φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Αργολίδος Ιάκωβος για τον γ. Εφραίμ:Δικαιολογημένα αντιδρά η Ιερά Κοινότητα, αρκετοί αρχιερείς, έγκριτοι νομικοί, πλήθος προσωπικοτήτων και πιστών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αργολίδος: "Λυπάμαι πολύ τους επηρμένους αδικούντες"

Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr -16.04argolidos
Ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αργολίδος κ. Ιάκωβος έκανε την εξής δήλωση σχετικά με την υπόθεση προφυλάκισης του Καθηγουμένου Εφραίμ:
"Κατ αρχήν θα ήθελα να εκφράσω τον σεβασμό μου στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να κρίνω τη δικαστική απόφαση προφυλάκισης του Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ.
Επιθυμώ όμως να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον Γέροντα. Πράγματι είναι άπορίας άξιον πως μια τέτοια απόφαση βγήκε παραμονές Χριστουγέννων, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις  ανά  τον κόσμο.
Ασφαλώς και ο Γέροντας δεν είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στην Ελλάδα. Σε παρόμοιες περιπτώσεις άνθρωποι που έχουν βεβαρυμένο ποινικά παρελθόν, έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
Πως είναι δυνατόν να εξαντλείται όλη η αυστηρότητα στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ;
Με εντυπωσίασαν οι σκέψεις του Αγιορείτου Μοναχού π. Μωϋσή που ανέγνωσα σήμερα από το διαδίκτυο, απόσπασμα της οποίας παραθέτω:
«Δικαιολογημένα αντιδρά η Ιερά Κοινότητα, αρκετοί αρχιερείς, έγκριτοι νομικοί, πλήθος προσωπικοτήτων και πιστών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι γεγονός πως όσοι ανέμεναν ότι θα ανεβάσουν τα ποσοστά τους έτσι μάλλον τα μείωσαν ικανά.
Ακόμη και άνθρωποι που αμφέβαλλαν για την υπόθεση αυτή και είχαν επηρεαστεί από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης σήμερα αντιλαμβάνονται το ανόσιο παιχνίδι που παίχθηκε απέναντι του ηγουμένου, ο οποίος θα κερδίσει τον μισθό των καμάτων του.
Οι απέναντί του κρίνονται αυστηρά, ζυγίζονται προσμετρούνται και προσπερνώνται. Ο Ηρώδης της Βηθλεέμ επιτέλεσε το έργο του και αιματοκύλισε την Ιουδαία.
Η Ηρωδιάδα χόρεψε καταπληκτικά και κέρδισε την κεφαλή του Ιωάννη.
Φάνηκε πως νίκησαν, μα τελικά έχασαν.
Μερικές φορές οι νικημένοι είναι οι πραγματικοί νικητές, όπως ο Χριστός στον Σταυρό, μετά τον οποίο έπεται η αντίσταση.
Πνευματικά νικηφόρα θα καταλήξει και αυτή η υπόθεση.
Μόνο λυπάμαι πολύ τους επηρμένους αδικούντες".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας