φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Γόρτυνος Ιερεμίας: "Τιμή και δόξα στο σεβαστό Γέροντα Εφραίμ"

 

0-gortinos
Του Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία, 21.46
Εκφράζω την έντονη αγανάκτησή μου, αλλά και την αγανάκτηση του κλήρου και του ευσεβούς λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, δια την ανεπίτρεπτη επίθεση που έγινε κατά της Εκκλησίας γενικώς και του Μοναχισμού ιδιαίτερα με την σύλληψη του εναρέτου και ευπαιδεύτου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους πατρός Εφραίμ, ημέρα μάλιστα της Μητροπόλεως των εορτών, της  Σαρκώσεως του Υιού του Θεού.
Θεωρούμε την απόφαση αυτή ως ανεπίτρεπτη για την ορθόδοξη πατρίδα μας και ως αγνωμοσύνη του Κράτους μας κατά της Μητρός Εκκλησίας,  εις την οποίαν αυτό οφείλει την ζωή του με την θυσία μυριάδων Αρχιερέων, Ιερέων και Μοναχών για την απελευθέρωσή του.
Επειδή και ημείς, μαζί με όλους τους υγιώς φρονούντας, έτσι τοποθετούμε το θλιβερό γεγονός της συλλήψεως του ηγιασμένου Γέροντος Πατρός Εφραίμ, ως πολεμική δηλαδή  όχι κατά του προσώπου του, αλλά κατά της Εκκλησίας μας, δηλούμε:
Όλο το πλήρωμα της Ιεράς μας Μητροπόλεως θα κατέλθει και αυτό σε τίμιο αγώνα υπερασπίσεως των ιερών και των οσίων της πίστεώς μας, η οποία προσβάλλεται με την τόσο βάναυση και ανίερη πολεμική του κράτους μας, ώστε να φυλακίζει πεφημισμένους για την αρετή τους και την θεολογία τους Ηγουμένους.
Με τέτοια πολεμική των κρατούντων, όπως εκφράζεται στην φυλάκιση του Βατοπαιδινού Ηγουμένου, προσβάλλεται το τίμιο όνομα της φιλτάτης πατρίδας μας Ελλάδας στα ξένα χριστιανικά έθνη.
Τιμή και δόξα δια τον σεβαστό μας Γέροντα Πατέρα Εφραίμ, διότι ετιμήθη από τον  Θεό να υποστεί αυτό το μαρτύριο, χαιρόμεθα δια την αντοχή του σ½ αυτό, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η ψυχή του είναι γεμάτη από την Χάρη του Θεού, και του δηλώνουμε ότι θα
τον ευλαβούμεθα ως μάρτυρα Χριστού.
Οι μοναχοί με την προσευχή τους σώζουν τον κόσμο και είναι εντροπή μας να φυλακίζουμε τους σωτήρες μας και μάλιστα τον Ηγούμενο του  Βατοπαιδίου, τον πατέρα Εφραίμ, ο οποίος εσχάτως με την επίσκεψή του στην Ρωσία εδόξασε όχι μόνο την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, αλλά και την πατρίδα μας Ελλάδα.
Επειδή το θλιβερό γεγονός της συλλήψεως του Γέροντος Εφραίμ συνέβηκε ημέρα  Χριστουγέννων, ενθυμούμεθα από τα άγια Ευαγγέλια ότι και κατά την Γέννηση του Ιησού  Χριστού συνέβηκε το φρικτό γεγονός του φόνου των νηπίων με την απάνθρωπη εντολή του  οικτρού Ηρώδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας