φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Κόμμα παιδοφίλων στην Ολλανδία.Απάντηση στο blog απο την Ολλανδική πρεσβεία

 
393664_175577605871964_100002591763493_295362_1279781675_n.jpg
Μετά την δημοσίευση του πιο κάτω άρθρου στις 18/5/2012 στο blog


και την αποστολή email διαμαρτυρίας στην Ολλανδική πρεσβεία πήραμε την πιο κάτω απάντηση την οποία και παραθέτουμε αυτούσια στην κρίση σας.

                                            *****************************


Αξιότιμη κυρία, αξιότιμε κύριε,
 
Σε απάντηση του email σας θα ήθελα να σας ενημερώσω πως δεν 
υπήρξε καμία απόφαση τοπικού δικαστηρίου, όπως λανθασμένα 
αναφέρεται σε κάποια δημοσιεύματα. 
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου στο αίτημα του εισαγγελέα για 
απαγόρευση του συλλόγου  Martijn  
(γνωστό στην Ελλάδα ως ' κόμμα παιδόφιλων' )θα ανακοινωθεί 
την 27η Ιουνίου.
Τέλος θα ήθελα να τονίσω πως τα ελληνικά ΜΜΕ λανθασμένα 
αναφέρονται σε κόμμα παιδοφιλων. 
Πρόκειται για έναν σύλλογο ο οποίος ουδέποτε μετατράπηκε 
σε πολιτικό κόμμα.
Προς ενημέρωσή σας αποστέλλω το μεταφρασμένο δελτίο τύπου
 της εισαγγελικής αρχής.
 
Με εκτίμηση,
 
Alexis Kontozamanis
Political Officer/Translator
Embassy of the Kingdom of the Netherlands
Leof.Vas. Konstantinou 5-7 | 106 74 | Athens
 
Δελτίο Τύπου Εισαγγελίας

Η Εισαγγελία ζητά διάλυση και απαγόρευση του συλλόγου Martijn
(γνωστό στην Ελλάδα ως 'Κόμμα Παιδεραστών')

16 Μαΐου 2012

Η εισαγγελική αρχή (public prosecutor) σύμφωνα με την δικαιοδοσία της, σήμερα ζήτησε από το δικαστήριο να αποφασίσει τη διάλυση και απαγόρευση του συλλόγου Martijn.

Ο σύλλογος παραβιάζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του παιδιού δεδομένων των επιβλαβών συνεπειών της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και παράλληλα έχει προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις. Η κατηγορούσα αρχή θεωρεί συνεπώς ότι οι ιδέες και το έργο αυτού του συλλόγου είναι αντίθετες προς την δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη. Ως εκ τούτου στην προκειμένη περίπτωση η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι πρέπει να περιοριστεί.

Έτσι το κράτος πληροί τις διεθνείς υποχρεώσεις του και παίρνει μέτρα που έχουν ως αποτέλεσμα την προστασία παιδιών από σεξουαλικές δραστηριότητες ενηλίκων.

Ο σύλλογος Martijn χρησιμοποιεί για την προώθηση των ιδεών του διάφορα μέσα, όπως και μια ιστοσελίδα που περιέχει υλικό που προάγει και περιγράφει το σεξ με ανήλικους. Επίσης ο σύλλογος συμβάλλει στην προώθηση της κοινωνικής δικτύωσης ομοϊδεατών και δραστών σεξουαλικών αδικημάτων. Πρόκειται λοιπόν για μια άμεση απειλή για το παιδί, η οποία μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ψυχολογική και σωματική βλάβη στην υγεία του παιδιού. Τα συμφέροντα των οικογενειών και των πιθανών μελλοντικών θυμάτων πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη.

Στόχος του συλλόγου Martijn
Ο σύλλογος Martijn ιδρύθηκε το 1982 ως σύλλογος που στοχεύει στην νομική και κοινωνική αποδοχή των (σεξουαλικών) σχέσεων μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων. Ο σύλλογος θεωρεί πως οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων και παιδιών δεν είναι επιβλαβείς για τα παιδιά. Ο σύλλογος αυτοχαρακτηρίζεται ως « μια πλατφόρμα για όσους αντιστέκονται στο δόγμα ότι παιδιά και νέοι βλάπτονται από φιλίες και οικειότητα με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας»

Πρόταση εισαγγελίας
Η εισαγγελία θεωρεί ότι το έργο και οι ιδέες του συλλόγου έρχονται σε αντίθεση με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του παιδιού. Στην κοινωνία μας δεν γίνονται αποδεκτές οι σεξουαλικές ή ερωτικές σκέψεις με αντικείμενο τα παιδιά, πόσο μάλλον οι σεξουαλικές πράξεις. Η εισαγγελία θεωρεί ότι η ποινική δίωξη του συλλόγου είναι ανέφικτη. Γι'αυτό το λόγο εξέτασε αν ο σύλλογος μπορεί να αντιμετωπιστεί  μέσω του αστικού δικαίου και πιστεύει πως υπάρχουν επιχειρήματα ώστε να είναι εφικτή η υποβολή αιτήματος διάλυσης του συλλόγου λόγω προσβολής της δημόσιας τάξης και ηθικής.

Η εισαγγελία θεωρεί πως η ύπαρξη αυτού του συλλόγου συντηρεί μια υποκουλτούρα που μπορεί να προκαλέσει την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Η κακοποίηση ανηλίκων τα τελευταία χρόνια προκαλεί κοινωνικές αντιδράσεις και έντονα συναισθήματα στην Ολλανδική κοινωνία γενικότερα και όχι μόνο στους άμεσα εμπλεκόμενους. Η εισαγγελία πιστεύει πως ο σύλλογος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτή την κοινωνική αναταραχή. Οι αντιδράσεις αυτές εκφράζονται από διάφορες κοινωνικές ομάδες με διάφορους τρόπους: μεταξύ άλλων με την συλλογή 70.000 υπογραφών ώστε να γίνει κοινοβουλευτική διαβούλευση με αυτό το θέμα, η υποβολή ερωτήσεων προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και η εισαγωγή πρότασης νόμου που να δίνει την δυνατότητα απαγόρευσης συλλόγων όπως ο σύλλογος Martijn.
Συμπέρασμα

Η εισαγγελία θεωρεί πως το συμφέρον του παιδιού και οι κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλεί ο σύλλογος Martijn θα πρέπει να ληφθούν τόσο σοβαρά υπόψη ώστε να αποφασιστεί από το δικαστήριο η  διάλυση και απαγόρευση του συλλόγου. Με αυτό τον τρόπο το Ολλανδικό κράτος θα πληροί τις διεθνείς υποχρεώσεις του σχετικά με την λήψη μέτρων για την προστασία των ανηλίκων από σεξουαλικές πράξεις ενήλικων.


 Υ.Γ
Θα περιμένουμε  μέχρι τις 27 Ιουνίου και τότε θα επανέλθουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας