φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

H ΕΝΤΟΛΗ ήταν να βγούμε από το μνημόνιο. Η εντολή ΔΕΝ ήταν να εφαρμοστεί η κάρτα του Γ.Παπανδρέου, η κάρτα του πολίτη!
 http://lh5.ggpht.com/__U3gu683Y08/TESyT-4NRWI/AAAAAAAAB7o/np26zzvZDbk/%CE%9F%CE%A7%CE%99%20-%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91-%CE%92%CE%99%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%91.jpg

Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου
(17/11/2010).
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο, ότι, το απόγευμα της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου ε.ε., συμμετείχαν σε κοινή Συνεδρίαση στο Συνοδικό Μέγαρο η Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Στελέχη της Ελληνικής Κυβερνήσεως και ειδικοί Επιστήμονες και Εμπειρογνώμονες, τόσο από τον χώρο της Νομικής, όσον και της Πληροφορικής, με αντικείμενο την μελέτη της εκδόσεως της "Κάρτας του Πολίτη".
Από την Σύσκεψη προέκυψαν τα κάτωθι συμπεράσματα :

1. Η Κυβέρνηση προχωρεί στην αντικατάσταση της Αστυνομικής Ταυτότητος με την "Κάρτα του Πολίτη", η τεχνολογία της οποίας θα την καθιστά απαραχάρακτη και θα προστατεύονται τα δικαιώματα των πολιτών από την δράση του κοινού εγκλήματος. Σε αυτή θα περιέχονται μόνο τα στοιχεία ταυτότητος του κατόχου.

2. Αναμένεται από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες να δοθεί προς δημόσια διαβούλευση στις αρχές του νέου έτους 2011, και επομένως και προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, σχέδιο κειμένου με τις τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για την έκδοση της "Κάρτας".

3. Από την πλευρά των Μελών των Συνοδικών Επιτροπών τονίσθηκε, ότι η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διαφυλάττει την ελευθερία του προσώπου και να υπερασπίζεται την ακεραιότητα της πίστεως. Γι' αυτό :

α) Η "Κάρτα του Πολίτη" δεν πρέπει να περιέχει κατ' ουδένα τρόπο εμφανή η αφανή τον αριθμό "666".

β) Επίσης κατ' ουδένα τρόπο πρέπει με αυτή να παραβιάζονται οι προσωπικές ελευθερίες.

4. Τα στελέχη της Ελληνικής Κυβερνήσεως εδήλωσαν, ότι συμφωνούν με τις παρατηρήσεις των Μελών των αρμοδίων Επιτροπών της Εκκλησίας και θα τις λάβουν υπ' όψιν τους.

Τούτων δοθέντων η Ιερά Σύνοδος αναμένει το καταρτιζόμενο σχέδιο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την έκδοση της "Κάρτας" για να τοποθετηθεί υπευθύνως.

Γι' αυτό συνιστά στον ευαγή Ιερό Κλήρο, στους Μοναχούς και στους πιστούς να αναμένουν την τελική θέση Της.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου                               *****************
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ 8-12-2010 ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥἈνακοινωθέν τῆς Δ.Ι.Σ. γιά τήν «Κάρτα τοῦ Πολίτη» τῆς 8/12/2010
Ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος συζητήσασα καί πάλι τό θέμα τῆς «Κάρτας τοῦ Πολίτη», μέ ἀφορμή τό κείμενο πού ἀναρτήθηκε πρός «δημόσια διαβούλευση γιά τήν βέλτιστη ἀξιοποίηση τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη» στό δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων τοῦ Ὑπουργείου Ἐσωτερικῶν, Ἀποκέντρωσης καί Ἠλεκτρονικῆς Διακυβέρνησης, ἀνακοινώνει ὅτι :
 
α. Ἐκ τοῦ περιεχομένου τοῦ κειμένου διαπιστώνεται ἀσάφεια, ἀντίφαση καί σύγχυση.
β. Ἡ Ἐκκλησία σέβεται τό ἀνεπανάληπτο τοῦ προσώπου τοῦ ἀνθρώπου καί τήν θεόσδοτη ἐλευθερία του.
γ. Τό ἀνθρώπινο πρόσωπο δέν μπορεῖ νά ἀπογυμνωθεῖ ἀπό τήν ἀξιοπρέπεια καί τά χαρακτηριστικά του.
Οὕτως ἐχόντων τῶν πραγμάτων ἡ Ἐκκλησία δηλώνει τήν ἐπιφύλαξή της ἐπί τοῦ θέματος, τό ὁποῖο θά συνεχίσει νά παρακολουθεῖ μέ ἀνύστακτο ἐνδιαφέρον, ἀναμένοντας τό νομοθετικό πλαίσιο γιά τήν τελική τοποθέτησή Της.
Δηλώνει δέ ὅτι, ἐν τῷ μεταξύ θά παρεμβαίνει, ὁσάκις κρίνει τοῦτο σκόπιμο, σέ κάθε στάδιο τῆς διαδικασίας αὐτῆς.
Ἐκ τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου 


2 σχόλια:

  1. Ομολογώ ότι η συμμετοχή της εκκλησίας και του κλήρου,σε πολλή κοινωνικά θέματα ήταν μέχρι τώρα πλημμελής.Πιστευα και πιστεύω ότι η δράση του κλήρου δεν πρέπει να περιορίζεται σε συσσίτια μόνον,αλλά και σε σοβαρά πολιτειακά ζητήματα.Στο θέμα της κάρτας θέλω να ελπίζω ότι θα έχει δυναμική δράση και θα προστατεύση το ποίμνιόν της.Ορθοδοξία και Ελληνισμός είναι μια και αδιαχώριτη δύναμη.Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελλη, η συμμετοχή της επίσημης εκκλησίας είναι διακριτική μέχρι στιγμής, όμως η άποψη πολλών ιεραρχών, κληρικών αλλά και αρμοδίων λαϊκών ήταν και είναι δυναμική αλλά και κατατοπιστική. Από πλευράς του Αγίου όρους υπήρχαν σχετικές ανακοινώσεις που αφορούσαν το σύνολο της αγιορείτικης κοινότητας για το συγκεκριμένο θέμα και συνιστούσαν στους πιστούς χριστιανούς να μη παραλάβουν την συγκεκριμένη κάρτα- ταυτότητα. Θα δούμε...Αγρυπνούμε...
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας