φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα...

20372_108648869146981_100000056043841_217702_5400780_n.jpg
«Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος,τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε" με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων.
Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει.
Και τι θα πετύχουν με αυτό; Ακούστε" Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα.
Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν" για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου.
Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις.
π. παϊσιος


«Εκπτωση» στον ΦΠΑ για όσους θα αγοράζουν με κάρτα

Εισπράκτορες οι τράπεζες. Μείωση του συντελεστή κατά 3 μονάδες, το δέλεαρ για τους καταναλωτές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Έλενα Λάσκαρη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011
 
Εισπράκτορες ΦΠΑ θα γίνουν οι τράπεζες στο σχέδιο άμεσης απόδοσης του φόρου προστιθέμενης αξίας στα ταμεία του Δημοσίου που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου για συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών. Για να μπουν στο παιχνίδι δυναμικά και οι καταναλωτές, το δέλεαρ δεν είναι άλλο από τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από το 23% στο 20% και από το 13% στο 10%.
Το σχέδιο είναι έτοιμο, έχει την έγκριση της τρόικας αλλά και τη σφραγίδα της συμβολής της ομάδας Ράιχενμπαχ στις τεχνικές πτυχές του. Προβλέπει ότι στις περιπτώσεις όπου οι συναλλαγές γίνονται μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, όπως επίσης και στην περίπτωση χρήσης τραπεζικών επιταγών, δεδομένου ότι τα χρήματα αποδίδονται από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις με τις οποίες έγινε η συναλλαγή, η ίδια η τράπεζα θα παρακρατά τον ΦΠΑ και θα τον αποδίδει στο Δημόσιο. Στη συνέχεια θα αποδίδει το ποσό της συναλλαγής, πλην ΦΠΑ, στις επιχειρήσεις.
Με τον τρόπο αυτό αποκλείεται κάθε δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εισπράττουν τον ΦΠΑ και να μην τον αποδίδουν στο Δημόσιο όπως έχουν κάνει για παράδειγμα περίπου 200.000 επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν ούτε μία περιοδική δήλωση ΦΠΑ το τελευταίο εξάμηνο, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην κατρακύλα των εσόδων του προϋπολογισμού και στη μαύρη τρύπα 1,8 δισ. ευρώ. Ωστόσο, έτσι δεν λύνεται ευρύτερα το πρόβλημα απόδοσης του ΦΠΑ στο Δημόσιο καθώς η συνταγή δεν αγγίζει συναλλαγές με χρήμα σε φυσική μορφή.
Δεδομένου ότι οι συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών δεν είναι ευρέως διαδεδομένες στην Ελλάδα, το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του μέτρου προωθεί την παράλληλη μείωση του ΦΠΑ για όσους πληρώνουν μέσω κάρτας.
Οπως λέει στα «ΝΕΑ» αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «σκεφτόμαστε να δώσουμε ένα κίνητρο πληρωμής με κάρτα το οποίο θα αφορά σε μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 20% και από το 13% στο 10%».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή μάλιστα, το σχέδιο είναι σε τέτοιο βαθμό έτοιμο που θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί και από την 1η Ιανουαρίου, εφόσον ληφθεί η πολιτική απόφαση για άμεση προώθησή του.
Το σχέδιο υποστηρίζεται και από την προοπτική μείωσης του ορίου συναλλαγών πάνω από το οποίο απαιτείται η πληρωμή μέσω καρτών ή τραπεζικών επιταγών από την 1η Ιανουαρίου 2012. Οπως προβλέπουν ισχύουσες διατάξεις νόμου, από την 1η Ιανουαρίου μειώνεται από τα 3.000 ευρώ σήμερα σε 1.500 ευρώ το όριο των συναλλαγών πάνω από το οποίο όλες οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή τραπεζικών επιταγών.
Μάλιστα, ο νομοθέτης έχει προβλέψει για τις περιπτώσεις όπου ορισμένοι συναλλασσόμενοι δεν έχουν κάρτες ή επιταγές ή κάνουν τις συναλλαγές τους σε ώρες που δεν λειτουργούν οι τράπεζες, επομένως δεν μπορούν να εκδώσουν επιταγή. «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις συναλλαγών που διενεργούνται σε ημέρες και ώρες μη λειτουργίας των τραπεζών ή με πρόσωπα ιδιώτες που για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι δυνατή η από μέρους τους εξόφληση με κάρτες ή τραπεζικές επιταγές, προβλέπεται ότι καταβάλλονται μετρητά ή παραδίδονται συναλλαγματικές οι οποίες εξοφλούνται εκτός τραπεζικού συστήματος με συγκεκριμένη διαδικασία» ορίζει η σχετική διάταξη.


ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Συγκεκριμένα σε αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος ορίζει ότι από τον επιτηδευματία - πωλητή εκδίδεται «απόδειξη είσπραξης μετρητών ή παραλαβής αξιόγραφων».
Η απόδειξη αυτή εκδίδεται αθεώρητη από διπλότυπο, τουλάχιστον, στέλεχος. Σ' αυτήν αναγράφονται το ποσό, ο τρόπος εξόφλησης, η αιτιολογία της είσπραξης (π.χ. προκαταβολή, τμηματική καταβολή, εξόφληση) και ο αύξων αριθμός του παραστατικού. Ο επιτηδευματίας υποχρεούται το ποσό των μετρητών που εισπράττει να το καταθέσει εντός δύο εργάσιμων ημερών από την έκδοση του παραστατικού σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη τράπεζα. Με τον τρόπο αυτό και οι συναλλαγές που διενεργούνται με μετρητά, παρά το όριο των 1.500 ευρώ, θα περνούν από τις τράπεζες αν δεν θέλουν οι επιχειρηματίες να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.


ΠΗΓΗ
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας