φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Τα βήματά μου στους Αγίους Τόπους


Διάβασα ένα όμορφο λογοτεχνικό βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά, σε εφήβους, σε νέους γενικότερα. 
Είναι καλογραμμένο, αλλά και όμορφα επιμελημένο των γνωστών εκδόσεων Αθως εφηβικά ( εκδόσεις Σταμούλη).
Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα για τα παιδιά μας, διότι τους ξεναγεί με τρόπο όμορφο, με τρόπο απαλό, στα Πανάγια προσκυνήματα των Ιεροσολύμων αλλά και του θεοβάδιστου όρους Σινά.
Κάποιοι που δεν πήγαν στα Ιεροσόλυμα και στο Σινά θα έχουν τη δυνατότητα "αναλογικά" να πάνε, κάποιοι που πήγαν θα έχουν τη δυνατότητα να τα ξαναθυμηθούν.
Καλό διάβασμα - προσκύνημα!

ΟπισθόφυλλοΗ Μαρία  είναι η δωδεκάχρονη προσκυνήτρια που θέλει να ζήσει το θαύμα στους Αγίους Τόπους. Είναι το κορίτσι εκείνο που θέλει να πάει και να ξαναπάει και αφήνει ένα κομμάτι ή ολόκληρη την καρδιά της Ε κ ε ί.

Ε κ ε ί που ο Ουρανός ενώνεται με τη Γη, Ε κ ε ί που ακόμα και τα δέντρα και οι πέτρες μιλάνε για το μεγαλείο του Θεού και σε καλούν να νιώθεις ότι είναι Εκεί, ότι κάπου θα τον συναντήσεις, κάπου θα νιώσεις τη Χάρη Του…Αμήν


1 σχόλιο:

  1. Ήταν μια πραγματική έκπληξη για μένα όταν έλαβα αυτό το βιβλίο στα χέρια μου, σε πολυτελή έκδοση με τίτλο «Τα βήματα μου στου Αγίους Τόπους ». Το ξεφύλλισα με μεγάλο ενδιαφέρον και εντυπωσιάστηκα από την εξαιρετική αρθρογραφία, την πλούσια εικονογράφηση και την επιμέλεια που διακρίνει καθεμία από τις σελίδες του.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας