φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Coprus Christi - Βάσια Παναγοπούλου και...τέχνη!


Η επιμελήτρια της παράστασης Βάσια Παναγοπούλου δήλωσε "βιασμένη" και "ταπεινωμένη" μετά τα επεισόδια, ωστόσο κάλεσε τον κόσμο και τα καλλιτεχνικά σωματεία της χώρας "να αποδοκιμάσουν τέτοιες προσπάθειες φίμωσης της ελευθερίας της τέχνης" και να δώσουν το "παρών" στη σημερινή πρεμιέρα της παράστασης.

                                                              ****

Στο σημείο έχουν φτάσει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι δηλώνουν οτι θέλουν να μπουν στο θέατρο να δουν την παράσταση. Ανάμεσά τους ο Ν. Μπίστης, η Π. Τατσόπουλος, η Μ. Ρεπούση και Β. Κατριβάνου.

     ****
Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με ανακοίνωσή του καταδικάζει «οποιεσδήποτε ενέργειες που θίγουν, προσβάλλουν, απειλούν και στερούν το δικαίωμα της ελευθερίας στην τέχνη».

«Η ελεύθερη έκφραση, η ευαίσθητη ματιά πάνω σε κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν είναι σκοπός της τέχνης του ηθοποιού και κατά συνέπεια όλων των τεχνών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια έξω από το Θέατρο Χυτήριο, στην Ιερά Οδό.
    ****
Δεν περιμέναμε όσοι βρεθήκαμε στην ειρηνική διαμαρτυρία στο "χυτήριο" για την χυδαία θεατρική παράσταση Coprus Christi ότι θα έδιναν εντολή να "καθαρίσουν" την σφηκοφωλιά από την παρουσία του κόσμου, καθώς επίσης δεν περιμέναμε τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να χτυπούσαν γυναίκες, γεροντάκια, παιδιά, ανάπηρους, τυφλούς, και να ρίξουν ακόμα και χημικά!!

Απρόσωπα, άβουλα αδίστακτα..  έπνιξαν τον κόσμο στα χημικά και τον πήγαν χτυπώντας τον 200 μέτρα μακρυά από από το χυδαίο θέατρο.


Με βαρδιά καρδιά θα το πω, δυστυχώς νίκησε η Ρεπούση, και έλαμψε δια της απουσίας της η Εκκλησία, και η ιεραρχία.
  Η Ελλάδα έχει ανάγκη νέους Καντιώτηδες, και αντί γι΄αυτό ...
Δεν χρειάζονται φωτογραφίες.

Ντροπή μόνο αυτό.


Σπύρος

Από την διαχείριση των Αναβάσεων

     ****
Υ.Γ
Τελικά ούτε έξω πάμε καλά, όπως έλεγε παλαιότερα ένας πολιτικός μας, αλλά ούτε και μέσα.
Θυμάμαι παλαιότερα όταν η ηθοποιός σε μια παράσταση έδειχνε την γάμπα του ποδιού της θεωρείτο ότι το έργο είναι προσβλητικό, ότι έχει υπονοούμενα, ότι...
Και σήμερα μια θεατρική παράσταση, αν δεν έχει ύβρεις, αν δεν έχει εμφανή στοιχεία του sex δεν είναι της μόδας...δεν ειναι in!.
Kατοπιν εφ΄οσον γέμισαν τα μάτια μας και τα αυτιά μας απο τα  ηδονοβλεπτικά θεάματα περάσαμε στην ανωμαλία, δηλαδή κατήντησε το θέατρο να γίνει διαφθορείο, πορνείο, δεν μπορώ θα το πω...κανονικό μπουρδέλο!
Σε ενα τέτοιο λοιπόν θέατρο όπως το θέατρο "χυτήριο" με επιμελήτρια της παράστασης την Βάσια Παναγοπούλου  και μερικους αλαφροΐσκιωτους νεαρούς και με ένθερμους θεατές - συμπαραστατες τους  Ν. Μπίστη, η Π. Τατσόπουλο, η Μ. Ρεπούση και Β. Κατριβάνου και μερικούς άλλους παρατρεχάμενους δόθηκε χθες η παράσταση - τραγωδία του βλάσφημου έργου, Coprus Christi.
Ομως το έργο οι συντελεστές της παράστασης το ονόμασαν...τέχνη! Εγινε η ανωμαλία και η ακαταστασία...τέχνη!
Ακου, τέχνη;


Βρε, ποιος σου δίνει εσένα το δικαίωμα να μου βρίζεις αυτό που εγώ αγαπώ και λατρεύω;
Ποιός σου δίνει εσένα το δικαίωμα να ξεφτιλίζεις αυτό που μου έμαθε η Εκκλησία και οι γονείς μου;
Ποιος σου δίνει εσένα το δικαίωμα να γελοιοποιείς αυτό που έμαθα εγώ στα παιδιά μου;
Ποιος σου δίνει εσένα το δικαίωμα  να με βγάζεις εκτός εαυτού με αυτά που κάνεις
και μετά να μου λες ότι δεν πρέπει να αντιδρώ;
Ποιός σου δίνει το δικαίωμα να βρίζεις αυτό που είναι προμετωπίδα στο Σύνταγμα της χώρας μου;
Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να βρίζεις αυτό που είναι χαραγμένο πάνω στη Σημαία του τόπου μου;
Να ανεβάσω και εγώ μια   θεατρική παράσταση που να ξεφτιλίζω - να γελοιοποιώ, το χωριό σου, τους αγαπημένους σου να δω τότε εσύ τι θα κάνεις;
Γιατί τότε εγώ θα κάνω...τέχνη!

Αυτά είναι  φαινόμενα σήψης, πνευματικής σήψης και μετά απορούμε πως έφτασε ο τόπος μας  στα χάλια του!
Ντροπή μας σαν Έλληνες και Χριστιανοί που φτάσαμε σε αυτή την κατάντια να βρίζεται ο Χριστός και η Εκκλησία μας και εμείς να το ονομάζουμε...τέχνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας