φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Mόρφου: "Έφτασε η ώρα που έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος για την Ελλάδα"

Έρανο για να βοηθήσει οικογένειες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση πραγματοποιεί η Μητρόπολη Μόρφου από τις 7 έως τις 27 Ιανουαρίου.
Με έγκυκλιο που θα αναγνωστεί στους Ναούς στις 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανείων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος να βοηθήσουν τους 2 εκ. Έλληνες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει:
"Η θλίψη της φτώχειας και της ανέχειας πλησιάζει και τη γειτονιά μας. Με αγωνία παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και είμαστε μάρτυρες θλιβερών σκηνών φτώχειας και ανέχειας. Έφτασε η εποχή που προφήτευσε ο μακαριστός Γέροντας Παϊσιος «Η Ελλάδα θα πεινάσει και θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».
Σύμφωνα μ' επίσημα στοιχεία δύο εκατομμύρια ελλαδίτες αδελφοί μας βρίσκονται ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ στα πρόθυρά της, βρίσκονται άλλα δύο εκατομμύρια. Ένα εκατομμύριο είναι οι άνεργοι και ένα στα πέντε παιδιά ζει σε συνθήκες ένδειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Δύο εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται καλής διατροφής και ο αριθμός των αστέγων ανέρχεται στις εικοσιπέντε χιλιάδες. Δεκάδες άτομα ψάχνουν καθημερινά να βρουν τροφή στα σκουπίδια των υπεραγορών και το ένα τρίτο των ελλαδιτών αδελφών μας ζει με 470 ευρώ τον μήνα και αρκετά νοικοκυριά χωρίς θέρμανση.
Αλήθεια: «Πόσο απέχει το κρεβάτι μας από το παγκάκι; Πόσο απέχει το δείπνο μας από το συσσί­τιο; Πόσο τελικά απέχει η τα­κτοποιημένη μας ζωή από τον δρόμο;» όπως εύστοχα έχει γράψει ένας ελλαδίτης δημοσιογράφος;
Ενώπιον, λοιπόν, αυτού του δράματος που περνούν οι αδελφοί μας δεν πρέπει να μένουμε αδιάφοροι, αλλά να θυμηθούμε αυτό που ο Κύριος μας είπε: «εφ' όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε» και όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ούτως ώστε να απαλύνουμε τον πόνο των αδελφών μας, τον πόνο των συνανθρώπων μας.
Ως εκ τούτου απευθύνουμε θερμή πατρική έκκληση προς τα φιλάνθρωπα αισθήματα όλων, όπως προσφέρετε γενναιόδωρα στον έρανο τροφίμων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου για να αποσταλούν στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης, η οποία λειτουργεί δεκαπέντε συσσίτια τα οποία διαθέτουν 2.500 μερίδες φαγητού καθημερινά. Επίσης μέρος των τροφίμων θα παραδοθούν σε σχολεία της περιοχής.
Οι ανάγκες για τρόφιμα είναι οι ακόλουθες: Μακαρόνια, Ρύζι, Συμπυκνωμένο Γάλα, Ζάχαρη, Κονσέρβες, Καφές, Αλεύρι, Φασόλια, Φακές, Ρεβίθια, Παιδικές τροφές, Μπισκότα, Κρουασάν.
Υπεύθυνοι για τον έρανο των τροφίμων θα είναι οι εφημέριοι των ενοριών και τα κατά τόπους μέλη του Συνδέσμου Φιλανθρωπίας Γυναικών.
Η διαλογή των τροφίμων θα διενεργηθεί στους ενοριακούς ναούς των κοινοτήτων κι αφού τοποθετηθούν σε χαρτοκιβώτια θα συγκεντρωθούν από την Ιερά Μητρόπολη Μόρφου. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο Λιμάνι Λεμεσού για τη Θεσσαλονίκη.
Με τον ίδιο τρόπο συλλογής συσκευασίας και παραλαβής θα γίνει και με τα σχολεία της περιοχής μας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά της περιοχής μας για την πρόθυμη συμμετοχή τους στον έρανο.  
Επί τη Τριαδική Θεοφανία εύχομαι σε όλους Φώτα Ολόφωτα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας