φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

Νέα Ταυτότητα: Εισητήριο Χωρίς Επιστροφή Μητρόπολη Πειραιά & Εστία Πατερικών Μελετών

estia - peiraias.jpg

Νέα Ταυτότητα: Εισητήριο Χωρίς Επιστροφή


Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου η ημερίδα με το άκρως ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα: "Νέα ταυτότητα, εισητήριο χωρίς επιστροφή" που διοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών με την συνεργασία των Ελλήνων Youtubers, υπό την αιγίδα της καθ' ημάς Ι. Μητροπόλεως.
Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει από νωρίς την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Ν. Φάληρο, με αποτέλεσμα αυτή να μην επαρκεί. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκαν επιπλέον καρέκλες από παρακείμενες αίθουσες για να μπορέσει ο κόσμος μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης να παρακολουθήσει την ημερίδα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας. Ακολούθησαν οι ομιλίες των κ. Χιωτακάκου, κ. Παπανικολάου, κ. Παπασωτηρίου και  κ. Αδαμόπουλου. Ομιλητές στην ημερίδα υπήρξαν και ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Αναστασίου και ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος. Τέλος ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό ενώ αναγνώσθησαν και τα πορίσματα της ημερίδας.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο με τη συνοδεία του κόσμου που παρευρέθηκε.
Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα και παρακολουθήστε σε βίντεο τις ομιλίες που δόθηκαν.

συνέχεια
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

  Τα πορίσματα της Ημερίδας:«Νέα ταυτότητα-εισιτήριο χωρίς επιστροφή»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας