φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Σάμου Ευσέβιος: "Η προφυλάκιση Εφραίμ είναι αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων
Ερωτηθείς ο Σεβασμιώτατος για την απόφαση προφυλάκισης του Γέροντος Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ.Βατοπεδίου Αγίου Όρους, είπε σχετικώς:
«Με μεγάλη λύπη και πικρία πληροφορήθηκα την απόφαση για την προφυλάκιση του π. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ.Βατοπεδίου του Αγίου Όρους και πιστεύω πως είναι αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων, αφού στοχοποιείται και κατηγορείται μόνον ένας και μάλιστα Κληρικός, με σκοπό από μια μεριά να συγκαλυφθούν ευθύνες άλλων και από την άλλη να χτυπηθεί στο πρόσωπο του π. Εφραίμ, όλη η Εκκλησία, ο ιερός Κλήρος, ο Μοναχισμός και ο ευσεβής Λαός, κατά τις ημέρες μάλιστα της Μητροπόλεως των εορτών, που είναι τα Χριστούγεννα, φαινόμενο σύνηθες κατά τις μεγάλες Εορτές.
Όμως ζη Κύριος ο Θεός. Στο διάβα τόσων αιώνων η Εκκλησία μας γνώρισε και τη φυλακή και την εξορία και τα βασανιστήρια και τον θάνατο ακόμη, κι όμως μέσα από αυτά δοξάζεται, καθώς έτσι συμμετέχει στο Σταυρό του Χριστού, τον οποίον ακολουθεί η Ανάστασή Του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας