φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Καστορίας Σεραφείμ: ''Η Ελλάδα δεν κλίνει το γόνυ σε κανέναν''olimpionikes


Στην τελετή υποδοχής των Καστοριανών Ολυμπιονικών της κωπηλασίας, της Χριστίνας Γιαζιτζίδου, που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, και του Γιάννη Χρήστου, που αγωνίστηκε θαρραλέα, παρ' όλο που δεν κέρδισε κάποιο μετάλλιο βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Ο Σεβασμιώτατος στο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τα παιδιά και φανερά συγκινημένος τους είπε "τιμήσατε την Ελλάδα μας, τιμήσατε την Πατρίδα μας".
Και συνέχισε λέγοντας πως τα παιδιά αυτά έδειξαν στους ξένους που θέλουν να ταπεινώνουν την Ελλάδα, πως η Ελλάδα υψώνεται και δεν κλίνει το γόνυ σε κανέναν.
"Ο υπερήφανος Ελληνικός λαός δεν ταπεινώνεται και όσο τον πολεμούν, τόσο αυτός υψώνεται", σημείωσε χαρακτηριστικά ο ακρίτας Επίσκοπος.
Επίσης, είπε πως τα παιδιά αυτά τα γνωρίζω και ξέρω πως πιστεύουν στο Θεό και πως εκείνη την ώρα του αγώνα τους η σκέψη τους βρισκόταν και στην Καστοριά αλλά και στο Άγιο Όρος, αφού ευλαβούνται την Παναγία μας.
Τέλος, ο κ. Σεραφείμ δώρισε και στους δυο, από μια εικόνα της Παναγίας για να την έχουν ως φύλακα και φρουρό στη ζωή τους και στους αγώνες τους.

ΠΗΓΗ
ΡΟΜΦΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας