πολύ εύκολα θα φαίνεται εάν το αυτοκίνητο έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, πληρωμένη ασφάλεια, αν έχει προμηθευτεί κάρτα καυσαερίων, γενικά αν έχει κάποια υποχρέωση, ο ιδιοκτήτης, που δεν έχει εκπληρώσει», δήλωσε στο MEGA ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παναγιώτης Μελαχρινός.
Την ίδια ώρα σε πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ η αρχισυντάκτρια- δημοσιογράφος μας πληροφορούσε ότι με αφορμή το προσφυγικό, η κυβέρνηση σκέπτεται να προσθέσει στις νέες ταυτότητες που φαίνεται ότι σχεδιάζει, βιομετρικά στοιχεία, προκειμένου να αποφεύγεται η πλαστογραφία. Ενδεχομένως ένα δεύτερο τσιπάκι για όσους επιλέγουν να μετακινούνται με τα ΜΜΜ ή πεζοί …
Έχει περάσει παραπάνω από μισός αιώνας αφότου κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Τζορτζ Οργουελ «1984». Το βιβλίο συνεχίζει να προειδοποιεί ακόμη για το κίνδυνο του «μεγάλου αδελφού» που όσο και εάν είναι πανταχού παρόν επιδιώκει να κλείσει και την τελευταία χαραμάδα φωτός, ακόμη και την ελάχιστη αίσθηση ιδιωτικότητας και ελευθερίας για τον καθένα μας.  
Τι μας απομένει; «Να είσαι η άμμος και όχι το λάδι στα γρανάζια του κόσμου» έγραφε ο Ελύτης. Αυτό μας απομένει, αυτό μπορεί να μας λυτρώσει. Να αντιδράσουμε τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση. Να αρνηθούμε, να αντιταχθούμε να μην υπακούσουμε. Να σαμποτάρουμε με όποιο τρόπο σκεφτεί ο καθένας κι όλοι μαζί τους σχεδιασμούς της απόλυτης ισοπέδωσης που επιδιώκει η νέα τάξη πραγμάτων, μέρος της οποίας δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι αποτελεί η πρωτοδεύτερη αριστερή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

πηγή

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Εφημερίδα Αυγή! Έξυπνες κάρτες, ανόητες λύσεις


Ισχυρές πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση από "το λόμπι των καρτών" για την έκδοση πολλών νέων "έξυπνων καρτών", που υποτίθεται ότι καλύπτουν ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου και των πολιτών, αλλά ουσιαστικά αποτελούν ένα δαπανηρό και τεχνολογικά ξεπερασμένο σύστημα, το οποίο έχει πολύ φθηνότερες...
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΟΙΒΟΣ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ
Ισχυρές πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση από «το λόμπι των καρτών» για την έκδοση πολλών νέων «έξυπνων καρτών», που υποτίθεται ότι καλύπτουν ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου και των πολιτών, αλλά ουσιαστικά αποτελούν ένα δαπανηρό και τεχνολογικά ξεπερασμένο σύστημα, το οποίο έχει πολύ φθηνότερες και αποτελεσματικότερες εναλλακτικές.
 

Τι είναι οι έξυπνες κάρτες

Οι "έξυπνες κάρτες" ή "κάρτες αυθεντικοποίησης και ταυτοποίησης" είναι πλαστικές κάρτες, οι οποίες αποδεικνύουν την ταυτότητα του κατόχου τους ή/και του εξασφαλίζουν πρόσβαση σε ένα σύστημα ή μια βάση δεδομένων. Στην επιφάνειά τους μπορεί να έχουν εκτυπωμένα στοιχεία του ιδιοκτήτη τους και βιομετρικά στοιχεία, όπως φωτογραφία και δακτυλικό αποτύπωμα. Επίσης, μπορεί να ενσωματώνουν ένα τσιπ, το οποίο περιέχει δεδομένα. Η λειτουργία τους προϋποθέτει ότι σε κάθε σημείο στο οποίο ο χρήστης ενδέχεται να τις χρησιμοποιήσει θα πρέπει να υπάρχει μια συσκευή ανάγνωσης καρτών (card reader).
Αυτή τη στιγμή έχουν εισαχθεί σε υπηρεσίες του Δημοσίου κάποια είδη καρτών (π.χ. μεταναστών, αλληλεγγύης) και διακινούνται σενάρια για την εισαγωγή πληθώρας άλλων «έξυπνων καρτών», όπως:
- Τελών κυκλοφορίας, ανέργου, ανέργου για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, φιλάθλου, φοιτητή, αιμοδότη, μετανάστη, υγείας, πολίτη, ακαδημαϊκού καθώς και το νέο δελτίο ταυτότητας.
 

Γιατί δεν αποτελούν έξυπνη λύση

Όμως, οι «έξυπνες κάρτες» μόνο έξυπνη λύση δεν αποτελούν, καθώς είναι ιδιαίτερα δύσχρηστες και δαπανηρές, τόσο για το κόστος μονάδας, όσο και για το κόστος δημιουργίας τού αναγκαίου συστήματος υποστήριξής τους. Κι αυτό γιατί στηρίζονται σε ξεπερασμένη τεχνολογία, σε σχέση με τις διαθέσιμες απλές εφαρμογές ηλεκτρονικής ταυτοποίησης (electronic identification), που χρησιμοποιούμε όλοι, πλέον, μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών ή ακόμη και του κινητού μας. Επιπλέον, προϋποθέτουν την ύπαρξη συσκευής ανάγνωσης καρτών (card reader) σε κάθε ενδεχόμενο σημείο πρόσβασης του χρήστη, γεγονός που αυξάνει το κόστος και καθιστά το σύστημα μη λειτουργικό. Το δε κόστος ανά τεμάχιο (ανά κάρτα) ξεκινά από τα 5 ευρώ και μπορεί να υπερβεί ακόμα και τα 20 ευρώ!
 

Το καλά εδραιωμένο κύκλωμα των καρτών

Ωστόσο, το κύκλωμα των εταιρειών που εκδίδουν και διαχειρίζονται τις «έξυπνες κάρτες» φαίνεται πως επηρεάζει ισχυρούς θύλακες υπηρεσιακών (ή πρώην υπηρεσιακών) παραγόντων των υπουργείων, ενώ έχει πρόσβαση και σε ευρωπαϊκούς και άλλους διεθνείς φορείς. Επίσης, η διαπλοκή τους δίνει τη δυνατότητα να αντλούν δημόσιους πόρους ακόμη και... αφανείς. Φήμες από την «αγορά» αναφέρουν, μάλιστα, ότι μεγάλα τέτοια πρότζεκτ στη χώρα μας συντονίζει γνωστός οικονομικός παράγων, που το όνομά του φιγουράρει στη λίστα Λαγκάρντ.
 

Σε αχρηστία η πλειονότητα προηγούμενων καρτών

Απόδειξη ότι οι έξυπνες κάρτες δεν αποτελούν εύχρηστη λύση για το Δημόσιο είναι ότι τις περισσότερες φορές που προκρίθηκαν ως λύση δεν χρησιμοποιήθηκαν καν, αλλά παρέμειναν σε κιβώτια στα υπόγεια των υπουργείων! Τέτοια περίπτωση αποτέλεσε η κάρτα πρόσβασης «Σύζευξις», έργο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ (2000-2006).
Το πόσο ξεπερασμένη τεχνολογία αποτελούν οι πολλές «έξυπνες» κάρτες κρίνεται και από το ότι σε όλες τις χώρες της ανεπτυγμένης Ευρώπης χρησιμοποιείται είτε το σύστημα των κωδικών πρόσβασης, είτε υπάρχει μόνο μία κάρτα για όλες τις εφαρμογές του Δημοσίου και εκτός Δημοσίου. Επίσης, είναι γνωστό ότι και το κινητό δίνει πλέον μεγάλες δυνατότητες ασφαλούς πρόσβασης σε εφαρμογές (mobileID), μέσω της αποστολής «κωδικού μιας χρήσης» (one time password) που χρησιμοποιείται ως «αυθεντικοποίηση δύο παραγόντων» (2factor authentication). Η απλή, εύχρηστη και ασφαλής μέθοδος της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες πολίτες για το e-banking (τραπεζικές συναλλαγές ηλεκτρονικά).
Ειδικό θέμα αποτελούν οι νέες ηλεκτρονικές «έξυπνες ταυτότητες», αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι ούτε αυτές είναι απαραίτητες. Κι αυτό γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υποχρεώνει σε έκδοση έξυπνων ταυτοτήτων (υπάρχουν και άλλες χώρες που δεν τις έχουν εισάγει), ενώ τα υπάρχοντα διαβατήρια, που χρησιμοποιούνται για χώρες εκτός Σένγκεν, κρίνονται απολύτως ασφαλή με τα υψηλότερα διεθνή στάνταρ. Επιπλέον, η έκδοση των διαβατηρίων δεν γίνεται με βάση τις αστυνομικές ταυτότητες, αλλά απευθείας από το πληροφοριακό σύστημα των δημοτολογίων μέσω των υπηρεσιών του Δημοσίου, με «αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων».
 

Η λύση των ηλεκτρονικών μητρώων (βάσεων)

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένα ζήτημα. Οι εφαρμογές του Δημοσίου, στις οποίες δημόσιοι υπάλληλοι και πολίτες μπορούν να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση, είναι περιορισμένες και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να αναπτυχθούν, αφού πρέπει πρώτα να εκκαθαριστούν και να διαλειτουργήσουν τα βασικά μητρώα (βάσεις δεδομένων) του Δημοσίου. Με αυτόν τον σκοπό, την προηγούμενη Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκάλεσε ευρύτατη σύσκεψη με θέμα τη σχεδιαζόμενη Μεταρρύθμιση για τη Διαλειτουργικότητα των φορέων του Δημοσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση των μητρώων του Δημοσίου που περιλαμβάνει 6 επίπεδα:
- Καταγραφή των υπαρχόντων βάσεων δεδομένων (μητρώων) και δημιουργία ενός μητρώου βάσεων (μητρώο μητρώων).
- Εκκαθάριση των μητρώων από λανθασμένα στοιχεία και διπλόεγγραφές μέσα στο ίδιο μητρώο.
- Συγχρονισμός και νέος έλεγχος για λάθη μεταξύ των διαφόρων μητρώων.
- Διαλειτουργικότητα μητρώων.
- Ανάπτυξη εφαρμογών πάνω στα διαλειτουργικά μητρώα.
- Πρόσβαση δημοσίων υπαλλήλων και πολιτών στις διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες.
 

Ιδρύεται Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής

Όλες αυτές τις ενέργειες θα σχεδιάσει, θα συντονίσει και θα λειτουργήσει μέσω ενός εθνικού κόμβου διαλειτουργικότητας μητρώων η υπό ίδρυση Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ), που θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, όπως αναφέρεται σε νομοσχέδιο που βγήκε σε δημόσια διαβούλευση την προηγούμενη Τετάρτη. Αναμένεται να είναι έτοιμη έως το τέλος της τρέχουσας αξιολόγησης, καθώς έχει ενταχθεί σε αυτή ως προαπαιτούμενο με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και με τη συμφωνία των θεσμών. Τη δημιουργία της ΓΓΨΠ είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης στις αρχές Νοεμβρίου. Αναλυτικό ρεπορτάζ για τον ρόλο της και τον στόχο της να δημιουργήσει ένα τελείως διαφορετικό τοπίο στα ψηφιακά συστήματα του Ελληνικού Δημοσίου είχε φιλοξενήσει η "Αυγή" στις 31.12 ("Ώρα να βγούμε από την ψηφιακή καθυστέρηση").
Η δημιουργία της ΓΓΨΠ δεν αφορά, φυσικά, μόνο το ζήτημα της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος από διάφορα λόμπι, αλλά κυρίως την απογραφειοκρατικοποίηση των υπηρεσιών και τη μείωση του κόστους που συνεπάγεται, ενώ αναβαθμίζει διάφορες δραστηριότητες του Δημοσίου, όπως την πάταξης της φοροδιαφυγής. Συνεπάγεται, επίσης, και σωστή αξιοποίηση πόρων -κυρίως του ΕΣΠΑ-, καθώς τα προηγούμενα χρόνια έχουν δαπανηθεί 7 δισ. ευρώ χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Θετικό σημάδι για τη νέα ΓΓΨΠ είναι ότι ήδη έχει τύχει ευρύτατης αποδοχής από άλλους φορείς του Δημοσίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι υφιστάμενες υπηρεσίες έχουν αποδεχτεί την παραχώρηση αρμοδιοτήτων σε αυτήν, ενώ άλλη Γενική Γραμματεία έχει προσφερθεί να της διαθέσει χώρο για να εγκατασταθεί. Πρόκειται για πρωτόγνωρα φαινόμενα στο Ελληνικό Δημόσιο, που συνήθως σπαράσσεται από τον ανταγωνισμό για τις αρμοδιότητες.

 πηγή

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Φιληδονία...Από εδώ προέρχονται οι πορνείες, από εδώ οι μοιχείες


10172705_650620921658064_1900556560324366799_n.jpg


«Μη φροντίζετε για τη σάρκα σας», λέγει ο Παύλος, «προσπαθώντας πώς να ικανοποιήτε τις επιθυμίες της». Και σωστά είπε, «για να ικανοποιήτε τις επιθυμίες της»· διότι η φιληδονία τροφοδοτεί τις παράλογες επιθυμίες, κι' άν ο φιλήδονος είναι πιο συνετός από όλους, οπωσδήποτε θα πάθη κάτι από το κρασί, από τις τροφές, κατ' ανάγκη θα παραλύση, κατ' ανάγκη η επιθυμία θα κάνη μεγαλύ­τερη τη φλόγα.
Από εδώ προέρχονται οι πορνείες, από εδώ οι μοιχείες· διότι η πεινασμένη κοιλιά δεν μπορεί να γεννήση τον έρωτα, άλλα ούτε και αυτή που είναι αυτάρκης· απεναντίας εκείνη που γεννά τις παράλογες επιθυμίες, είναι εκείνη που ζη άσωτα εξ αιτίας τής φιληδονίας.
Και όπως ακριβώς η υπερβολικά υγρή γη γεννά τα σκουλήκια καθώς και η βρεγμένη και υπερβολικά υγρή κοπριά, ενώ εκείνη που είναι απαλλαγμένη από την υγρασία εκείνη και έχει κανονική υγρασία φέρνει πολλούς καρπούς· διότι, κι' όταν ακόμα δεν καλλιεργήται, παράγει χόρτο, όταν όμως καλλιεργήται παράγει καρπούς· έτσι κι' εμείς.

Ας μην αχρηστέψουμε λοιπόν τη σάρκα, ας μην την κάνουμε ανώφελη ή επιβλαβή, αλλά ας φυτέψουμε σ' αυτήν χρήσιμους καρπούς και φυτά καρποφόρα, κι' άς φροντίζουμε να μην εξασθενίση εξ αιτίας τής φιληδονίας· διότι και εκείνα όταν σαπίσουν βγάζουν σκουλήκια κι' όχι καρπούς.

Έτσι και η έμφυτη επιθυμία, εάν υπερ­βολικά την διαβρέξης, γεννά παράλογες ηδονές και υπερβολικά μάλιστα παράλογες. Αυτή λοιπόν τη βλάβη ας την απομακρύνουμε με κάθε τρόπο, για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τα αγαθά που μας έχει υποσχεθή, με τη βοήθεια του Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας, και τα λοιπά.

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Η κάρτα βλάπτει σοβαρά τη ζωή





Η αλυσίδα υγιεινών τροφών Τossed άνοιξε στη Βρετανία το πρώτο κατάστημα χωρίς μετρητά. Ένα ακόμα βήμα προς το θάνατο των μετρητών.

Ζούμε την εποχή του πλαστικού χρήματος, η ηλεκτρονική πληρωμή αντικαθιστά σιγά σιγά τις ουρές στα ταμεία, όλα γίνονται πιο βολικά. Και στην αγορά συνήθως θριαμβεύει η πρακτικότητα.

Αυτό είναι κατανοητό και απόλυτα αποδεκτό, εφόσον οι πολίτες έχουν το ελεύθερο δικαίωμα επιλογής. Το ανησυχητικό είναι ότι μαίνεται ένας ανεπίσημος «πόλεμος» κατά των μετρητών και οδηγούμαστε σε θέσπιση ποινών αν κάποιοι συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μεγάλα ποσά σε μετρητά. Η κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ με την πρόφαση της καταπολέμησης του ξεπλύματος δείχνει μια επιφανειακή θεώρηση των συνεπειών αυτής της πράξης.

Ζούμε σε έναν κόσμο που η συνεισφορά της ελίτ τάξης σε σχέση με τι λαμβάνει είναι εντελώς άνιση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο ανισότητας και η κοινωνία «πλαστικού» χρήματος πιθανόν θα χειροτερέψει την κατάσταση.

Θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στους τραπεζίτες και στις οικονομο-τεχνικές εταιρείες να ελέγχουν όλες τις συναλλαγές. Η παγκόσμια κρίση του 2008 έδειξε πως το τραπεζικό σύστημα εξαιρείται από τη χρεοκοπία, ενώ όλοι εμείς τη βιώνουμε. Είναι δυνατόν ο παράγοντας αυτός να παραμένει στο απυρόβλητο και να γιγαντώνεται η επιρροή τους;


Σε έναν τέτοιο κόσμο κάθε πληρωμή θα είναι ανιχνεύσιμη. Θέλουμε το «μάτι» των κυβερνήσεων και των πιστωτικών ιδρυμάτων σε κάθε κίνηση;
Από την άλλη πλευρά, το να έχεις στα χέρια σου χρήματα, δίνει δύναμη, επιτρέπει να αποταμιεύουμε τον πλούτο χωρίς την εξάρτηση από κανένα οικονομικό σύστημα.


Όταν απειλούνται οι κόποι μιας ζωής να «κουρευτούν», όπως συνέβη με την κρίση το 2008, πρέπει να έχεις το δικαίωμα να τα αποσύρεις από την τράπεζα. Άλλωστε είναι δικά μας και όχι των τραπεζών. Ο Μέρβιν Κινγκ, πρώην επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, θεωρεί πως το θέμα «τράπεζες» δεν έχει τελειώσει και ο οικονομικός πανικός παραμονεύει.


Η παροχή τηλεφώνου αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα. Σήμερα πάνω από 6 δισ. άνθρωποι έχουν κινητό τηλέφωνο, περισσότεροι από αυτούς που έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα με βάση τα Ηνωμένα Έθνη. Οι επίγειες τηλεφωνικές γραμμές το 2008 ήταν 1,3 δισ. σε παγκόσμιο πληθυσμό 7 δισ. ατόμων.
Η υπεροχή του κινητού τηλεφώνου οφείλεται στην αγορά του με μετρητά, σε αντίθεση με τη σταθερή τηλεφωνία που απαιτείται τραπεζικός λογαριασμός.


Ο μισός πληθυσμός του πλανήτη είναι «εκτός τραπεζών», ζει με τα μετρητά. Αγοράζουν μια σοκολάτα, μια εφημερίδα, ένα μπουκάλι γάλα, ο φτωχός κόσμος που αισθάνεται «πλούσιος» όταν έχει γεμάτη την τσέπη του. Εκεί το χαρτονόμισμα ή το κέρμα αποτελεί το πιο γρήγορο και άμεσο μέσο πληρωμής.


Δίνει χαρά σε όλους το φιλοδώρημα στο σερβιτόρο και όχι να το «κλέβει» η κάρτα. Να μπορώ να αγοράσω από το μικρό παραγωγό τα προϊόντα του χωρίς την προμήθεια των μεσαζόντων. Οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται το πραγματικό χρήμα για να ξεκινήσουν.


Σίγουρα υπάρχουν εγκληματίες που χρησιμοποιούν μαύρο χρήμα, αλλά οι φτωχοί θα γίνουν έρμαια των πλουσίων αν εφαρμοστεί σε ευρεία κλίμακα ο θάνατος των μετρητών. Είναι ένας σύγχρονος πόλεμος, μια ταχύτατη και αναίμακτη υποδούλωση λαών. Οι παλιοί έλεγαν πως για να είσαι ασφαλής πρέπει να έχεις φίλο ένα καλό γιατρό, ένα σπουδαίο δικηγόρο. Τώρα όλοι προσκυνούν το νέο θεό της κοινωνίας μας, τον τραπεζίτη.


 πηγή


 

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Νοβότνι: «Ανόητη η συζήτηση για κατάργηση του μετρητού χρήματος»

Τη δυσφορία του για τη συζήτηση που εκτυλίσσεται με θέμα την κατάργηση του μετρητού χρήματος εξέφρασε ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, σε σημερινή του συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».
«Δυστυχώς έχουμε στα Μέσα Ενημέρωσης μία συζήτηση για την κατάργηση του μετρητού χρήματος και αυτό αποτελεί εντελώς ανοησία», τονίζει.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κατάργησης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, επισημαίνει πως κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, όμως κατά τα φαινόμενα αυτό δεν θα τυπώνεται πλέον στο μέλλον, ενώ τα παλαιά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ θα παραμείνουν ως μέσο πληρωμών.
Ο διοικητής της ΑΚΤ παρατηρεί με έμφαση πως το μετρητό χρήμα είναι φυσικά ένα κεντρικό τμήμα των μέσων πληρωμής και πρόκειται επίσης να παραμείνει, ενώ προσθέτει πως ο ίδιος προσωπικά είναι κατά της κατάργησης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, για να μη δοθεί με τον τρόπο αυτό, τροφή στην συζήτηση ως προς τα μετρητά χρήματα.
Ήδη προ διμήνου, ο κ. Νοβότνι ήταν ο πρώτος ο οποίος είχε τοποθετηθεί κατηγορηματικά εναντίον της θέσπισης ενός ορίου για πληρωμές σε μετρητά κατά τις χρηματικές συναλλαγές, όπως επίσης είχε ταχθεί εναντίον της κατάργησης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ.
Μπορεί το θέμα να μην εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, ωστόσο στο πνεύμα της γενικής οικοδόμησης εμπιστοσύνης, δεν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος για τέτοια ανώτερα όρια, είχε αναφέρει, σχολιάζοντας προφανώς τις προθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης για την απαγόρευση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, των πληρωμών με μετρητά, για ποσά άνω των 5.000 ευρώ.
Ο Έβαλντ Νοβότνι είχε επίσης διευκρινίσει πως στην Αυστριακή Κεντρική Τράπεζα επικρατεί ενιαία στάση εναντίον της κατάργησης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ψυχολογικά ένα λάθος μήνυμα και θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως το τέλος της διάθεσης μετρητών, ενώ είχε επισημάνει χαρακτηριστικά πως «εμείς, ως νομισματική τράπεζα, δηλώνουμε πως το μετρητό χρήμα είναι κεντρικό και αναπόσπαστο μέρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος».  

 πηγή


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ελάτη



Ιερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου



Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ



Καρούλια. Αγιο Ορος



Προυσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας