φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ...ΠΑΤΗΡ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

FractalLandscapebytheOstrich.jpg

ΠΑΤΗΡ ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ:

1.<< Πέντε λεπτά >> πριν να ευλογήσει ο ιερέας πάνω στην Αγία Τράπεζα έχουμε << ψωμάκι >> και << κρασάκι >>. Δευτερόλεπτα μετά την ευλογία έχουμε το τεθεωμένο Σώμα και Αίμα του Χριστού.

2. << Πέντε λεπτά >> πριν την βάπτιση είναι βαριά αμαρτία να δώσουμε τη Θεία Κοινωνία σε μη βαπτισμένο. << Πέντε λεπτά >> αργότερα η μετάδοση είναι πράξη αγία και επιβεβλημένη.

3. << Πέντε λεπτά >> προ της υπογραφής ενός συμβολαίου αυτό είναι ένα απλό χαρτί. << Πέντε λεπτά >> αργότερα είναι δημόσιο έγγραφο με νομικές συνέπειες. Το ίδιο ισχύει και με την υπογραφή διαθήκης που καθορίζει την τύχη μιας τεράστιας περιουσίας.

4. << Πέντε λεπτά >> προ της ορκωμοσίας του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας απλός πολίτης. << Πέντε λεπτά >> αργότερα μπορεί να διαλύσει τη Βουλή.

Ακριβώς αυτή είναι η φύση και η δύναμη και η αξία των Μυστηρίων. Να μεταβάλλουν πράγματα, να αλλοιώνουν καταστάσεις, να μεταμορφώνουν γεγονότα, να καθιστούν κάτι αμαρτωλό σε άγιο, κάτι απαγορευμένο σε ευλογημένο!

Ναι, << Πέντε λεπτά >> προ του γάμου δεν επιτρέπεται η σαρκική συνάφεια του ζεύγους. << Πέντε λεπτά >> αργότερα επιτρέπεται και είναι και ευλογία!

Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας