φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

666 και σημεία των καιρών - Μετά απο την μπόρα τη δαιμονική, θα έλθει η λιακάδα η θεϊκή.

20372_108648885813646_100000056043841_217707_6205326_n.jpg
Πίσω από το κοσμικό πνεύμα της σημερινής "ελευθερίας" της έλλειψης σεβασμού στην Εκκλησία του Χριστού, στους μεγαλύτερους, γονείς και διδασκάλους, που έχουν φόβο θεού, κρύβεται η πνευματική σκλαβιά, το άγχος, και η αναρχία που οδηγούν τον κόσμο στο αδιέξοδο, στην ψυχική και σωματική καταστροφή.

Πίσω λοιπόν από το τέλειο σύστημα "κάρτας εξυπηρετήσεως" ασφάλειας κομπιούτερ, κρύβεται η παγκόσμια δικτατορία, η σκλαβιά του αντιχρίστου. "Αποκ. Ιωαννου κεφ ιγ' 16 ινα δώσουν αυτοις χάραγμα επι της χειρός αυτών της δεξιάς η επί των μετώπων αυτών, και ινα μη τις δυνηται αγορασαι η πωλησαι ει μη ο εχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου η τον αριθμον του ονόματος αυτού. Ωδε η σοφία εστιν. ο έχων νουν ψηφισατω τον αριθμόν του θηρίου. αριθμός γαρ ανθρώπου εστι και ο αριθμός αυτου χξς" =666.


Ο Άγιος Ανδρέας ο Καισάρειας γράφει τα εξης. " Περι του μιαρού ονόματος του αντιχριστου. "Και την μεν ακρίβεια της ψήφου, ως και τα λοιπα τα περι αυτου γεγραμενα, ο χρόνος αποκαλύψει και η πείρα τοις νηφουσιν... ...αλλ'ουκ ευδοκησεν η θεία χαρις εν θεια βιβλω του λυμεωνος όνομα γραφηναι. ως εν γυμνασιας δε λογω πολλα εστιν ευρειν...." Αγιου Ανδρεου Καισαρειας, εξήγησις εις την ΙωαννουΑποκ. σελ 341-42, κεφ ΛΗ.


Το παράξενο όμως, και πολλοί πνευματικοί άνθρωποι εκτός που δίνουν δικές των ερμηνείες, φοβανται και αυτοί τον κοσμικό φόβο του φακελλώματος, ενώ έπρεπε να ανησυχούν πνευματικά, και να βοηθήσουν τους Χριστιανούς με την καλή ανησυχία, και να τους τονώνουν την πίστη, να νιώθουν θεϊκή παρηγοριά.


Απορώ! δεν τους προβληματίζουν όλα αυτά τα γεγονότα; γιατί δεν βάζουν έστω ένα ερωτηματικό για της ερμηνείες του μυαλού τους; Κι αν επιβοηθουν τον αντιχριστο για το σφράγισμα, πως παρασύρουν και άλλες ψυχές στην απώλεια; Αυτό εννοεί "...το αποπλαναν ει δυνατόν, "και τους εκλεκτούς". Μαρκ. ιγ'.


Θα πλανεθουν αυτοί που τα ερμηνεύουν με το μυαλό.


Και ενώ τα σημεία φαίνονται ξεκάθαρα "το θηρίο" στις Βρυξέλλες με το 666 έχει σχεδόν ρουφήξει ολα τα κράτη στο κομπιούτερ. Η Κάρτα, η ταυτότητα, η εισαγωγή του σφραγίσματος, τι φανερώνουν; Δυστυχώς το ράδιο παρακολουθούμε μόνο τι καιρό θα έχουμε.


Τι θα μας πει ο Χριστός; " Υποκριται, το μεν πρόσωπον του ουρανού γινωσκεκτε διακρινειν, τα δε σημεία των καιρών ου δυναστε γνωναι;"


Μέτα λοιπόν από την Κάρτα, και την ταυτότητα, "το φακέλωμα" για να προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα , θα λένε συνέχεια στην τηλεόραση, ότι πήρε κάποιος την Κάρτα του δείνα, και του σήκωσε τα χρήματα από την τράπεζα. Από την άλλη μεριά θα διαφημίζουν το "τέλειο σύστημα" το σφράγισμα στο χέρι η στο μέτωπο με ακτίνες λέιζερ, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά, με το 666 το όνομα του αντιχρίστου.


Δυστυχως και παλι "ορισμενοι γνωστικοι" θα φασκιωνουν τα πνευματικά τους τέκνα σαν τα μωρα, δηθεν για να μην στενοχωρούνται. "Δε πειράζει αυτό, δεν ειναι τίποτα, αρκεί εσωτερικά να πιστεύετε!". Κι ενω βλέπουμε τον αποσ. Πετρο που εξωτερικα αρνήθηκε τον Χριστό και ητο άρνησις, αυτοί αρνούνται το Άγιο σφράγισμα του Χριστού που τους δόθηκε στο Άγιο Βάπτισμα. "Σφραγις δωρεας Πνεύματος Αγίου" με το να δέχονται την σφραγίδα του αντιχριστου, λένε και ότι έχουν μέσα τους το Χριστό!!


Τέτοια δυστυχώς λογική, είχαν και ορισμένοι "γνωστικοί" στα χρόνια των Αγίων Μαρτύρων, που προσπαθούσαν να μεταστρέψουν τους υποψηφίους μάρτυρας, όπως αναφέρει ο Μέγας Βασίλειος στο λόγο του στον Μάρτυρα Γόρδιο ".......πολλοί παραλογιζόντουσαν προσπαθώντας να πείσουν τον Μάρτυρα να αρνηθεί μόνο με τα λόγια, και να κρατήσει την πίστη με την ψυχή, την εσωτερική διάθεση, γιατί ο Θεός δεν δίνει προσοχή στην γλώσσα, αλλά στη διάθεση. Ο Μάρτυς όμως Γόρδιος ηταν ακαμπτος και απεκριθηκε "ουκ ανεχεται τι γλωσσα κτισθεισα παρα Χριστου φθεγξασθαι τι κατα του κτισαντος...... μη πλανασθαι, Θεος ου μυκτιριζεται εκ του στοματος ημας του ημετερου κρινει, εκ των λογων δικαιει, και εκ των λογων καταδικαζει".


  Επίσηςεπι Δεκιου, με διάταγμα ζητούσε να ομολογήσουν την θρησκεία των ειδωλολατρων, και όσοι Χριστιανοί δήλωναν, και θυσίαζαν στα είδωλα, επερναν πιστοποιητικό, και γλίτωναν το Μαρτυριο. Οχι μονον αυτοί ηταν αρνητές του Χριστου, αλλα και εκείνοι όπου έδιναν χρήματα στους ειδωλολατρας στην επιτροπή, και επαιρναν το πιστοποιητικό, χωρίς να αρνηθούν, οι ονομαζόμενοι "λιβελλοφοροι" και αυτούς η Εκκλησια μας τους θεωρησε αποστατας/πεπτωκοτας.


Κι ενω λοιπον εχουμε τοσα πολλα παραδειγματα, οπως και του γενομενου θαυματος του Αγιου Θεοδωρου, που εορταζουμε καθε χρονο το Σαββατο της Α' Εβδομαδος των νηστειων. "Ιουλιανος ο παραβατης, γινωσκων οτι οι Χριστιανοι καθαιρονται μαλλον δια νηστειας την πρωτη εβδομαδα της Αγιας Τεσσαρακοστης, ην και ημεις δια τουτο καθαραν εβδομαδα καλουμεν, ηβουληθη ινα τοτε μαλιστα μολυνη αυτους. διο και προσεταξε κρυφιως ινα τεθωσιν εις την αγοραν κατ'εκεινας τας ημερας βρωματα μεμιασμενα εκ των αιματων των ειδωλικων θυσιων. Αλλα νεθσει Θεια επιφανεις καθ΄'υπνον ο Μαρτυς Θεοδωρος εις τον τοτε Αρχιεπισκοπον Κων/πολεως Ευδοξιον και φανερωσας το πραγμα παρηγγειλε ν αυτω ινα συγκαλεσει τους πιστους ευθυς το πρωι της Δευτερας και εμποδιση αυτοις των βρωματων εκεινων την χρησιν, την ελλειψιν της αναγκαιας τροφης αναπληρωση εκ του προχειρου δια κολλυβων.........τοιουτοτροπως ο μεν σκοπος του παραβατου εματαιωθη, ο δε ευσεβης λαος διαφυλαχθεις αμολυντος ............" Ωρολογιον το Μεγα, σελ 446...


Το να απεχουμε απο τα ειδωλοθυτα ειναι κανον των Αγιων Αποστολων. Πραξ. Αποσ. κεφ. ιε'......"Συνηχθησαν δε οι Αποστολοι και οι πρεσβυτεροι .........απεχεσθαι ειδωλοθυτων και αιματος και πνικτου και πορνειας....."


Παρ'ολα λοιπον αυτα που ανεφερα, ακουει κανεις ενα σορο δυστυχως ανοησιες του μυαλου, απο ορισμενους σημερινους "Γνωστικους", ο ενας να λεει "εγω θα δεχθω την ταυτοτητα με το 666, θα βαλω και ενα σταυρο, κι ο αλλος να λεει "εγω θα δεχθω το σφραγισμα στο κεφαλι με το 666 και θα κανω και ενα σταυρο στο Σταυρο στο κεφαλι..." και ενα σορο ομοιες ανοησιες, που νομιζουν οτι θα αγιασθουν με αυτον τον τροπο, ενω αυτα ειναι πλανες. Μονον αυτα που δεχονται αγιασμο, αυτα μονον αγιαζονται. Οπως το νερο, δεχετε αγιασμο και γινεται Αγιασμος. τα ουρα δε δεχονται αγιασμο. Η πετρα με θαυμα γινεται ψωμι. Η ακαθαρσια δεν δεχεται αγιασμο. Επομενως, ο διαβολος, ο αντιχριστος, οταν ειναι στην ταυτοτητα μας η στο χερι, η στο κεφαλι μας, με το συμβολο του, δεν αγιαζονται, με το να βαλουμε και ενα Σταυρο.


Εχουμε την δυναμη του Τιμιου Σταυρου, του Αγιου Συμβολου, την θεια χαρη του Χριστου, μονον οταν αρκουμεθα στο Αγιον Σφραγισμα του Βαπτισματος, που απαρνουμεθα τον σατανα, και συντασσωμεθα στον Χριστο, και δεχομεθα το Αγιο Σφραγισμα. "Σφραγις δωρεας Πνευματος Αγιου".


Ο Χριστος να μας δινη καλη φωτιση. Αμην.


Αγιον Ορος Κουτλουμουσιανο Κελλι "Παναγουδα" Σαββατο Α' Νηστειων 1987.


Με πολυ πονο και αγαπη Χριστου,


Μοναχος Παισιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας