φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Σχολή Αγιογραφίας Λυκόβρυσης - Πεύκης 2011
Άλλη μια  χρονιά  Αγιογραφίας βαδίζει στο τέλος της για φέτος. Προσπάθειες ετών κάτω από την ακαμάτη καθοδήγηση της δασκάλας κας  Ειρήνης Εγγλέζου  κλείνει  για  άλλο  ένα χρόνο. Η ομάδα αυτή με αρχάριους, με ανερχόμενους, αλλά και με έμπειρους  αγιογράφους  κάπου σε μια γειτονιά  του Δήμου Λυκόβρυσης κάθε βδομάδα με πινέλα και μπογιές αγιογραφούσε...Αγίους.
Υπομονετικά περίμεναν να αγιογραφηθούν οι Άγιοι,τα ρούχα, το πρόσωπο, το φωτοστέφανο, πάνω στο μουσαμά, στο ξύλο!
Και να τώρα στο Δημαρχείο της Πεύκης, μια και ο Δήμος άλλαξε  όνομα και έγινε ένας Δήμος, Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης λέγεται  και στην αίθουσα του Δημαρχείου "Μανόλης Αναγνωστάκης", σας περιμένουν η δασκάλα και οι μαθητές ν' ακούσουν τις γνώμες σας, τις παρατηρήσεις σας, τις ιδέες σας...
Μα δεν θα είναι μόνοι τους, θα είναι εκεί και όλοι οι Άγιοι που ολόκληρο τον χρόνο με κόπους και θυσίες αποτυπωθήκαν στο ξύλο, στον μουσαμά, να δείξουν ότι η τέχνη της Αγιογραφίας, η τέχνη της Εκκλησιάς μας ακόμη  και τώρα  στους δύσκολους καιρούς παραμένει η ίδια και απαράλλαχτη, σαν στήριγμα στον κόσμο χαρίζοντας ελπίδα και ευλογία.
Σας περιμένουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας