φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Θα ψωνίζουμε την εβδομάδα απο τα καταστήματα που θα ειναι κλειστά τις Κυριακές

katasthma kleisto.jpg
Την πλήρη αντίθεσή τους στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων εξέφρασαν ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου και οι εκπρόσωποι των φορέων που συναντήθηκαν το μεσημέρι, προκειμένου να συναποφασίσουν για το πόσες Κυριακές, πέραν από τις επτά που έχουν πλέον καθιερωθεί διά νόμου, θα μπορούν τα καταστήματα να είναι ανοιχτά.
Σημειώνεται πως με βάση τη νέα νομοθεσία, τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά τις πρώτες Κυριακές των τεσσάρων εκπτωτικών περιόδων, δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα (αντί για μία) και μία Κυριακή των Βαΐων, το Πάσχα.
Σε ό,τι αφορά την προοπτική λειτουργίας των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές μέσα στο χρόνο, την απόφαση καλούνται να πάρουν οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες.
Η απόφαση για συνάντηση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, παρουσία εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ), του Εργατικού Κέντρου αλλά και του δήμου, ελήφθη λίγο πριν από την «πρεμιέρα» της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, που θα γίνει αυτή την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης πάντως, οι φορείς, με επικεφαλής τον Εμπορικό Σύλλογο, εξέφρασαν την αντίθεσή τους και για τη λειτουργία των καταστημάτων τις επτά Κυριακές που ορίζει ο νόμος. Αν και το άνοιγμα των καταστημάτων είναι προαιρετικό και βασίζεται στην απόφαση που θα πάρει κάθε επιχειρηματίας για το κατάστημά του, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Λ. Μπουζιάνου, ενημέρωσε πως η προτροπή του Συλλόγου προς τα μέλη του είναι να κρατήσουν τα καταστήματα κλειστά.
 defencenet
                                                       
Y.Γ
Θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα τονώσουν την αγορά;
Ξεχνούν βέβαια και μάλιστα ιδιαίτερα προκαλούν όταν ο μισθωτός και ο συνταξιούχος δεν έχει χρήματα να ψωνίσει την υπόλοιπη εβδομάδα θα βρει χρήματα την Κυριακή; Αυτό ειναι πρόκληση και κοροϊδία μαζί!
Βέβαια δεν πρέπει ποτέ να μας διαφεύγει ότι πάγια τακτική του Ισραήλ είναι να καταργηθεί η αργία της Κυριακής και ας μην είμαστε αφελείς, βρήκαν στο τόπο μας πρόθυμους εκτελεστές των σχεδίων τους.
Μας τα είχε πει παλαιότερα ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός τον οποίο οι ίδιοι οι Εβραίοι τον δολοφόνησαν διότι τους ενοχλούσε όταν τόνιζε ότι τα καταστήματα πρέπει να είναι κλειστά την Κυριακή
Εμείς όμως δεν θα ενδώσουμε στα ύπουλα και καταχθόνια σχεδιά τους και για τον λόγο αυτό θα ψωνίζουμε την εβδομάδα  ΜΟΝΟ από τα καταστήματα που θα είναι κλειστά τις Κυριακές!!!

na-exete-mia-omorfi-kiriaki.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας