φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Αχρήματη κοινωνία ( ή ) Ηλεκτρονική εγχρήματη κοινωνία...το νέο φακέλωμα!Πιο κάτω καταγράφεται μια μικρή συζήτηση   με τραπεζικό…στέλεχος!


Θα ήθελα να μου πεις μερικά μειονεκτήματα της αχρήματης κοινωνίας.
-Θέλεις να σου πω πλεονεκτήματα;
- Όχι τα γνωρίζω, μόνο μειονεκτήματα αν ξέρεις.
Άρχισε να μου απαριθμεί μερικά θέματα της ανταλλακτικής  οικονομίας…
-Όχι δεν εννοώ αυτή την οικονομία αλλά την οικονομία που εννοεί ο Πρωθυπουργός με τις χρεωστικές – πιστωτικές κάρτες και το πλαφόν των μετρητών των 50ε – 70ε.
-Αυτή δεν είναι αχρήματη κοινωνία που λες αλλά ηλεκτρονική εγχρήματη κοινωνία, δηλαδή δεν υπάρχουν κέρματα και χαρτονομίσματα αλλά ηλεκτρονικά χρήματα.
-Ωραία, γι’ αυτή σου λέω, ποιά θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως  μειονεκτήματα;
-Να σου πω, ο σκοπός είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής.
-Σύμφωνοι, αλλά δεν είναι δυνατόν να είναι αυτός μόνον ο σκοπός.
…Εδώ προσπαθούσε να ξεφύγει προσπαθούσε να απαριθμήσει τα καλά  για το πως θα πιάνονται οι φοροφυγάδες, πως θα ελέγχεται γενικότερα το σύστημα…
-Άκου, θέλεις να μου πεις ή όχι; Το καταναλωτικό προφίλ του καθενός μας δεν ενδιαφέρει;
Γέλασε…
-Το προφίλ ε;  Βέβαια ενδιαφέρει τις εταιρείες ώστε να μπορούν να διαφημίζουν τα προϊόντα τους.
-Δηλαδή, πες παραδείγματα;
-Αν είσαι διαβητικός θα ψωνίζεις στο μάρκετ διαβητικά προϊόντα. Οι διαφημιστικές εταιρείες θα βρουν τρόπο να  σου διαφημίσουν  τα προϊόντα τους  με σκοπό να τους προτιμήσεις, αλλά υπάρχει ένα θέμα εδώ.
-Δηλαδή τι εννοείς;
-Θα γνωστοποιηθεί στις ασφαλιστικές από την καταναλωτική σου συμπεριφορά το πρόβλημά σου και δεν θα σε ασφαλίζει κανένας μετά ή θα ασφαλίζεσαι με πολύ υψηλό αντίτιμο.
- Που θα το μάθουν οι ασφαλιστικές αυτό;
- Έχουν τον τρόπο. Κάτι άλλο,  βέβαια ανάλογα με την καταναλωτική συμπεριφορά  μπορούν να στοχοποιηθούν άτομα ώστε να είναι εύκολα χειραγωγήσιμα, όπως οι ομοφυλόφιλοι.
- Να σε ρωτήσω κάτι άλλο, αν γίνει υποκλοπή του κωδικού της κάρτας μου από χάκερ  και χάσω τα χρήματα τι θα γίνει που θα μείνω απένταρος σε μια νύχτα; Μη μου πεις ότι δεν γίνονται υποκλοπές όταν στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχουν εισβάλει τόσες φορές…
-Αυτό δεν γίνεται μα και να γίνει οι τράπεζες είναι ασφαλισμένες σε άλλες τράπεζες ή σε εταιρείες και θα καλύψουν εκείνες τη ζημιά.
-Ωραία, δεν κλέβουν οι χάκερς  μόνο από εμένα αλλά κλέβουν 100 άτομα  ή 1000 άτομα, τι γίνεται τότε;
- Θα αποζημιωθούν όλοι τους, δεν πρόκειται να χαθούν χρήματα... ελπίζω! 
- Α!στο ελπίζω πήγαμε τώρα. Κάτι άλλο τώρα, αυτές  οι κάρτες θα έχουν rfid;
- Μπορεί και να έχουν, ποιο είναι το πρόβλημά σου;  Κινητό έχεις, νομίζεις ότι δεν ξέρουν που βρίσκεσαι;
- Ας ξέρουν ότι βρίσκομαι σε ένα super market ή σε ένα βιβλιοπωλείο, δεν θέλω  όμως να ξέρουν τι ψωνίζω από το μάρκετ η τι βιβλία αγοράζω από το βιβλιοπωλείο, το καταλαβαίνεις; Και μην αρχίσεις να μου λες ότι εφόσον είσαι φιλήσυχος πολίτης δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε
-Καταλαβαίνω πως το λες αλλά η τεχνολογία εξελίσσεται, άλλωστε να μη ξεχνάς ότι η ατομική ενεργεία δημιουργήθηκε για καλό, άσχετα αν έπεσαν πυρηνικές βόμβες. Αλλά και συ να σκεφτείς ότι δεν είναι το χάραγμα αυτό, μη κάνεις έτσι.
- Ναι δεν είναι το χάραγμα, αλλά εναι προδρομικές καταστάσεις και αν δεν αντισταθείς από τώρα σ΄αυτά πως θα αντισταθείς μεθαύριο στο χάραγμα, να μη ξεχνάμε ότι ο γερο- Παΐσιος μιλούσε για πτώση.
- Ναι, δίκιο έχεις είναι πτώση…
Εδώ έκλεισε η κουβέντα με άλλα πράγματαΠιο κάτω παραθέτουμε ένα απόσπασμα απο τον Αγιο γέροντα Παΐσιο.

Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα.
 
Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν" για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου.
 
Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις.
 
Με όλα αυτά μας αποπροσανατολίζουν για να μπορέσουν με πολύ εύσχημο τρόπο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί να μπουν στο σπίτι μας. Να γνωρίζετε ότι θα ασκήσουν πιέσεις με πολλούς τρόπους, ιδιαίτερα στους πολιτικούς μας άρχοντες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας