φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Να πεις στους χωριανούς σου και στους κατοίκους της γύρω περιοχής να μετανοήσουν

panagia xrisivitsa.jpg
Ένα συγκλονιστικό γεγονός συνέβηκε πρόσφατα στο χωριό Χρυσοβίτσα Μετσόβου. Ένας κάτοικος του χωριού (έχουμε στη διάθεσή μας, το όνομά του) οδηγούσε το αυτοκίνητο του έξω από το χωριό, στη θέση «Πολιτσές» όπου καλλιεργείται η φημισμένη πατάτα της Χρυσοβίτσας.
Στις 12 Ιουνίου γύρω στις 11:30 π.μ. εμφανίστηκε μπροστά του ως νεφέλη φωτεινή μια μαυροφόρα γυναίκα, με ένα βλέμμα γλυκύτατο και ταυτόχρονα αυστηρό και τον ρώτησε: «Με γνωρίζεις;» Εκείνος ταραγμένος της απάντησε: «Είσαι η Παναγία της Χρυσοβίτσας».
Και κείνη απαντά: «Είμαι η Παναγία όλου του κόσμου. Να πεις στους χωριανούς σου και στους κατοίκους της γύρω περιοχής να μετανοήσουν» και αμέσως εξαφανίστηκε.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στο χωριό Χρυσοβίτσα, χωριό Ιερέων και Δασκάλων, αλλά και γεωργών που ασχολούνται με τη συστηματική καλλιέργεια της πατάτας, υπάρχει η Ιστορική Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσοβίτσας, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας.
Εκεί φυλάγεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Χρυσοβίτσας, της οποίας η περιγραφή σώζεται σε χειρόγραφο της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου του Αγίου Όρους.
Στην κεντρική είσοδο του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσοβίτσας υπάρχει επιγραφή σε λίθινη πλάκα με τη χρονολογία 1233.
Όπως και άλλη επιγραφή σε λίθινη πλάκα στα κελιά της Ιερά Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσοβίτσας αναφέρει τη χρονολογία 1253.
Επίσης κάτω από τη σημερινή αγιογράφηση υπάρχει και άλλη παλαιότερη αγιογράφηση.
Είναι στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν από την 8η εφορία Βυζαντινών αρχαιοτήτων ώστε να αποκατασταθεί η ιστορικότητα της Ιεράς Μονής.
Η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσοβίτσας και ο Πολιτιστικός- Μορφωτικός σύλλογος Χρυσοβίτσας, πραγματοποιούν φέτος στις 14 και 15 Αυγούστου Επετειακές- Εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 780 χρόνων από την εύρεση της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Χρυσοβίτσας.

πηγή
Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας