φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Κάρτες έτοιμες για όλα,σιγά σιγά να "εξοικιωθούμε με το "φακέλωμα" ή να...αντιδράσουμε;

pathr saranths- karta.jpg
Την αντικατάσταση της αστυνομικής ταυτότητας με την πολυχρηστική "Κάρτα του Πολίτη" έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση. Η κάρτα θα περιέχει σε ηλεκτρονική μορφή όλες τις λεπτομέρειες για τον κάτοχό της, οι οποίες θα είναι απαραίτητες για τις συναλλαγές του με το δημόσιο. Ανάλογη κάρτα μελετά να εισάγει και το Υπουργείο Οικονομικών, για τις οικονομικές συναλλαγές.
Οι λεπτομέρειες των αλλαγών θα συζητηθούν το απόγευμα σε κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, και τη συμμετοχή των υπουργών Γ. Ραγκούση, Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Παπουτσή, Κ. Σκανδαλίδη, Ανδρ. Λοβέρδου και Λ. Κατσέλη.
Σε ό,τι αφορά την κάρτα του υπουργείου οικονομικών, θα είναι επίσης ηλεκτρονική και θα αναγράφει το ΑΦΜ του φορολογούμενου.
Οι αποδείξεις από τις συναλλαγές του θα "φορτώνονται" αυτόματα στην κάρτα και έτσι δεν θα χρειάζεται η συλλογή αποδείξεων. Μελετάται επίσης το ενδεχόμενο η ηλεκτρονική αυτή κάρτα να εκδίδεται από τις τράπεζες και να λειτουργεί ταυτόχρονα ως χρεωστική.
Όπως σημείωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, «η κάρτα είναι ένας τρόπος να εξοικειωθεί ο πολίτης με τη λογική της χρεωστικής κάρτας - που είναι διαφορετική από την πιστωτική - κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, γιατί έτσι περνάμε όλο και περισσότερο στη μη χρήση μετρητών, που είναι απαραίτητο για το ελληνικό οικονομικό σύστημα».

 

ΠΗΓΗ

ΚΑΡΤΕΣ


8089prisoner_ball.jpg

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών...φακελώνεται ολόκληρη η χώρα!!!

Ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Στην αξιοποίηση της υποδομής του συστήματος πληρωμής υποχρεώσεων της Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξοπλίσει όλους τους φορολογούμενους με ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών.

Το σύστημα της ΔΙΑΣ ΑΕ (DIASPOS) προσφέρει ήδη τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μέσω μηχανημάτων EFT/POS, ιδιοκτησίας της ΔΙΑΣ Α.Ε, που είναι εγκατεστημένα στις κατά τόπους Εφορίες.


Με τον τρόπο αυτό ο φορολογούμενος αποδεσμεύεται από τη μεταφορά μετρητών, πληρώνει με ασφάλεια και ευκολία, ενώ του παρέχονται και πιστωτικές διευκολύνσεις. Από το DIASPOS το Δημόσιο αποφεύγει τη διαχείριση μετρητών από τους υπαλλήλους του και έχει μικρότερο λειτουργικό κόστος στη διευθέτηση των συναλλαγών.


Στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης Γ.Παπακωνσταντίνου και Μ.Χρυσοχοϊδη με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αποφασίσθηκε η συνδρομή του Δημοσίου μέσω του DIASPOS για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών που θα χρησιμοποιούνται σε κάθε συναλλαγή και θα καταργήσουν την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων.


Όπως απεκάλυψε ο κ. Παπακωνσταντίνου η κάρτα αυτή θα φέρει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου κάθε πολίτη, θα χορηγείται είτε από κάθε τράπεζα ξεχωριστά είτε από το υπουργείο Οικονομικών και μέσω των ειδικών τερματικών (POS) που διαθέτουν τα καταστήματα θα περνούν στον λογαριασμό του πολίτη τα ποσά των αποδείξεων. Η έκδοση και η λήψη της απόδειξης θα παραμείνει υποχρεωτική.


Σύμφωνα με την αναφορά του υπουργού Οικονομικών το DIASPOS θα υποστηρίζει και έξυπνες κάρτες επιβράβευσης φορολογουμένων (loyalty schemes και smart loyalty cards), με τις οποίες οι υπηρεσίες του υπουργείου θα παρακολουθούν τον τζίρο των καταστημάτων και τις καθημερινές ροές του ΦΠΑ. Οι συγκεκριμένες κάρτες θα είναι και χρεωστικές, ώστε να διευκολύνεται ο περιορισμός της χρήσης μετρητών. Ωστόσο, προβλήματα αναμένεται να παρουσιασθούν στις συναλλαγές με μικροποσά και στο υπαίθριο εμπόριο.


Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, σε κάθε περίπτωση η ενεργοποίηση του εν λόγω συστήματος, η υποδομή του οποίου θεωρείται σχεδόν έτοιμη, απαιτεί την έγκριση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς οι έξυπνες κάρτες θα καταγράφουν λεπτομερώς την καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών και θα αποτυπώνουν το σύνολο των καθημερινών τους δραστηριοτήτων.

πηγη
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231060861

Υ.Γ
Εφ' όσον  τους  κλέφτες  τους  ξέρετε, για  να  μην  πω...τίποτε  άλλο περισσότερο...πιάστε  τους!!!
Εμπρός  λοιπόν  κάντε  το  τι  περιμένετε!   Εσείς  όμως σαν  αντιστάθμισμα μέσα  σε  καιρούς  λιτότητας  βρίσκετε  εκεινα τα χρήματα αλλά και  την  αναγκαιότητα  να φακελώσετε  περισσότερο  τον  κόσμο.
Σας  έχουν  πάρει  όλοι  χαμπάρι όλοι,  ότι  άλλα  προωθείτε  όλοι  εσείς  που  επί  χούντας  κοπτόσασταν  και  βγαίνατε  στους  δρόμους  να  φωνάξετε  ενάντια στο  φακέλωμα και  στην  τοπική  Δικτατορία του  Παπαδόπουλου.
Τώρα  στην  παγκόσμια  δικτατορία  που  μπαίνουμε ή μάλλον εντέχνως που   μας  βάλατε  προφανώς  εσείς  δεν  θα  είστε  μαζί  μας, γιατί  όλοι  εμείς  θα  είμαστε μαζί...σεις  μειντε  μόνοι...όπως  άλλωστε σας αρμόζει!

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

"Press Time" :Άλλη μια εφημερίδα που έγραψε για τον αγώνα εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη"

"Press Time" :Άλλη μια εφημερίδα που έγραψε για τον αγώνα εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη"

 Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι έχουν αρχίσει και οι εφημερίδες να ασχολούνται με τις αντιδράσεις των Ελλήνων αντιρρησιών Ορθόδοξης συνείδησης και την συλλογή υπογραφών εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη".
Την αρχή έκανε η εφημερίδα "Press Time" στο φύλλο της 20/9/10 (βλέπε εδώ)και μετά απο δύο ημέρες το "Έθνος" (βλέπε εδώ) σε ρεπορτάζ της κ. Βονάτσου έκανε αναφορά στην επιστολή του π. Σαράντη Σαράντου και στην συλλογή υπογραφών εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη".
Συγχαίρουμε φυσικά κάθε δημοσιογραφική έρευνα που αναδεικνύει και την άλλη όψη της Ελλάδας στην οποία αποτυπώνεται η βούληση και οι αντιρρήσεις του Ελληνικού λαού.
Είναι πλέον φανερό ότι με την βοήθεια του Θεού, το μήνυμα του αγώνα εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη" γίνεται γνωστό σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.
Ο αγώνας αυτός σχηματοποιήθηκε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου όταν η "Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης",αμέσως μετά την διαβίβαση της επιστολής του π. Σαράντη Σαράντου πρός τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, την οποία μάλιστα έθεσε ως σημείο αναφοράς αυτού του αγώνα, ξεκίνησε την συλλογή υπογραφών εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη".

Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους του φίλους και συνεργάτες που  βρέθηκαν απο την αρχή στο πλάϊ μας και στήριξαν αυτόν τον αγώνα.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το φιλικό ιστολόγιο "Αναβάσεις" το οποίο απο την πρώτη στιγμή ενημερώνει και στηρίζει πνευματικά όσους το επισκέπτονται.Ο κατάλογος εκείνων των ιστολογίων και ιστοσελίδων οι οποίες απο την αρχή στήριξαν αυτόν το αγώνα είναι μακρύς και σε επόμενη ανάρτησή μας θα αναφερθούμε σε αυτούς ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης.
Πριν παρουσιάσουμε το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η "Press Time" θα πρέπει να τονίσουμε ότι μέχρι σήμερα 8.310 συμπολίτες μας έχουν υπογράψει εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη".

Απεταξάμην την... κάρτα του πολίτη 
ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΝΕΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ



www.press-time.com

Η ανταπόκριση των πιστών τις πρώτες μέρες της «εκστρατείας» ήταν εντυπωσιακή. Ήδη έχουν υπογράψει 3.665  ( διόρθωση απο το "Ο.Π" : 8.310) άτομα!

Τα λάβαρα του πολέμου ύψωσαν οι μοναχοί του Αγίου Όρους για την κάρτα του πολίτη. Προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις και έναν αγώνα σαν αυτόν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για τις ταυτότητες.
Πέρασαν στη δράση και ήδη δημιουργήθηκε κίνημα που παρακινεί τους Έλληνες να μην παραλάβουν την κάρτα του πολίτη που θα αντικαταστήσει την αστυνομική ταυτότητα.

Πηγαίνουν λοιπόν από μοναστήρι σε μοναστήρι και από εκκλησία σε εκκλησία και καλούν τον κόσμο να εναντιωθεί. Μοιράζουν φυλλάδια και μαζεύουν υπογραφές από τους πιστούς ότι δεν θα παραλάβουν την κάρτα. Όσους έχουν την ευχέρεια να χρησιμοποιήσουν το Ίντερνετ τους προτρέπουν να υπογράφουν διαδικτυακά.

Μάλιστα είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση των πιστών τις πρώτες ημέρες της κινητοποίησης. Ήδη 3.665 ( το ορθό είναι  8.310) άτομα έχουν υπογράψει. Ανάμεσά τους βρίσκεις εκπροσώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα της χώρας:
ιερείς, ηγούμενους και μοναχούς, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά και στρατιωτικούς, οικοδόμους, γιατρούς, επιχειρηματίες, νοικοκυρές, δημοσίους υπαλλήλους, ηλεκτρολόγους και ένα σωρό άλλους ελεύθερους επαγγελματίες.



«Θα μας ελέγχουν»



Για τους αγιορείτες μοναχούς η κάρτα του πολίτη είναι απλώς η συνέχεια του ΑΜΚΑ, που αντί για ανθρώπους με ονοματεπώνυμο μας μετατρέπει σε έναν παγκόσμιο αριθμό με σκοπό να ελέγξουν την προσωπική μας ζωή. «Καταπατάται η θρησκευτική μας συνείδηση και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της προσωπικής μας ζωής και της ελευθερίας», γράφουν στο φυλλάδιο που διανέμουν.

Με πρόφαση το «νοικοκύρεμα» και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας, καταγγέλλουν, συγκεντρώνονται προσωπικά στοιχεία των πολιτών σε όλο και μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων. Στην κάρτα του πολίτη θα ενσωματωθούν το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, ο αριθμός διαβατηρίου, το δίπλωμα οδήγησης, ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός και άλλα προσωπικά δεδομένα. «Με τον τρόπο αυτό σχηματίζεται ένα πλήρες προφίλ του πολίτη, πλήρως ελεγχόμενου», γράφουν οι μοναχοί.

Το πρόβλημα για τους μοναχούς είναι ότι τα στοιχεία αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ενιαίο κέντρο. Από το μικροτσίπ που θα φέρει η κάρτα του πολίτη «θα καταλήγουν στο υπερ-κομπιούτερ των Βρυξελλών, στο οποίο συγκεντρώνονται πυρετωδώς τα δεδομένα δισεκατομμυρίων ανθρώπων», λένε χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι με ένα απλό «χτύπημα» στο πληκτρολόγιο του κομπιούτερ στις Βρυξέλλες αυτός που το ελέγχει θα μπορεί να έχει πολύ βασικά στοιχεία για τον καθένα μας.

Θα καταγράφονται οι δραστηριότητές μας και η ελευθερία μας θα περιορίζεται. «Όλοι μπορούν να θεωρηθούν ύποπτοι», λένε. Μιλούν για «άδηλα» κέντρα στα οποία διαβιβάζονται με διάφορες προφάσεις τα στοιχεία μας και τα οποία θα οδηγήσουν στην καταπίεση των λαών. «Έτσι, διαρκώς μεγαλώνει ο έλεγχος και η τυραννία της ανθρωπότητας», γράφουν στο ενημερωτικό φυλλάδιο που διανέμουν.



Το χάραγμα του Αντίχριστου

Όμως, πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα και βάλλουν κατά της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Η κάρτα του πολίτη και ο ΑΜΚΑ είναι απλώς τα εργαλεία που χρειάζονται για να προωθηθεί η πολυδιαφημισμένη ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Αυτή με τη σειρά της είναι για τους μοναχούς ο προπομπός μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης που θα βασίζεται στην τυραννία, γιατί όλοι θα είμαστε εκβιάσιμοι.

Η παγκόσμια αυτή τυραννία, λένε οι μοναχοί, θα είναι αντιχριστιανική και ο τελικός τύραννος θα είναι ο Αντίχριστος. Οι κάρτες του πολίτη θα φέρουν στον barcode τον αριθμό 666, τον αριθμό του ονόματος του Αντίχριστου, και τις βλέπουν ως το πρώτο βήμα για να εκπληρωθεί η προφητεία της «Αποκάλυψης» του Ιωάννη. Σκοπός, λένε, είναι να περάσει το μικροτσίπ από τις ταυτότητες στο χέρι και από εκεί να μετατραπεί σε μικροτσίπ ή σε ειδικό τατουάζ για το μέτωπο. Αυτό που προφήτευσε δηλαδή η «Αποκάλυψη» του Ιωάννη. Το 666 που θα φέρουν στο μέτωπο όλοι οι υπηρέτες του Αντίχριστου.

Ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την καθιέρωση της κάρτας του πολίτη. Αν δεν θέλει να το κάνει, τότε να προβλέψει εναλλακτικό τρόπο ταυτοποίησης για εκείνους που θα επιλέξουν να μην τη χρησιμοποιούν. Θέλουν να τους αντιμετωπίσει το κράτος όπως και τους μάρτυρες του Ιεχωβά, για τους οποίους προέβλεψε εναλλακτική θητεία. Ζητούν, δηλαδή, να αντιμετωπιστούν ως αντιρρησίες ορθόδοξης συνείδησης.


Αρχιμανδρίτης καλεί τον Αρχιεπίσκοπο να αντιδράσει 


Επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έστειλε ο αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος για την κάρτα του πολίτη ( βλέπε εδώ ), με την οποία τον καλεί να αντιδράσει επισημαίνοντας: «Να μην παραπέμψετε απλώς και μόνο το θέμα σε μια επιτροπή, π.χ. νομοκανονικών θεμάτων», για να μας διαβεβαιώσει λακωνικά ότι δεν κινδυνεύει η σωτηρία της ψυχής μας.

Καταγγέλλει ότι είναι η συνέχεια του ΑΜΚΑ και το εργαλείο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που στην πραγματικότητα είναι ηλεκτρονική δικτατορία και θα μας οδηγήσει σε μια παγκόσμια ηλεκτρονική τυραννία. «Ο ΑΜΚΑ και η κάρτα του πολίτη δεν αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο ως πρόσωπο κατ' εικόνα του Θεού, αλλά ως αριθμητικό δεδομένο στα χέρια της οικονομικής ολιγαρχίας», γράφει.



Η κάρτα του πολίτη θα φέρει τον αριθμό 666, που «κανείς χριστιανός ο οποίος αναγνωρίζει και σέβεται τη μαρτυρία του Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστή στην "Αποκάλυψη" δεν μπορεί να παραλάβει ταυτότητα που να έχει τον συμβολισμό του Αντίχριστου». Καταγγέλλει ότι η Νέα Τάξη επισπεύδει τις διαδικασίες για να γίνει αποδεκτό το σφράγισμα του Αντίχριστου. Ήδη, γράφει, με αφορμή τη χορήγηση υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ γίνεται προσπάθεια να εμφυτευτεί μικροτσίπ στο χέρι των Αμερικανών.



Βλέπει δε και άλλο σημείο στο οποίο εκπληρώνεται η προφητεία. «Χωρίς τη συγκεκριμένη κάρτα δεν θα μπορεί ο πολίτης να έχει ασφάλιση, να πληρώνεται, να πληρώνει και να συναλλάσσεται... Είναι προφανέστατη η ομοιότητα με όσα λέει η "Αποκάλυψη" στο κεφάλαιο 13, στίχο 17 για όσους αρνηθούν το σφράγισμα: "...ίνα μη τις δύναται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος αυτού"»

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος και αποστάσεις για τη νέα ταυτότητα...την κάρτα του πολίτη!!!

Αποστάσεις για τη νέα ταυτότητα



 
Αποστάσεις κρατά η Εκκλησία από τους κύκλους που... αφορίζουν την «Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη», η οποία θα αντικαταστήσει τις αστυνομικές ταυτότητες.
 
 
Σε παραπληροφόρηση αποδίδει τις θέσεις που εκφράζονται από διάφορους εκκλησιαστικούς κύκλους σχετικά με τον νέο τύπο ταυτότητας ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος
Σε παραπληροφόρηση αποδίδει τις θέσεις που εκφράζονται από διάφορους εκκλησιαστικούς κύκλους σχετικά με τον νέο τύπο ταυτότητας ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος
Παρότι σε εκκλησιαστικά blogs και ιστοσελίδες ήδη από το καλοκαίρι έχει αρχίσει... πόλεμος αναρτήσεων και επιστολών για το ζήτημα, καθώς εκκλησιαστικά πρόσωπα κάνουν λόγο για κάρτα «η οποία λειτουργεί με βασικό κωδικό τον αριθμό 666, τον δυσώνυμο αριθμό του Αντίχριστου», η διοικούσα Εκκλησία τηρεί προσεκτική στάση.
Τις τελευταίες ημέρες στην ιστοσελίδα http://thriskeftika.blogspot.com αναρτήθηκε επιστολή του π. Σαράντη Σαράντου, εφημέριου στην Κοίμηση της Θεοτόκου Αμαρουσίου, προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην οποία μεταξύ άλλων θεωρεί «αυτονόητη τη σύσταση να μη σφραγιστούμε από τον Αντίχριστο», ενώ ρωτά τον Προκαθήμενο «εάν θα πρέπει η Ιερά Σύνοδος, η μητέρα μας Εκκλησία, να πει μια κουβέντα, έναν λόγο ερμηνευτικό, ποιμαντικό...».
Ιστοσελίδες Σχετικές αναρτήσεις γίνονται και σε ιστοσελίδες που σχετίζονται με το Αγιον Ορος (http://www.agiooros.net ), ενώ η Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης έχει ξεκινήσει στο ιστολόγιο http://orthodox-watch.blogspot.com  τη συλλογή υπογραφών από όσους αρνούνται να παραλάβουν την «Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη».
Προς το παρόν, πάντως, η ιεραρχία τηρεί στάση αναμονής και, αν απαιτηθεί, το ζήτημα θα εξεταστεί σε συνεδρίαση της Συνόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να συσταθεί ειδική συνοδική επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί με τις παραμέτρους του ζητήματος.
Το ίδιο είχε γίνει και για τον ΑΜΚΑ, για τον οποίο διάφοροι «σκληροπυρηνικοί» κύκλοι της Εκκλησίας είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους, ωστόσο ύστερα από εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, η ΔΙΣ απεφάνθη, πριν από έναν περίπου χρόνο, ότι είναι «ένας επιπλέον χρηστικός αριθμός και από όλα τα μέχρι τούδε στοιχεία ουδείς κίνδυνος προκύπτει διά την σωτηρίαν των ψυχών».
Ιγνάτιος
Εξέταση από την ιεραρχία
Σε παραπληροφόρηση αποδίδει τις θέσεις που εκφράζονται από διάφορους εκκλησιαστικούς κύκλους σχετικά με τον νέο τύπο ταυτότητας ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. Σε δήλωσή του στο «Εθνος», ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε: «Θεωρώ ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από παραπληροφόρηση για την «Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη». Πιστεύω, πάντως, και εγώ ότι καλό θα ήταν να εξεταστεί το θέμα από την Ιερά Σύνοδο, όπως είχε γίνει και με τον ΑΜΚΑ».
                                              *****************

Υ.Γ Σεβασμιότατε 

Από  τα  πιο  επίσημα  χείλη  ακούσαμε  την  έλευση  της  κάρτας  του  πολίτη  και  την  αναγκαιότητα  της  παγκόσμιας  διακυβέρνησης.
Σεις  ως   πρώην  δημοσιογράφος  της  Πειραϊκής  Εκκλησίας  πρέπει και οφείλετε  τα  δημοσιογραφικά  σας αισθητήρια  να  είναι  πιο ευαίσθητα  στα  κελεύσματα  των  καιρών.
Δεν  λέγεται  παραπληροφόρηση  η  είδηση, το  γεγονός  και  τελικά  η  διαπίστωση,  ότι  μέσα  στο  2011  θα  πρέπει  οι  Έλληνες  να  δεχτούν  την  Κάρτα  του  πολίτη, το  φακέλωμα  που  επί  Δικτατορίας  κοπτομεθα  να  αποφύγουμε.
Τώρα  το  φακέλωμα  λέγεται  chip  και  οι  δυνατότητές  του  όπως  γνωρίζετε,  απεριόριστες  ως  προς  την  συλλογή πληροφοριών  για  την  δημόσια  και  ιδιωτική  ζωή  μας...παραπληροφόρηση  και  αυτό;
Κάτι  τελευταίο...περί ενεργοποίησης  της  κάρτας  με  τον  αριθμό    666  ασφαλώς και το  έχετε  ακούσει.  Αυτό  όμως  δεν  είναι  παραπληροφόρηση, αλλά...  ο εφιάλτης του Όργουελ!


Με  σεβασμό  και  εκτίμηση
Από  τον  διαχειριστή  του  blog



Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Κάρτα Πολίτη. Καθηγητής Δημήτριος Τσελεγγίδης.

Κάρτα Πολίτη. Καθηγητής Δημήτριος Τσελεγγίδης.



Κάρτα Πολίτη. Καθηγητής Δημήτριος Τσελεγγίδης. «Πρόταση γιά ἕνα μή ἀναθεωρήσιμο ἄρθρο στό Εὐρωπαϊκό Σύνταγμα»
Σᾶς παρουσιάζουμε μιά σημαντική πρόταση, τοῦ καθηγητοῦ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ ΑΠΘ κ. Δημ. Τσελεγγίδη, πρός τήν Ἱερά Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ὅσον ἀφορᾶ τό νομικό μέρος γιά τό θέμα τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ
 ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ
 ..................
54124 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ. Γραφ. 2310 996957
Οἰκ. 2310 342938        
Θεσσαλονίκη 1-9-2010 

Πρός
Τήν Ἱερά Σύνοδο
Τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
Ἰ. Γενναδίου 14
11521 ΑΘΗΝΑ

Θέμα: «Πρόταση γιά ἕνα μή ἀναθεωρήσιμο ἄρθρο στό Εὐρωπαϊκό Σύνταγμα»


Μακαριώτατε Ἅγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι Ἀρχιερεῖς,

Θά ἤθελα νά ἀπευθυνθῶ πρός Σᾶς, ὡς τήν Ἀνωτάτη Διοίκηση τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας μας, γιά ἕνα πολύ σοβαρό θέμα πού μᾶς ἀφορᾶ καίρια ὡς εὐρωπολίτες Χριστιανούς.
Στό παρελθόν, μέ ἀφορμή τήν εἰσαγωγή στή ζωή τῶν πολιτῶν ἠλεκτρονικῶν συστημάτων πού λειτουργοῦν μέ βάση τόν γραμμωτό κώδικα (barcode), ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, ἡ Ἐκκλησία τῆς Κρήτης, τό Ἅγιον Ὅρος καί τά Ἅγια Μετέωρα ἐξέδωσαν Ἐγκυκλίους καί κείμενα μέ τά ὁποῖα ἐξέφραζαν τόν ἔντονο προβληματισμό τους καί δικαιολογοῦσαν τίς ἀνησυχίες τοῦ πληρώματος τῆς Ἐκκλησίας.
Τόσο ἀπό τήν Εὐρωπαϊκή Ἕνωση ὅσο καί ἀπό τήν Πολιτεία μας ἀνακινεῖται κατά καιρούς τό θέμα πού ἀφορᾶ τή λειτουργική ἀναγκαιότητα, ὅπως ὑποστηρίζεται, νά δοθεῖ σέ κάθε πολίτη ἕνας ἑνιαῖος κωδικός ἀριθμός ἠλεκτρονικῆς μορφῆς, εἴτε σέ ταυτότητες εἴτε σέ κάρτες μέ μικροτσίπ.  Ἄν καί ὑφίσταται ἤδη τό νομοθετικό πλαίσιο γιά τήν πραγματοποίηση τοῦ σκοποῦ αὐτοῦ, ὁ ἑνιαῖος κωδικός ἀριθμός δέν δόθηκε, ἐξαιτίας ἀρνητικῶν ἀντιδράσεων τῶν πολιτῶν.

Πρόσφατα, ἡ σημερινή πολιτική ἡγεσία τῆς χώρας μας ἀνακοίνωσε ἐπισήμως ὅτι ἀπό τίς ἀρχές τοῦ 2011 θά καθιερωθεῖ ἡ «Κάρτα τοῦ Πολίτη», μία μορφή ἠλεκτρονικῆς ταυτότητας.  Ἤδη καί ἐγώ προσωπικῶς, ὅπως καί πάρα πολλοί ἄλλοι, γίνομαι ἀποδέκτης ἀνησυχιῶν ἀπό πλῆθος πιστῶν.  Καί φυσικά κατανοῶ ποιά εἶναι ἡ γενεσιουργός αἰτία αὐτῆς τῆς ἀνησυχίας.  Γι’ αὐτόν ἀκριβῶς τό λόγο, ὀφείλω νά διαβιβάσω καταρχάς σέ Σᾶς τίς ἀνησυχίες αὐτές, ἀλλά καί νά θέσω ὑπόψη Σας τά ἑξῆς:  Εἶναι αὐτονόητο ὅτι οἱ ὑποχρεώσεις καί τά δικαιώματα τοῦ πολίτη ἔναντι τῆς Πολιτείας, ὅπως καί οἱ οἰκονομικές συναλλαγές του, ὁρίζονται μέ νόμους, ἡ τήρηση τῶν ὁποίων εἶναι ὑποχρεωτική γι’ αὐτόν.
Ἀλλά καί ἡ συντεταγμένη Πολιτεία μας, ὡς μέλος τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως (Ε.Ε.) εἶναι ὑποχρεωμένη νά τηρεῖ ἀπαρέγκλιτα τό Εὐρωπαϊκό Δίκαιο καί τίς Κοινοτικές Συνθῆκες, ὅπως εἶναι:
Ἡ Ἱδρυτική τῆς Ρώμης (1997), τοῦ Μάαστριχ (1992), τοῦ Σένγκεν (1997), τοῦ Ἄμστερνταμ (1997), τῆς Λισσαβώνας (2007).  Καί, ὅπως εἶναι γνωστό, ἔχει ἑτοιμαστεῖ ἤδη τό Εὐρωπαϊκό Σύνταγμα τό ὁποῖο δέν ψηφίστηκε τελικῶς ἀπό τά κράτη-μέλη τῆς Ε.Ε., γιατί ἀντέδρασαν κάποιοι λαοί τῆς Κοινότητας γιά ὁρισμένες διατάξεις του πού ἀντίκεινται στά δικαιώματα τῶν πολιτῶν.

Τό Εὐρωπαϊκό Δίκαιο, ὡς πρωτογενές Δίκαιο, ὑπέρκειται τοῦ ἐθνικοῦ μας Συνταγματικοῦ δικαίου.  Κατά συνέπεια, ἄν θέλουμε νά κατοχυρώσουμε τήν μή ὑπονόμευση κάποιου δικαιώματός μας, θά πρέπει νά φροντίσουμε αὐτό τό δικαίωμά μας νά κατοχυρωθεῖ στό πρωτογενές Δίκαιο.  Σήμερα βλέπουμε, στό πλαίσιο δῆθεν τῶν δικαιωμάτων τοῦ εὐρωπαίου ἀνθρώπου, νά ἀμφισβητεῖται νομικῶς ἡ ὕπαρξη εἰκόνων στά σχολεῖα καί στά δημόσια κτίρια, οἱ μαντῆλες τῶν μουσουλμάνων κ.τ.λ.  Καί ὅλα αὐτά γίνονται μέ τήν ἐπίκληση τῶν νέων δεδομένων τῆς πολυ-πολιτισμικῆς κοινωνίας τῆς Ε.Ε., ὅπου ἡ παρουσία ἑνός συμβόλου μίας θρησκείας δέν θά πρέπει νά προσβάλλει μέ τήν παρουσία του τήν θρησκευτική συνείδηση ἐκείνου πού δέν ἀνήκει στήν ἴδια θρησκεία.

Μέσα στό πνεῦμα τῶν νέων εὐρωπαϊκῶν δεδομένων, φρονῶ ὅτι θά πρέπει νά κινηθεῖ ἡ Ἐκκλησιαστική Ἱεραρχία μας προκειμένου νά ἀπαιτήσει, ὥστε νά ὁριστεῖ στό Εὐρωπαϊκό Σύνταγμα (νά σημειωθεῖ ὅτι στό Εὐρωπαϊκό Σύνταγμα φρόντισαν νά μήν ὑπάρχει καμία ἀναφορά στή χριστιανική κληρονομιά, «σεβόμενοι» πάντοτε τήν ἰδιαιτερότητα τῆς πολυ-πολιτισμικῆς κοινότητας), - καί μάλιστα σέ μή ἀναθεωρήσιμο ἄρθρο του – τό ἐξῆς:
«Δέν ἐπιτρέπεται ἡ Ε.Ε. ἤ κράτος-μέλος της νά νομοθετήσει, νά προωθήσει καί νά ἐπιβάλλει σέ ὁποιοδήποτε ἔγγραφο, κάρτα, μικροτσίπ, ταυτότητα ἡ ἠλεκτρονικό σύστημα συναλλαγῶν, κάποιο ἀριθμό - ὅπως τόν δυσώνυμο 666 - ὄνομα ἤ σύμβολο ἤ χάραγμα, πού προσβάλλει τή θρησκευτική συνείδηση τῶν Χριστιανῶν ἤ τῶν ὁπαδῶν ἀλλης θρησκείας».
Ἄν δέν φροντίσουμε ἐγκαίρως καί δέν ἀπαιτήσουμε στό πλαίσιο τῆς εὐνομούμενης καί συντεταγμένης Ε.Ε. νά κατοχυρωθεῖ νομοθετικά τό παραπάνω δικαίωμά μας, τότε θά δώσουμε τήν βεβαία αἴσθηση ὅτι ἀποδεχόμαστε ὅσα νομοθετοῦν γιά μᾶς, ὅτι δηλαδή συνειδητῶς ἐκχωροῦμε τά δικαιώματά μας.  Γι’ αὐτό, στήν περίπτωση πού δέν τηρήσουμε ὅσα θεσπιστοῦν, θά ὑποστοῦμε δικαίως τίς συνέπειες τοῦ νόμου.
Ἀπό τά παραπάνω γίνεται σαφές ὅτι ἡ μόνη σωστή καί νόμιμη λύση τοῦ προβλήματος εἶναι νά ζητήσουμε τήν νομική κατοχύρωση τοῦ δικαιώματός μας καί ὄχι νά ἐκδηλώνουμε κάθε τόσο τήν ἀνησυχία εἴτε τήν ἀντίδρασή μας, ἄλλοτε γιά τήν κάρτα ὑγείας ἄλλοτε γιά τό διαβατήριο, τίς ταυτότητες, τήν κάρτα τοῦ πολίτη κ.τ.λ.
Ἔχουμε τήν πεποίθηση ὅτι ἡ δημοκρατική Εὐρωπαϊκή Κοινότητα δέν θά ἔχει κάποιο πρόβλημα στό αἴτημά μας, ὥστε νά κατοχυρώσει ἕνα τέτοιο δικαίωμα πού ἀφορᾶ ὅλους τούς λαούς.  Ἀπεναντίας θά ἔχει καί τήν στήριξή τους.  Ἐκτός καί ἄν ὄντως εἶναι πρόθεση τῆς Ε.Ε. νά ἐπιβάλλει τόν ὅποιο δυσώνυμο ἀριθμό καί νά προσβάλλει τή θρησκευτική συνείδηση τῶν πιστῶν Χριστιανῶν, ὁπότε μέ τήν ἄρνησή της νά κατοχυρώσει τό παραπάνω δικαίωμά μας, θά γίνει γνωστή ἡ πρόθεσή της
Μέ βαθύτατο σεβασμό
ἀσπάζομαι τήν δεξιά Σας

Δημήτριος Τσελεγγίδης
Καθηγητής τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς ΑΠΘ


Κοινοποίηση: 1.  Σέ ὅλους τούς Ἰεράρχες τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
                              2.  Σέ ὅλους τούς Ἱεράρχες τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κρήτης
                              3.  Σέ ὅλες τίς Ἱερές Μονές τοῦ Ἁγίου Ὅρους
                              4.  Σέ ὅλες τίς Ἱερές Μονές τῶν Ἁγίων Μετεώρων.
πηγή: © Αναβάσεις

Ερωτήματα προς τον π. Σαράντη Σαράντο και Απάντηση του σχετικά με την "Κάρτα του Πολίτη"

Ερωτήματα προς τον π. Σαράντη Σαράντο και Απάντηση του σχετικά με την "Κάρτα του Πολίτη"

Απο το φιλικό και εξαιρετικό  ιστολόγιο "Αναβάσεις" 

Αναβάσεις:
Με αφορμή τις επιστολές του π. Σαράντη που έχουμε δημοσιεύσει και αφορούν την επερχόμενη Κάρτα Πολίτη  και την ηλεκτρονική φυλάκιση που αυτή θα φέρει σε επίπεδο υλικής επιβίωσης  και κοινωνικής και πνευματικής ασφυξίας  γινόμαστε μάρτυρες ανωνύμων σχολίων, κυρίως από ανθρώπους με διατεταγμένη υπηρεσία που προσπαθούν να αλλοιώσουν το νόημα της πνευματικής ενημερώσεως του π.Σαράντη, προσπαθώντας να φιμώσουν τις φωνές εκείνες που ενημερώνουν λέγοντας π.χ «δεν περιέχεται ο 666 πουθενά, και καλά θα κάνει ο π.Σαράντης και οποιοσδήποτε άλλος να μην ασχολείται», τους ανακοινώνουμε ότι μπορούν επωνύμως και όχι σκιωδώς να στείλουν επιστολή είτε στον Ορθόδοξο Τύπο,  είτε στον  Όρθρο  καταθέτωντας τις απόψεις τους όπου και θα απαντηθούν.
Ακριβώς ένα σχετικό παράδειγμα ερωτήσεων-απαντήσεων παρουσιάζουμε σήμερα από τον Ορθόδοξο Τύπο.



Ἐρώτηματα διὰ τὸν π. Σαράντη Σαράντον

Πρὸς τὸν Ἀρχιμανδρίτην π. Σαράντη Σαράντο, Ἐφημέριο Ἱ. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου
Πάτερ Σαράντη τὴν εὐχὴ σας,
Ἀπασχολήσατε μὲ λίαν ἐκτενῆ γραπτὴ ἀναφορά σας καὶ πάλιν τὸν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμον καὶ τὸν «Ὀρθόδοξον Τύπον» – ὁ ὁποῖος, διὰ νὰ τὴν δημοσιεύση χρειάστηκε μιάμιση σχεδὸν σελίδα του– ἀλλὰ καὶ ἐμᾶς τοὺς ἀναγνῶστες του, διὰ νὰ διαβάσουμε «ἐν πολλοῖς», ὀλίγα μὲ οὐσιαστικὸν πνευματικὸν περιεχόμενον.
Καὶ θέλω νὰ μὴ ὑποπέσω καὶ ὁ ὑπογραφόμενος στὸ ἴδιο λάθος, ἀλλὰ νὰ γράψω «πολλὰ» δι᾽ ὀλίγων, διὰ νὰ τά… δημοσιεύση καὶ ὁ «Ὀρθόδοξος Τύπος», ὁ ὁποῖος, καμιὰ φορά, δὲν ἐξετάζει –προκειμένου νὰ δημοσιεύση κάποιο κείμενο– τί γράφει αὐτό, ἀλλά… ποιὸς τὸ γράφει, σᾶς ἐρωτῶ λοιπὸν εὐθέως:.....

Ἐὰν μὲ τὸ νὰ πάρουμε τὶς κάρτες, στὶς ὁποῖες ἀναφέρεσθε, χάνεται ἡ ψυχή μας, ὅπως θὰ χάνονταν ἡ ψυχὴ τῶν Ἁγίων Μαρτύρων, ἐὰν θυσίαζαν στὰ εἴδωλα, (γιατὶ ἀναφέρετε καὶ αὐτὸ καὶ δημιουργεῖτε συγχύσεις), τότε διατὶ στὴν Ἀποκάλυψη γράφεται ὅτι θὰ ἀπωλεσθοῦν, ὅσο ἀφορᾶ στὸν ἀριθμὸ 666, μόνον ὅσοι θὰ δεχθοῦν τὰ χάραγμα τοῦ Ἀντιχρίστου στὸ χέρι ἢ στὸ μέτωπο;
Ἐὰν δὲ πάλιν παίρνοντας τὶς κάρτες αὐτές, ποὺ ἀναφέρετε στὸν Μακαριώτατο, δὲν ἁμαρτάνομεν «πρὸς θάνατον» ἢ καὶ καθόλου, δι᾽ αὐτὸ καὶ δὲν προειδοποιούμεθα ἀπὸ τὴν Ἁγία Γραφή, τὸτε διατὶ δὲν λέγετε αὐτά, π. Σαράντη, στὰ παιδιά σας καὶ στὰ ἐγγόνια σας, διὰ νὰ τὰ καθησυχάσετε καὶ νὰ καθησυχάσετε καὶ τὸ ποίμνιό σας καὶ ὅλους ἐμᾶς, τοὺς ἀναγνῶστες τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»;
Ἐξ ἄλλου πατέρα Σαράντη, ἐὰν δὲ πρέπει νὰ χρησιμοποιοῦμε, ἀπὸ τώρα κάθε τι ποὺ περιέχει ἢ ἐμφανίζει τὰ 3 αὐτά, ὄντως σατανικὰ ἑξάρια, οὔτε καὶ τόν… «Ὀρθόδοξο Τύπο» πρέπει νά… πιάνουμε στὰ χέρια μας, οὔτε καὶ σεῖς νὰ τὸν χρησιμοποιῆτε, διὰ νὰ μὴ ἐμφανίζεται τὸ ὄνομά σας, μαζὶ μὲ τὰ 666, μάλιστα πονηρῶς καμουφλαρισμένα διὰ τῶν —www— τὰ ὁποῖα διὰ τοῦ διαδικτύου καὶ ὄχι μόνον κατέκλυσαν τὸν κόσμον, ὅπως γράφω εἰς ἐπιστολήν μου, τὴν ὁποίαν εἶχε τὴν καλοσύνη νὰ δημοσιεύση προσφάτως ὁ «Ὀρθόδοξος Τύπος» παρὰ τὶς ἐναντίον του ἐνίοτε ἐπικρίσεις μου.
Συνιστᾶτε λοιπὸν μαζὶ μὲ τὶς ἐν λόγῳ κάρτες, νὰ μὴ παίρνουμε καὶ τὴν μόνη ἐφημερίδα ποὺ μᾶς ἀπέμεινε, δηλ. τὸν «Ὀρθόδοξο Τύπο» διὰ ἔγκυρον ἐνημέρωσίν μας, ἐπειδὴ καὶ αὐτὸς τὰ χρησιμοποιεῖ;
Ἐπιτρέπεται ἡ Χριστιανοσύνη τῆς σήμερον, ἐνῶ ὑποτίθεται ὅτι βιώνει «τὴν ἐλευθερίαν τῆς δόξης τῶν τέκνων τοῦ Θεοῦ» νὰ βασανίζεται ἀπὸ τὰ τυπολατρικά «Μὴ ἅψῃ μηδὲ γεύσῃ μηδὲ θίγῃς» —Μὴ πιάσης αὐτό, μὴ γευθεῖς ἐκεῖνο, μηδὲ ἐγγίσης τοῦτο— διὰ τὰ ὁποῖα καὶ ἐλέγχονταν ὑπὸ τοῦ Ἀποστόλου τότε οἱ Κολασσαεῖς; (Κολ. β–21).
Καὶ εἶναι ἐπίσης δυνατόν οἱ εὐσεβεῖς, ἀντὶ νὰ φωτίζουν τὸν κόσμον, νὰ δίδουν μὲ τὴν συμπεριφορά τους ἀφορμὲς διὰ νὰ προσδιορίζωνται ἀπὸ τὸν κάθε κ. Πάγκαλο, μειωτικῶς, ὡς «μία χούφτα παράξενων (δηλαδὴ ἀλλόκοτων) ἀνθρώπων»; Καὶ νὰ γελοιοποιοῦν μὲ ἄκαιρες ἐνέργειές των τὸν ἡρωϊκώτερον καὶ κρισιμώτερο ἀγῶνα των, τὸν ὁποῖον καλοῦνται νὰ δώσουν, ὅταν ὁ ἀντίχριστος πλέον καὶ ὄχι οἱ πρόδρομοί του, ζητήση νὰ ἐπιβάλη «χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν»;
Καὶ ἐάν, ὅπως ἀπερισκέπτως διατείνονται κάποιοι, εἶναι δυνατὸν τὸ «χάραγμα» νὰ ἐπιβληθῆ, πρὶν ἀπὸ τὴν ἔλευσι τῶν δύο μαρτύρων, οἱ ὁποῖοι ἀναφέρονται στὴν Ἀποκάλυψη, τότε ποῖος ὁ λόγος ἵνα, ὕστερον, «προφητεύσωσιν ἡμέρας χιλίας διακοσίας ἑξήκοντα περιβεβλημένοι σάκκους» ἐφ ὅσον θὰ ἔχη συντελεσθῆ ὁ διὰ τοῦ χαράγματος «αἰώνιος ὄλεθρος» ὅσων τὸ ἀποδεχθοῦν;
Ἐρωτήματα, στὰ ὁποῖα, νομίζω, θὰ ἔπρεπε νὰ εἴχατε ἀπαντήσει, πρὶν καταθορυβήσετε τοὺς πιστοὺς καὶ πρὶν ὑποβληθῆτε καὶ σεῖς, π. Σαράντη, σὲ «πρὸ καιροῦ» βάσανα οἰκονομικά, τὰ ὁποῖα πάντως ἀντιμετωπίζετε, ἐνῶ ἄλλοι πτωχότεροι ἡμῶν, μὴ δυνάμενοι νὰ τὰ ἀντιμετωπίσουν, μᾶλλον δὲν διερωτηθήκατε τί θὰ ἀπογίνουν…
Μετὰ τοῦ προσήκοντος σεβασμοῦ
Σπήλιος Ν. Παναγιωτόπουλος
Π.Ε.Ο. Πατρῶν–Ἀθηνῶν
ἀριθ. 38 – Ρίον Πατρῶν
Τ.Κ. 26504 (Ἅγιος Βασίλειος)
Κοινοποιεῖται:
α) Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμον
β) «Ὀρθόδοξον Τύπον» Κάνιγγος 10 – Ἀθήνας



Ἀπάντησις τοῦ π. Σαράντη Σαράντου εἰς τὴν ἐπιστολὴν τοῦ κ. Σπήλιου Παναγιωτοπούλου
 
Μαρούσι 11-09-2010
Ἀγαπητέ κ. Σπήλιο Παναγιωτόπουλε,

Σᾶς εὐχαριστῶ, γιατί μέ τήν ὀλιγόλογη καί μεστή ἐπιστολή σας πρός τήν ἐλαχιστότητά μου, μοῦ δίνετε τήν εὐκαιρία νά συμπληρώσω καί νά διευκρινίσω κάποιες πλευρές τοῦ φλέγοντος θέματος "Κάρτα τοῦ Πολίτη".
Στήν ἔνδοξη πατρίδα μας διεξάγεται ἕνας φοβερός πόλεμος. Το ὑπέρογκο χρέος εἶναι ἡ δικαιολογία, ἡ πρόφαση, τό ἄλλοθι αὐτοῦ τοῦ πολέμου. Καταστρέφονται ὅλες οἱ ἀνθρώπινες συλλογικές συμβάσεις. Κόβονται μισθοί και ἐπιδόματα. Ἀπολύονται ἀπό τις ἐργασίες τους οἰκογενειάρχες, μένουν στούς δρόμους χωρίς ἀποδοχές, χωρίς ἀποζημιώσεις. Ἡ ἀνεργία θά φθάσει πάνω ἀπό τό 20%. Οἱ ὑπάλληλοι μέ πολλά χρόνια ὑπηρεσίας πανικόβλητοι ἀπό τό "ἀσφαλιστικό" σπεύδουν νά φύγουν ὅπως- ὅπως, γιά νά γλυτώσουν τά λίγα ψίχουλα σύνταξης, πού μέ πολυχρόνιο ἱδρῶτα καί αἷμα κατάφεραν να κατοχυρώσουν. Οἱ νέοι, προικισμένοι μέ περισσότερα ἤ λιγότερα προσόντα, μένουν ἄφωνοι και ἀπελπισμένοι, γιατί δέν βλέπουν πουθενά φῶς γιά πρόσληψή τους σέ κάποια θέση ἐργασίας. Και στούς μεγάλους καί στούς μικρούς δήμους τῆς χώρας μας ἀποκαρδιώνεσαι βλέποντας νά κλείνουν καταστήματα καί ἐπιχειρήσεις. Ἰδού οἱ τραγικές συνολικές συνέπειες αὐτῆς τῆς "οἰκονομικῆς κρίσης".
Ἡ τηλεόραση ἐξ ἄλλου, πού ὡς ἐπί τό πλεῖστον εἶναι ὁ ἄμβωνας τῆς Νέας Ἐποχῆς, με τίς καταθλιπτικές πληροφορίες πού ἀκατάπαυστα σπέρνει, ἐπιτείνει τήν κρίση τήν ὁποία, ὅπως φαίνεται, διαχειρίζεται τό ΔΝΤ μέ ὑποτακτικούς του τούς ντόπιους ἄρχοντές μας, παραλύοντας τή βούληση, τή δραστηριότητα καί τά ψυχοδυναμικά κάθε πολίτη. Ὁ πολίτης ἀντιμετωπίζεται ὡς ἐχθρός τοῦ κράτους καί καλεῖται νά σηκώσει ὅλο τό βάρος τῆς ἀποπληρωμῆς τοῦ ὑπέρογκου χρέους,
ἐνῷ ὅπως ἀντιλαμβανόμαστε εὔκολα ὅλοι, ὁ λαός δέν εἶναι ὁ βασικός ὑπαίτιος τῆς δημιουργίας αὐτοῦ τοῦ χρέους. Ὅλοι γνωρίζουμε τούς ἡγεμόνες τοῦ σφετερισμοῦ τοῦ γνωστοῦ καί ἀγνώστου ἐθνικοῦ μας πλούτου, τά ὑπολείμματα τοῦ ὁποίου σέ τιμή εὐκαιρίας σήμερα ἐκποιοῦνται.

Ἡ συνθήκη Σένγκεν κυρωμένη πιά ἀπʼ ὅλα τά πολιτισμένα κράτη, ὡς δημιούργημα μή χριστιανῶν συντακτῶν, θεωρεῖ ὅλους τους ἀνθρώπους ὕποπτους καί βάσει αὐτῆς, ὀφείλει κάθε πολίτης να ἀποδεικνύει τήν ἀθωότητά του. Ἐμεῖς, οἱ Ἕλληνες, ἤδη βρισκόμαστε κάτω ἀπό ξένη κατοχή. Μολονότι φιλότιμα πληρώνουμε χάριν τῆς πατρίδος μας, δέν ὑπάρχει ἄλλη προοπτική παρά μόνο οἱ πρωθυπουργικές ἐξαγγελίες, ὅτι χρειαζόμαστε μιά παγκόσμια κυβέρνηση. Τελικός στόχος τῆς τρόϊκας καί τῶν ἡμεδαπῶν συνεργατῶν της εἶναι, ὅπως φαίνεται, νά μᾶς ὁδηγήσουν στήν πτώχευση. Ἀναγκαστικά μετά ἀπό αὐτήν εὐκολότατα μποροῦμε νά συρθοῦμε στο παγκόσμιο "ἀντίχριστο" κράτος.
Ἔχετε λοιπόν τήν ἄποψη, ὅτι ἡ δική μου ἐπιστολή πρός τό Μακαριώτατο προκαλεῖ ἀνησυχία και ἀναστάτωση στό σῶμα τῶν πιστῶν; Μήπως εἶσθε ὑπερβολικός στις ἐκτιμήσεις σας; Ὁ πολίτης πολεμεῖται πανταχόθεν καί μιά ἐπιστολή ἑνός ἱερέως δημιουργεῖ ἐνόχληση;
2. Μᾶλλον θά ἔπρεπε νά χαρεῖτε, γιατί ὄχι μόνο ἡ ἐλαχιστότητά μου, ἀλλά καί ἄλλοι, ὅπως παρακολουθεῖτε, ὑπεύθυνοι ποιμένες, πνευματικοί πατέρες, δέν καθεύδουν ἀλλά ἐνημερώνουν τό λαό τοῦ Θεοῦ ὅτι, μετά ἀπό τήν οἰκονομική φυλακή, πού οἱ ἄρχοντές μας μᾶς κατασκευάζουν, ἔρχεται ἡ πιό φρικτή φυλακή, ἡ ἠλεκτρονική φυλακή. Ἐμεῖς κ. Παναγιωτόπουλε, ἔχουμε βασισθεῖ στίς πληροφορίες ἀπό δημόσιες δηλώσεις τοῦ κ. πρωθυπουργοῦ τῆς χώρας, ὑπουργῶν και ἄλλων ὑπευθύνων ὑπαλλήλων τῆς πολιτείας. Δέν ἔχουμε καταγράψει κάτι πιό φουσκωμένο ἀπʼ ὅ,τι ἐξαγγέλλεται, δηλαδή ἠλεκτρονική κάρτα μέ ὑπερσύγχρονο τσίπ.
3. Ὅσον ἀφορᾷ στά www πού χρησιμοποιοῦμε στό διαδίκτυο πρέπει νά κάνουμε γνωστό, ὅτι ἀποτελοῦν τά ἀρχικά γράμματα τῶν παρακάτω λέξεων World wide web (Παγκόσμιο ἐκτεταμένο δίκτυο). Ἑπομένως, ὅσα γράφετε στήν ἐπιστολή σας πού δημοσιεύτηκε στο φύλλο 1844 στή σελίδα 7, τῆς 10ης Σεπτεμβρίου 2010, δέν ἰσχύουν. Ἀποταθήκαμε σέ καθηγητή τοῦ Πανεπιστημίου τῆς πληροφορικῆς, ὁ ὁποῖος ὑπεύθυνα μᾶς ἐνημέρωσε γιά τήν ἑρμηνεία τῶν www.
4. Ἡ "Κάρτα τοῦ Πολίτη" θά μᾶς ἐπιβληθεῖ διά νόμου, θά πληρώσουμε 5€ καί θά ὑπογράψουμε γιά την παραλαβή της. Πλέον αὐτό πού μᾶς ἔχει ἀπομείνει σάν προσωπική μας ἐπιλογή εἶναι νά ποῦμε τό ναί καί, ὄχι τό ὄχι, καί νά πληρώσουμε μάλιστα καί νά ὑπογράψουμε. Κατά μείζονα λόγῳ λοιπόν δεν ἐπιθυμοῦμε νά ἔχουμε ὡς ταυτότητα, ὡς τό κυριότερο προσωπικό ἔγγραφο, τήν Κάρτα τοῦ Πολίτη. Δέν θά εἶναι πιά μόνο ἔγγραφο πού θά μᾶς ταυτοποιεῖ, ἀλλά σύστημα πού σέ δευτερόλεπτα χρόνου θα γνωστοποιεῖ ὁλόκληρο τό προφίλ μας στόν ὁποιονδήποτε διακριτικό ἤ ἀδιάκριτο χρήστη, πού θά ἔχει τη δυνατότητα πρόσβασης στή κάρτα μας. Καί ἐφόσον πλέον ὁ πολίτης - ἐννοοῦμε ἰδιαίτερα τόν ἕλληνα πολίτη – θεωρεῖται καί ἀντιμετωπίζεται ἀπό τώρα ὡς ἐχθρός τοῦ κράτους, φανταστεῖτε τί θά συμβεῖ στη ζωή τοῦ καθενός μας, τί ἐμπόδια καί δυσκολίες ἀνυπέρβλητες θα ἀντιμετωπίζει, ὅταν ὁποισδήποτε ἁρμόδιος ἤ μή θά ἔχει, ἄν ὄχι εὔκολη, πάντως πρόσβαση στά εὐαίσθητα δεδομένα μας, πού θά εἶναι κατά χιλιάδες καταχωρημένα στο ὑπερσύγχρονο μικροτσίπ. Ὅλες οἱ δημόσιες ὑπηρεσίες και οἱ μεγάλοι ἰδιωτικοί φορεῖς, τράπεζες, ἐπιχειρήσεις κτλ., θά εἶναι ἐφοδιασμένοι μέ τά κατάλληλα ψηφιακά μηχανήματα πού θά διαγιγνώσκουν τό προφίλ μας, θά προσθέτουν ἤ θά ἀφαιροῦν προσωπικά δεδομένα. Ὁ ἁπλός πολίτης πού σταδιακά θά καθίσταται ὅλο καί πιο φτωχός καί ἀνήμπορος, μᾶλλον δέν θά καταφέρει νά ἔχει, νά χειρίζεται καί νά μαθαίνει τά προστιθέμενα ἤ ἀφαιρούμενα ἑκάστοτε προσωπικά του δεδομένα.
Ἑπομένως, ἀφοῦ ἡ Κάρτα του Πολίτη θά εἶναι ἕνα μικρό μέν, ἀλλά μέ πολύ μεγάλη χωρητικότητα κομπιουτεράκι, ἀσφαλῶς θα εἶναι on line συνδεδεμένο μέ ὁλόκληρη τήν ἠλεκτρονική διακυβέρνηση, πού προσδοκᾷ ἤ ἐπιθυμεῖ, ἤ διαπραγματεύεται ὁ
πρωθυπουργός μας νά γίνει καί παγκόσμια. Ἐφόσον οἱ ὑπολογιστές ἀνά την οἰκουμένη λειτουργοῦν on line και λειτουργοῦν μέ τό 666 καί τά ἀτομικά μας τσιπάκια κομπιουτεράκια θά ἔχουν ρυθμισθεῖ γιά νά ἀνοίγουν, νά λειτουργοῦν καί νά διασυνδέονται on line μέ ὅλο τό σύστημα τῆς ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης, ὥστε νά εἶναι καί αὐτά λειτουργικά.
Ὅλα τά προϊόντα πού ἀγοράζαμε μέχρι σήμερα εἶχαν πάνω τους τό bar code μέ τό 666 πρᾶγμα πού ἔγινε ἀνεκτό ἀπό τήν κοινή συνείδηση τῶν πιστῶν ἤ διότι δέν γνώριζαν ἀρχῆθεν τήν ψηφιακή γλῶσσα - ὅλοι μας δέν γνωρίζαμε τίποτα ἀπʼ αὐτά - ἤ δέν δίναμε σημασία ὡς ἐπί μέρους σφραγίσματα. Μέ τήν πάροδο τοῦ χρόνου ὅμως καί τήν ἐκμάθηση τῆς ψηφιακῆς τεχνολογίας γίναμε πιο εὐαίσθητοι καί κατανοοῦμε πιά, ποιό εἶναι τό μερικό καί ποιό ἁπλοϊκό καί ποιό εἶναι τό γενικό καί ἐπικίνδυνο.
Ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη δίνει τή δυνατότητα νά ἔχει πρόσβαση ὁ πολίτης σέ ὁλόκληρη τήν καθημερινή τρέχουσα ἐνδοκοσμική ζωή, κίνηση καί δραστηριότητα. Ἐάν δεν τήν ἔχει ὁ πολίτης, ἀποκλείεται ἀπό ὁλόκληρο τό φάσμα τῆς ζωῆς.
Ὁ πειράζων Διάβολος εἶχε το θράσος καί τήν ἀνοησία μαζί νά πεῖ στόν Κύριο: "Δώσω σοι πάντα, ἐάν πεσών προσκυνήσῃς μοι". Τό αὐτό ἑτοιμάζει σέ κάθε ἄνθρωπο, πιστό καί μή. Μπές μέσα στήν ἠλεκτρονική φυλακή, καί θά ἔχεις τά πάντα. Μποροῦμε νά τόν ἐμπιστευθοῦμε;
Τελειώνοντας πρέπει νά ξεκαθαρίσουμε τά πράγματα μέσα μας. Αὐτό πού ζητάει ἀπό ἐμᾶς ἡ Νέα Ἐποχή, εἶναι ἡ προσωπική μας ὁλοκληρωτική συγκατάθεση μέ την ὑπογραφή μας καί μέ τή συμβολική πληρωμή τῶν 5€.

Ἐλάχιστος ἐν πρεσβυτέροις
Ἀρχιμ. Σαράντης Σαράντος
ἐφημέριος Ἱ. Ν. Κοιμήσεως
Θεοτόκου Ἀμαρουσίου
πηγή: Ορθόδοξος Τύπος, 10και17/9/2010

Καί ἐφόσον πλέον ὁ πολίτης - ἐννοοῦμε ἰδιαίτερα τόν ἕλληνα πολίτη – θεωρεῖται καί ἀντιμετωπίζεται ἀπό τώρα ὡς ἐχθρός τοῦ κράτους...

Καί ἐφόσον πλέον ὁ πολίτης - ἐννοοῦμε ἰδιαίτερα τόν ἕλληνα πολίτη – θεωρεῖται καί ἀντιμετωπίζεται ἀπό τώρα ὡς ἐχθρός τοῦ κράτους, φανταστεῖτε τί θά συμβεῖ στη ζωή τοῦ καθενός μας, τί ἐμπόδια καί δυσκολίες ἀνυπέρβλητες θα ἀντιμετωπίζει, ὅταν ὁποισδήποτε ἁρμόδιος ἤ μή θά ἔχει, ἄν ὄχι εὔκολη, πάντως πρόσβαση στά εὐαίσθητα δεδομένα μας, πού θά εἶναι κατά χιλιάδες καταχωρημένα στο ὑπερσύγχρονο μικροτσίπ. Ὅλες οἱ δημόσιες ὑπηρεσίες και οἱ μεγάλοι ἰδιωτικοί φορεῖς, τράπεζες, ἐπιχειρήσεις κτλ., θά εἶναι ἐφοδιασμένοι μέ τά κατάλληλα ψηφιακά μηχανήματα πού θά διαγιγνώσκουν τό προφίλ μας, θά προσθέτουν ἤ θά ἀφαιροῦν προσωπικά δεδομένα. Ὁ ἁπλός πολίτης πού σταδιακά θά καθίσταται ὅλο καί πιο φτωχός καί ἀνήμπορος, μᾶλλον δέν θά καταφέρει νά ἔχει, νά χειρίζεται καί νά μαθαίνει τά προστιθέμενα ἤ ἀφαιρούμενα ἑκάστοτε προσωπικά του δεδομένα.
Ἑπομένως, ἀφοῦ ἡ Κάρτα του Πολίτη θά εἶναι ἕνα μικρό μέν, ἀλλά μέ πολύ μεγάλη χωρητικότητα κομπιουτεράκι, ἀσφαλῶς θα εἶναι on line συνδεδεμένο μέ ὁλόκληρη τήν ἠλεκτρονική διακυβέρνηση, πού προσδοκᾷ ἤ ἐπιθυμεῖ, ἤ διαπραγματεύεται ὁ πρωθυπουργός μας νά γίνει καί παγκόσμια. Ἐφόσον οἱ ὑπολογιστές ἀνά την οἰκουμένη λειτουργοῦν on line και λειτουργοῦν μέ τό 666 καί τά ἀτομικά μας τσιπάκια κομπιουτεράκια θά ἔχουν ρυθμισθεῖ γιά νά ἀνοίγουν, νά λειτουργοῦν καί νά διασυνδέονται on line μέ ὅλο τό σύστημα τῆς ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης, ὥστε νά εἶναι καί αὐτά λειτουργικά.
Ὅλα τά προϊόντα πού ἀγοράζαμε μέχρι σήμερα εἶχαν πάνω τους τό bar code μέ τό 666 πρᾶγμα πού ἔγινε ἀνεκτό ἀπό τήν κοινή συνείδηση τῶν πιστῶν ἤ διότι δέν γνώριζαν ἀρχῆθεν τήν ψηφιακή γλῶσσα - ὅλοι μας δέν γνωρίζαμε τίποτα ἀπʼ αὐτά - ἤ δέν δίναμε σημασία ὡς ἐπί μέρους σφραγίσματα. Μέ τήν πάροδο τοῦ χρόνου ὅμως καί τήν ἐκμάθηση τῆς ψηφιακῆς τεχνολογίας γίναμε πιο εὐαίσθητοι καί κατανοοῦμε πιά, ποιό εἶναι τό μερικό καί ποιό ἁπλοϊκό καί ποιό εἶναι τό γενικό καί ἐπικίνδυνο.
Ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη δίνει τή δυνατότητα νά ἔχει πρόσβαση ὁ πολίτης σέ ὁλόκληρη τήν καθημερινή τρέχουσα ἐνδοκοσμική ζωή, κίνηση καί δραστηριότητα. Ἐάν δεν τήν ἔχει ὁ πολίτης, ἀποκλείεται ἀπό ὁλόκληρο τό φάσμα τῆς ζωῆς.
Ὁ πειράζων Διάβολος εἶχε το θράσος καί τήν ἀνοησία μαζί νά πεῖ στόν Κύριο: "Δώσω σοι πάντα, ἐάν πεσών προσκυνήσῃς μοι". Τό αὐτό ἑτοιμάζει σέ κάθε ἄνθρωπο, πιστό καί μή. Μπές μέσα στήν ἠλεκτρονική φυλακή, καί θά ἔχεις τά πάντα. Μποροῦμε νά τόν ἐμπιστευθοῦμε;
Τελειώνοντας πρέπει νά ξεκαθαρίσουμε τά πράγματα μέσα μας. Αὐτό πού ζητάει ἀπό ἐμᾶς ἡ Νέα Ἐποχή, εἶναι ἡ προσωπική μας ὁλοκληρωτική συγκατάθεση μέ την ὑπογραφή μας καί μέ τή συμβολική πληρωμή τῶν 5€.

Ἐλάχιστος ἐν πρεσβυτέροις
Ἀρχιμ. Σαράντης Σαράντος
ἐφημέριος Ἱ. Ν. Κοιμήσεως
Θεοτόκου Ἀμαρουσίου

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Η υποδόρια εμφύτευση RFID microchip δεν είναι τόσο μακρυά όσο φαντάζεστε!


Βέβαια τα   εμφυτεύσιμα  microchip  που φαίνονται   ανήκουν στην προηγούμενη γενιά  των συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου της ελευθερίας του ατόμου .
Η σημερινή τεχνολογία,  είτε  χρησιμοποιώντας απείρως μικρότερα microchips, είτε  δια του υποδόριου βιο-χαράγματος, με εξελιγμένες συσκευές  laser και χρήση της νανοβιοτεχνολογίας, ", έχει υπεραπλουστεύσει  την όλη  διαδικασία.
Αφορμή   για την παρούσα ανάρτηση ήταν το e-mail της φίλης  Χριστίνας,  με το οποίο μας ενημέρωσε για την ύπαρξη  ενός διαφημιστικού spot  της Healthlink  στο οποίο προβάλλονται τα πλεονεκτήματα της εμφύτευσης  του  RFID microchip σε άτομα τα οποία  θέλουμε να παρακολουθούμε που βρίσκονται αναπάσα στιγμή  ,να  καταγράφεται αυτόματα το  ιατρικό τους ιστορικό κλπ.
Με το ίδιο σκεπτικό  σύντομα η Ελληνική κυβέρνηση θα μας προβάλλει διαφημιστικά spots στα οποία θα παρουσιάζει με την κατάλληλη σκηνοθεσία τα οφέλη και τα προτερήματα της χρήσης της "Κάρτας του Πολίτη"  στην οποία  όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός,  θα αποτυπώνονται τα ΠΑΝΤΑ . 
Φυσικά το δικό της  microchip , θα είναι  πολύ πιο σύγρονο και λειτουργικό απο αυτά που  θα δείτε στα videos,  ώστε να μπορεί  να "συνεργάζετα"   άψογα με όλα τα παγκόσμια ,επίγεια και δορυφορικά,  συστήματα  παρακολούθησης ,ελέγχου , καταγραφής και επεξεργασίας  πληροφοριών  και δεδομένων.
Εννοείται ότι η "Κάρτα του Πολίτη" με το  ενσωματωμένο microchip, θα είναι ένα σύντομο μεταβατικό στάδιο "εξοικείωσης" με την τεχνολογία και την φιλοσοφία  της  "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" του "Μεγάλου Αδελφού",διότι μετά απο αυτήν   θα εφαρμοστεί  η εμφύτευση  του microchip ή το υποδόριο "βιο-χάραγμα"στο χέρι ή στο μέτωπο .


περισσοτερα

http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/09/rfid-microchip-video.html

Μετά την κάρτα του πολίτη...RFID - Big Brother

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Μιά ἀλλοιώτικη 11η Σεπτεμβρίου. Ὁ Γέροντας Έπιφάνιος Θεοδωρόπουλος γιά τήν ἠλεκτρονική ταυτότητα καί τήν ἐν Χριστῷ ἐλευθερία.

Μιά ἀλλοιώτικη 11η Σεπτεμβρίου. Ὁ Γέροντας Έπιφάνιος Θεοδωρόπουλος γιά τήν ἠλεκτρονική ταυτότητα καί τήν ἐν Χριστῷ ἐλευθερία.


     
Καθώς πυκνώνουν τά νέφη τῶν κρατικῶν ἀπειλῶν γιά τήν ἀπαράδεκτη Κάρτα τοῦ Πολίτη μέ τό μικροτσίπ πού θά δίνει τή δυνατότητα 

α) γιά ἀσφυκτική παρακολούθηση τῶν πολιτῶν, β) γιά πρόσβαση σέ ὅλα τά ἀρχεῖα πού μᾶς ἀφοροῦν,
γ) γιά τή διαβίβαση ὅλων τῶν σχετικῶν πληροφοριῶν σέ παγκόσμια κέντρα τῆς Νέας τάξεως πραγμάτων καί 
δ) μέ τήν πιθανότατη χρήση τοῦ δυσωνύμου ἀριθμοῦ 666, πολλοί Πνευματικοί ἀδιαφοροῦν καί χλευάζουν κάθε ἀντίδραση κατά τῆς ὀλέθριας γιά τήν ψυχή μας κάρτας, γιατί εμπιστεύονται τό λογισμό τους. 

          Ὁ π. Παϊσιος ὁμιλεῖ γι'αὐτούς μέ πόνο ἀλλά καί μέ αὐστηρότητα καί ρωτάει :
" Ἀπορῶ !  δέν τούς προβληματίζουν ὅλα αὐτά τά γεγονότα; γιατί δέν βάζουν ἔστω ἕνα  ἐρωτηματικό γιά τίς ἑρμηνεῖες τοῦ μυαλοῦ τους; Κι ἄν ἐπιβοηθοῦν τόν ἀντίχριστο γιά τό σφράγισμα, πῶς παρασύρουν καί ἄλλες ψυχές στήν ἀπώλεια;  Αὐτό ἐννοεῖ "τό ἀποπλανᾶν, εἰ δυνατόν, καί τούς ἐκλεκτούς"(Μαρκ. ιγ΄).  Θά πλανεθοῦν αὐτοί πού τά ἑρμηνεύουν μέ τό μυαλό".

         Πολλοί ἀπό τούς πνευματικούς αὐτούς στά ἐρωτήματα τῶν πνευματικῶν τους παιδιῶν σχετικά μέ τήν Κάρτα Πολίτη τούς καθησυχάζουν καί μάλιστα ἐπικαλοῦνται καί ἐπιφανεῖς Γέροντες ἤδη κεκοιμημένους οἱ ὁποῖοι δῆθεν ἀδιαφοροῦσαν γιά τά ζητήματα αὐτά. 

 Ἕνας ἀπό τούς γέροντες πού ἐπικαλοῦνται εἶναι καί ὁ μακαριστός ἀρχιμανδρίτης π. Ἐπιφάνιος Θεοδωρόπουλος, ὁ ὁποῖος λένε ὅτι εἶχε ἀλλη γνώμη γιά τό ζήτημα τῶν ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων.

 Ὅμως ὁ π. Ἑπιφάνιος τήν 11η Σεπτεμβρίου 1997, στόν ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ δημοσιεύει  ἐπιστολή του μέ τίτλο :" Ὁ Βεελζεβούλ καί ὁ Ε.Κ.Α.Μ." [σημ.  Ε.Κ.Α.Μ. ἦταν ὁ Εἰδικός Κωδικός Αριθμός Μητρώου, δηλ. ἡ σχεδιαζόμενη τό 1997 ἡλεκτρονική ταυτότητα]  Ἰδού τί ἔγραφε ὁ μακαριστός γεροντας :
            "Ἄν πράγματι εἰς τά νέα δελτία ταυτότητος ἔχει ἀποτυπωθεῖ ἔστω καί ὑποψία τῆς μορφῆς τοῦ Βεελζεβούλ, ἀσφαλῶς οἱ πιστοί ὄχι μόνον δέν θά παραλάβουν τά διαβολοδελτία  αὐτά [ἡ ὑπογράμμιση εἶναι τοῦ π. Ἐπιφανίου], ἀλλά οὔτε κἄν θά τά ἐγγίσουν. Τό αὐτό θά συμβῇ καί ἄν τά δελτία φέρουν τόν ἀριθμό 666. Ἐάν μέν ὁ ἀριθμός αὐτός ἐτέθη ἐπίτηδες ὡς σχετιζόμενος μέ τόν Ἀντίχριστο θά ἦταν ἀδιανόητον νά φέρωμεν ἐπάνω μας τά σύμβολα τοῦ Ἀντιχρίστου. Ἀλλά καί ἐάν ὁ ἀριθμός αὐτός δέν ἐπελέγη σκοπίμως δηλ. ὡς σύμβολον τοῦ Ἀντιχρίστου, ἀλλ΄ἁπλῶς ὡς ἕνας ἀριθμός μεταξύ τῶν πολλῶν...καί πάλιν τά δελτία ταυτότητος, ὡς προκαλοῦντα τήν θρησκευτικήν μας εὐαισθησίαν μέ τήν χρῆσιν ἑνός ὑπόπτου καί διαβλητοῦ ἀριθμοῦ εἶναι απολύτως ἀπαράδεκτα. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩΜΕΝ". [τόσο ἡ ὑπογράμμιση ὅσο καί τά κεφαλαῖα γράμματα εἶναι τοῦ π. Ἐπιφανίου].  Τελειώνει δέ τήν ἐπιστολή του μέ τόν ἀκόλουθο τρόπο :  " Ἐάν τά νέα δελτία ταυτότητος θά φέρουν ἐμφανῶς ἤ ἀφανῶς εἴτε τήν μορφήν τοῦ Βεελζεβούλ εἴτε τόν ἀριθμόν 666 εἴτε ὁ,τιδήποτε ἄλλο ἀντιχριστιανικό σύμβολο ἤ ἀκόμη κι ἄν ἔχῃ μόνον τόν Ε.Κ.Α.Μ. ἄνευ  προηγουμένης νομοθετικῆς διασφαλίσεως τῶν δημοκρατικῶν δικαιωμάτων καί ἐλευθεριῶν τοῦ πολίτου θά εἴπωμεν ΟΧΙ καί πάλιν ΟΧΙ καί μυριάκις ΟΧΙ εἰς τά νέα αὐτά δελτία, ὁ,τιδήποτε καί ἄν πρόκειται νά ἀντιμετωπίσωμεν..."Ἀκουέτω ταῦτα καί βασιλεύς( = Κυβέρνησις)  !  " 

         Ξεκάθαρος καί ἀποκαλυπτικός ὁ π. Ἐπιφάνιος.  

Ἀδιανόητη ἡ παραλαβή οἱασδήποτε ἡλεκτρονικῆς ταυτότητος, καθώς αὐτή παγιδεύει τόν ἄνθρωπο.  Εἴτε φέρει εἴτε ὄχι ἡ ἡλεκτρονική ταυτότητα τό 666 ἀφοῦ στερεῖ στόν ἄνθρωπο τά δικαιώματα καί τήν ἐλευθερία του δέν μπορεῖ νά γίνει ἀποδεκτή.  Ἐξ ἄλλου τά ὄργανά τοῦ  Ἀντιχρίστου σ΄αὐτό στοχεύουν : Νά στερήσουν στόν ἄνθρωπο τήν ἐλευθερία, νά τόν ὑποδουλώσουν στά κελεύσματα τῆς Ν. Ἐποχῆς ὥστε ὁ κύριός τους, ὁ Ἀντίχριστος στά ἀνδράποδα πού δέν στάθηκαν ἄξια νά φυλάξουν το θεόσδοτο δῶρο τῆς ἐλευθερίας, νά βάλη τό χάραγμά του καί νά τά θεωρήσει κτῆμα του.
              Καλό θά ἦταν λοιπόν τά πνευματικά παιδιά τοῦ π. Ἐπιφανίου ἀλλά καί ὅσοι τόν εὐλαβοῦνται νά σταθοῦν μέ περισσότερη προσοχή σέ ὅσα διεκήρυξε μέ παρρησία καί θάρρος ὁ μακαριστός γέροντας.  Ἐπισημαίνουμε τά θαρραλέα λόγια του : " ...θά εἴπωμεν ΟΧΙ καί πάλιν ΟΧΙ καί μυριάκις ΟΧΙ εἰς τά νέα αὐτά δελτία ὅ, τιδήποτε καί ἄν πρόκειται νά ἀντιμετωπίσωμεν".

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου 75η ΔΕΘ Σεπτέμβριος 2010. Μέχρι τέλους 2011 η κάρτα του πολίτη!!!Τα...λέγαμε!

Παπανδρέου 75η ΔΕΘ Σεπτέμβριος 2010:Μέχρι το τελος του 2011 θα έχουν αντικατασταθεί οι αστυνομικές ταυτότητες με την "Κάρτα του Πολίτη" (video)


 11  Σεπτεμβρίου!H ημέρα που  σηματοδότησε την αρχή της επιθετικής πολιτικής της "Νέας Τάξης Πραγμάτων",  η οποία με αφορμή την τρομοκρατική  επίθεση  στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης ,"έβαλε μπροστά" τον μηχανισμό   ανάδυσης απο τα σκοτάδια  της  "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ".
Μετά ήλθε η  τρομοκρατία  της γρίππης και πριν ακόμα  αποδειχθεί  ότι επρόκειτο περί απάτης, στην οποία συμμετείχαν κυρίως παγκόσμιοι οργανισμοί ,ήλθε το τρομοκρατικό χτύπημα  της σιωνιστικογεννούς "παγκόσμιας οικονομικής κρίσης" το οποίο έδωσε και τη χαριστική βολή  στον ήδη ταλαιπωρημένο και τρομοκρατημένο  κόσμο.
Ήταν "ηλίου  φαεινότερον"  ότι  οι  αντίχριστες δυνάμεις της "Νέας Εποχής" και του σιωνισμού, είχαν ολοκληρώσει τον "προπαρασκευαστικό βομβαρδισμό" των λαών και ήδη είχαν ξεκινήσει  να υλοποιούν την ανάδειξη  της "παγκόσμιας κυβέρνησης".
Για τους Έλληνες η  11 Σεπτεμβρίου,  θα μείνει  στην μνήμη  ως  η ημέρα που ο πρωθυπουργός τους, υπο το πρόσχημα της αναγκαίας  "επανίδρυσης του κράτους" ,άνοιξε ουσιαστικά  τις "πόρτες και τα παράθυρα" για να μπεί ο δύσοσμος αέρας  του σιωνιστικού "παγκόσμιου κράτους" 

Περιέγραψε τα μικρά  "αντίδωρα" ως  εύγεστες  καλοψημένες "φρατζόλες" και  έθεσε ως ζήτημα  "πρώτης προτεραιότητας" την ολοκλήρωση της "¨ηλεκτρονικής διακυβέρνησης".
Δήλωσε με σαφήνεια ότι μέχρι το τέλος του 2011 οι αστυνομικές ταυτότητες  θα είναι πλέον παρελθόν και ο Έλληνας πολίτης θα είναι υποχρεωμένος να έχει  στη θέση τους την "Κάρτα του Πολίτη" στην οποία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε , "ΟΛΑ ΘΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ":
«.. θέλω να ανακοινώσω ότι θα πάρω πρωτοβουλία με τους κοινωνικούς εταίρους, να καταρτίσουμε έναν Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων, έναν Χάρτη που θα αλλάζει το τοπίο του προνοιακού μας συστήματος. Θα το εκσυγχρονίσει και θα εγγυάται την ισότητα των δικαιωμάτων για όλους και τα ελάχιστα κοινωνικά δικαιώματα, που θα επιτρέπουν και μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά και μια δημιουργική συμμετοχή του πολίτη.     Αυτά τα δικαιώματα θα αποτυπώνονται στην Κάρτα Πολίτη. Δικαίωμα στη σύνταξη, δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα στην επανακατάρτιση, στο επίδομα αναπηρίας, στο βιβλιάριο υγείας. Όλα θα αποτυπώνονται στην Κάρτα Πολίτη. Σπάζοντας τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, αξιοποιώντας ορθολογικά τα χρήματα αυτά, που υπάρχουν - και ναι, όταν κάνει κανείς ορθολογική διαχείριση χρημάτων, βρίσκει χρήματα και γι' αυτούς τους πολύ σημαντικούς στόχους - προχωράμε στην Κάρτα Πολίτη.»
   
Αυτή η σύγχρονη ηλεκτρονική χειροπέδα   θα αντικαταστήσει  σχεδόν τα πάντα.
Ταυτότητα ,βιβλιάρια υγείας,διαβατήρια, πιστωτικές και τραπεζικές κάρτες,κάρτα  διοδίων, εισητήρια και ότι άλλο μπορείτε να φαντασθείτε .
Θα είναι  τόσο  "απαραίτητη"  όσο απαραίτητο θα είναι και το χάραγμα   τον  καιρό του αντιχρίστου, αφού χωρίς αυτήν δεν θα μπορούμε  να αγοράσουμε ,να πουλήσουμε ,να εργαστούμε ,να μετακινηθούμε ,να νοσηλευθούμε και γενικά να έχουμε  οποιαδήποτε παρεχόμενη υπηρεσία.
Ο κ. Παπανδρέου  σκέπασε με μπόλικη ζάχαρη όλο αυτό το άθλιο κατασκεύασμα  της "ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης" και της "Κάρτας του Πολίτη" και παρουσίασε τις θνησιγενείς  και εύκολα  μεταβλητές  "ευκολίες" που θα προκύψουν απο αυτήν ως μοναδικά οφέλη, ενώ  απέκρυψε επιμελώς όλες τις τραγικές συνέπειες  απο την παραλαβή και την εκτεταμένη χρήση  της .
Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε  Video  με τα  αποσπάσματα  της ομιλίας του στην 75η ΣΕΘ  που αφορούν το  ηλεκτρονικό φακέλωμα , την "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" και την  "Κάρτα του Πολίτη"





(από την "Κλασσικοπερίπτωση")
Ποτέ δεν έκρυψε ο ΓΑΠ τις προθέσεις του να εφαρμόσει μέχρι κεραίας όσα του έχουν δοθεί απο τα αφεντικά της αγαπημένης του "Παγκόσμιας κυβέρνησης" ,ως οδηγίες και εντολές σε σχέση με την υποδούλωση του Ελληνικού λαού στα συστήματα διαχείρισης της ελευθερίας και την ολοκληρωση των υποδομών που θα τα εξυπηρετούν.
Για άλλη μια φορά η "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" ,το "ηλεκτρονικό φακέλωμα" και η δημιουργία τεράστιων βάσεων δεδομένων που θα περιέχουν σχεδόν κάθε τι που αφορά την προσωπική και δημόσια ζωή μας,αποτέλεσε ένα απο τα πρώτης προτεραιότητας σχέδια του κ. Παπανδρέου.Η "κάρτα του πολίτη" και όλα τα υπόλοιπα διασυνδεμένα με αυτήν συστήματα ,ελέγχου και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων,είναι  τα απαραίτητα "εργαλεία" για την λειτουργία  και την επιτυχία της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" η οποία είναι με την σειρά της απαραίτητη για την ύπαρξη της "παγκόσμιας κυβέρνησης".
Το διακύβευμα για τον Έλληνα πολίτη είναι αν θα δεχθεί ή όχι να γίνει ένας ραγιάς χωρίς καμιά ελπίδα για ανάσταση ή θα αντιδράσει δυναμικά.
 Η "Πρωτοβουλία  των Αντιρρησιών  Ορθόδοξης Συνείδησης" και  η επιστολή  του Π. Σαράντη Σαράντου
 
Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται  δύο μήνες απο τότε που ο Π. Σαράντης Σαράντος  συνέταξε  επιστολή  σχετική με αυτό το μείζον θέμα και την οποία απέστειλε  στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών  και πάσης Ελλάδος  ,στον πρόεδρο της Ι. Συνόδου ,και σε όλη την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το κείμενο αυτής,  απεστάλη σε πολλά μοναστήρια της Ελλάδος ,του Αγίου Όρους και του  εξωτερικού,ενώ για το περιεχόμενο  της επιστολής  έλαβαν γνώση χιλιάδες πιστοί της Εκκλησίας μας.

Θυμίζουμε ότι αμέσως μετά, με τις ευλογίες του Π. Σαράντη και πολλών άλλων αξίων Ιερέων άρχισε η συλλογή  υπογραφών εναντίον   της "Κάρτας του Πολίτη" (μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υπογράψει περίπου 6.000 συμπολίτες μας).

Η  "βάση" λοιπόν αυτής της "Πρωτοβουλίας  των Αντιρρησιών  Ορθόδοξης  Συνείδησης", ήταν και είναι οι  θέσεις του Π. Σαράντη Σαράντου, όπως αυτές εκφράζονται
στο κείμενο της επιστολής του και γι΄αυτό   απο την αρχική της κιόλας  αίτηση-διακήρυξη-έκκληση (εδώ ) αναφέρθηκε σε αυτήν (εδώ )


Πρωτοβουλία ντιρρησιφν Hρθόδοξης Συνείδησης 

Υπογράφουμε και εκφράζουμε προς την Ιεραρχία και την Πολιτεία τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις μας όπως διατυπώθηκαν στην επιστολή του Π. Σαράντη Σαράντου (βλέπε ΕΔΩ) καθώς και στο κείμενο της Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης (βλέπε εδώ)

 .

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Εις τας απαρχάς της ημέρας (π. Σαράντη Σαράντου)

 

Εἰς τάς ἀπαρχάς τῆς ἡμέρας…

Τοῦ ἀρχιμ. Σαράντη Σαράντου
φημερίου τοῦ Ἱ.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου







Εἰς τάς «ἀπαρχάς»1 τῆς ἡμέρας, στίς 5, ἤ στίς 6, ἤ στίς 7 π.μ., ἄς ἀφιερώνουμε λίγο χρόνο στήν προσευχή. Ἄς προμηθευθοῦμε ἀπό ἕνα ὀρθόδοξο μοναστήρι ἕνα κομβοσχοίνι τῶν ἑκατό ἤ τρια­κοσίων κόμβων. Κρατώντας κάθε κόμβο λέμε ἁπλά καί ταπεινά τήν εὐχή τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ. «Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με» λένε ὡς πρώτη πρωϊνή προσευχή στόν προσωπικό τους κανόνα οἱ μοναχοί καί οἱ μοναχές της Ἁγίας Ὀρθοδοξίας μας, πιστεύοντας ὅτι αὐτή εἶναι ἡ ἄμεση καί ἀπαραίτητη ἀναφορά κάθε πιστοῦ πρός τόν ἀρχηγό τῆς πίστεώς μας, τόν Χριστό.
Κάθε κόμβος τοῦ ἱεροῦ κομβοσχοινίου εἶναι πλεγμένος μέ ἐννέα σταυρούς. Λέγοντας τήν εὐχή «Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με» καί κρατώντας ἕκαστο κόμβο μέ τούς ἐννέα πλεκτούς σταυρούς δηλώνουμε στόν Κύριο τήν ἀγάπη μας καί τή δοξολογία μας γιατί μᾶς ἔχει πλάσει «κατ’ εἰκόνα Του καί καθ’ ὁμοίωσιν», γιά νά ζοῦμε αἰωνίως καί μακαρίως μετ’ Αὐτοῦ, σύν πᾶσι τοῖς Ἁγίοις. Τόν εὐχαριστοῦμε γιά τίς ἄπειρες εὐεργεσίες πού ἀκατάπαυστα μᾶς χαρίζει, γιά τίς δοκιμασίες μέσα στίς ὁποῖες ἀενάως μᾶς ἐκπαιδεύει, ὅπως οἱ καλοί προπονητές τούς ἀθλητές τους. Ἄλλωστε ὁ ἴδιος ὁ Κύριος θά μποροῦσε νά ἀποφύγει μαρτύριο, Σταυρό καί θάνατο. Θά μποροῦσε νά ἐπιβάλει στανικά τό δικό Του τρόπο ζωῆς, ἀπόλυ­τα ὑποτεταγμένο στό θέλημά Του. Τό θέλημά Του ὅμως, τό σύμ­φω­νο μέ τοῦ Θεοῦ Πατέρα καί τοῦ Παναγίου Πνεύματος ἦταν ὄχι ἡ ἐπι­βολή, ἀλλά ἡ διά τῆς δικῆς Του θυσιαστικῆς προσφορᾶς ἀπολύ­τρωση, σωτηρία καί θεανθρωποποίηση τοῦ δαιμονοποιημένου ἀν­θρωπίνου γένους. Μέ τό «ἐλέησον» Τόν παρακαλοῦμε γιά ὅ,τι ἔχουμε ἀνάγκη. Μέ τό «ἐλέησον» Τοῦ δίνουμε τό δικαίωμα, πού... ἔτσι καί ἀλλιῶς τό ἔχει ὡς τέλειος Θεός καί τέλειος ἄνθρωπος, νά ἐκπληρώνει τά αἰτήματά μας, νά τά τροποποιεῖ πρός τό συμφέρον μας ἤ καί νά τά ἀκυρώνει, ὅταν εἶναι πρός ἀπώλειά μας, πρός βλάβην μας. Πληροῦται ἡ ψυχή μας ἀπό τήν ἄκτιστη Χάρη τοῦ Κυρίου μας καί τήν ἀγάπη τοῦ Πατρός καί τήν Κοινωνία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.
Ἀρχίζει ἔτσι ἡ ἡμέρα μας χαρισματικά, χωρίς τεμπελιά, χωρίς μελαγχολία, χωρίς κατάθλιψη, χωρίς ἄτακτους, κακούς λογισμούς. Διαθέτουμε ἔτσι περισσότερες ἀντοχές, καλή διάθεση, διάκριση πρός πάντας καί πρός πάντα.
Λέγοντας τήν εὐχή τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ μέ τό «με» ἐννοοῦμε τόν ἑαυτό μας, τούς ἄμεσους συγγενεῖς μας ἤ καί τούς πιό μακρινούς, ὅσους αἰσθανόμαστε ἰδιαίτερη ὑποχρέωση νά προσευχηθοῦμε καί ὅλο τό ἔθνος μας, πού διέρχεται «κρίση».
Ἡ εὐχή ἀναφερόμενη στόν Κύριο μέ ἄκρα ταπείνωση καί καλωσύνη μεγαλόθυμη μπορεῖ νά θαυματουργήσει. Μπορεῖ νά ἀπομακρύνει ἄπειρους ἐρχόμενους κινδύνους πραγματικούς ἤ ὑποθετικούς ἤ σκόπιμα κατασκευασμένους.
Τά media καθημερινά μᾶς πανικοβάλλουν μέ τίς χειρότερες εἰδήσεις καί τίς πιό δυσοίωνες προοπτικές. Πολλά σενάρια ἀκούγονται. Μέχρι καί ὅτι ὁλόκληρα κομμάτια τῆς πατρίδας μας θά πουληθοῦν ὡς λύτρα γιά τό ὑπέρογκο χρέος πού ἄφησαν οἱ κατά καιρούς καλοί κυβερνῆτες μας.
Ἀπό τίς σκοτεινές δυνάμεις πάντως τῆς Νέας Ἐποχῆς πολεμεῖται ἀπηνῶς ἡ χώρα μας μέ στόχο νά ἀλλάξουν τά πάντα στήν πατρίδα μας. Πρέπει νά δεχθοῦμε ὁπωσδήποτε τή νέα τάξη πραγμάτων, ἠθῶν καί ἐθίμων, γλώσσας, παραδόσεως καί παραδόσεων, συμβόλων, ἱστορίας, μά κυρίως ὀρθοδόξου πίστεως. Καί τό χειρότερο ἴσως θά εἶναι ὄχι ἡ πεῖνα, μέ τήν ὁποία μᾶς φοβερίζουν ἀκαταύπαστα οἱ πληρωμένοι δημοσιογράφοι, ἀλλά ἡ ἐπιβολή τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη καί ἴσως τό ἐπάρατο σφράγισμα ἤ κατά τήν ἱερά Ἀποκάλυψη, τό χάραγμα.
Πολλές φορές ἡ μικρή πατρίδα μας ὑπέστη κατοχές καί φοβε­ρούς κινδύνους. Πάντοτε μέ τή βοήθεια τοῦ Κυρίου ξεπεράσαμε, γλυτώσαμε, σωθήκαμε, συνεχίσαμε τήν ὑπερτρισχιλιετή φωτιστική ἀνά τήν οἰκουμένη πορεία μας.
Ἡ εὐχή τοῦ Χριστοῦ πάντως ἀσφαλῶς καί πάλι θά θαυματουργήσει. Ἤδη πρό Χριστοῦ οἱ Ρωμαῖοι καλοπροαίρετα εἶχαν ὁμολογήσει: Ἐμεῖς κατακτήσαμε τούς Ἕλληνες ἐδαφικά, αὐτοί ὅμως μᾶς κατέκτησαν πολιτισμικά, μέσ τοῦ μοναδικοῦ καί ἀκμαίου πολιτισμοῦ τους. Τώρα πού ἀκόμα καί στήν πιό μακρινή γωνιά τῆς πατρίδας μας, σέ καθημερινή συχνότητα, τελεσιουργεῖται τό πρῶτο θαῦμα τῆς θείας Εὐχαριστίας, ὅπου τρανώνεται ἡ παρουσία τοῦ Χριστοῦ ἀνάμεσά μας, τά πράγματα θά πᾶνε χειρότερα;
Ἐξ ἄλλου τετρακόσια χρόνια τουρκικῆς σκλαβιᾶς κατάφεραν νά ἀλλοτριώσουν τόν Ἑλληνικό πολιτισμό καί τήν ὀρθόδοξη πίστη; Χιλιάδες νεομαρτύρων ἐπιβεβαιώνουν τήν πανσθενουργό δύναμη τῆς θείας Χάριτος πού στερειώνει τό Ἔθνος μας νά μήν ἐξαφα­νί­ζε­ται, παρά τή βούληση καί τή δράση τῶν ἀντιχρίστων.
Κατάφεραν οἱ Βαυαροί κλείνοντας πολλά ὀρθόδοξα μονα­στήρια καί ἀποσχηματίζοντας ἐκβιαστικά μοναχούς καί μοναχές νά ξερριζώσουν τήν Ὀρθόδοξη πίστη καί νά ἑδραιώσουν τή βάρβαρη Βαυαρική; Μολονότι οἱ Βαυαροί ἐπέβαλαν κυβερνητικό ἐπίτροπο μέ ἔντονη παρουσία στήν ἱερά Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, κατάφεραν νά προτεσταντίσουν τήν ἱερά Σύνοδο καί κατ’ ἐπέ­κταση τό χριστεπώνυμο πλήρωμα διά τῶν δραστηρίων μισθωμένων μισσιοναρίων τους;
Ὁ Στρατηγός Μακρυγιάννης ἀνησυχοῦσε μέν γιά τή μανία τοῦ εὐρωπαϊκοῦ ἐκσυγχρονισμοῦ πού εἶχε καταλάβει τούς Βαυα­ρούς συνάρχοντες. Εἶχε ὅμως βαθειά ἐμπιστοσύνη στίς ρίζες τῆς ὀρθοδόξου πίστεως τίς χωμένες μέσα στίς τάξεις καί τίς ψυχές τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ μας. Ἔλεγε ὁ Μακρυγιάννης: Οἱ καϋμένοι οἱ καπουτσίνοι (Δυτικοί ἱεραπόστολοι) οἱ καλοζωϊσμένοι, καλοπλη­ρωμένοι δέν καταλαβαίνουν τόν Ἑλληνορθόδοξο πολιτισμό μας. Ἔχουν βαλθεῖ νά μᾶς ἐκσυγχρονίσουν καί νά μᾶς ἐκπολιτίσουν, γκρεμίζοντας τή δική μας Θεανθρώπινη μυστική Παράδοση.
Παρόμοια ἦταν ἡ κατάσταση τοῦ Ἔθνους μας καί ἐπί Ἁγίου Νεκταρίου. Ὅλες οἱ συκοφαντίες καί οἱ διωγμοί πού ἀντιμετώπισε ὁ Ἅγιος σ’ ὅλα τά ἐπίπεδα τῆς ποιμαντικῆς του σταδιοδρομίας δέν ἦταν καθόλου ἄσχετοι μέ τό ψευδοουμανιστικό ἐκσυγχρονιστικό πνεῦμα τῶν ντόπιων καί ἀλλοδαπῶν εὐρωπαϊστῶν, πού δέν ζοῦσαν τήν ὁλοζώντανη Παράδοσή μας.
Παρά ταῦτα ἡ ἀκακία τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου, ἡ καθαρή ἑλληνορθόδοξη παιδεία Του, ἡ βαθειά μυστική ἁγιοπνευματική ἐν ἄκρᾳ ταπεινώσει ζωή Του καί ἡ χριστοδιακριτικότατη ποιμαντική δράση Του ἔφεραν πολλούς καί ἀγλαότατους καρπούς στό ἔθνος μας. Εἶναι πολύ ἐνθαρρυντικά, μά καί πολύ ἀληθινά τά λόγια Του γιά τήν πορεία τοῦ ἑλληνικοῦ Ἔθνους μας ἀνά τήν Οἰκουμένη, ἀνά τούς αἰῶνες:
« λλην γεννήθη κατά θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τς νθρωπότητος· τοτο τό ργον κληρώθη ατῷ· ατη ν ποστολή ατο· ατη κλσις ατο ν τοῖς θνεσιν· μαρτύριον θνική ατο στορία· μαρτύριον φιλοσοφία ατο· μαρτύριον κλίσις ατο· μαρτύριον α εγενες ατο διαθέσεις· μαρτύριον παγκόσμιος στορία· μαρτύριον μακροβιότης ατο, ξ ς δυνάμεθα διστάκτως νά συμπεράνωμεν καί τήν αωνιότητα ατο, διά τό αώνιον ργον το Χριστιανισμο μεθ’ ο συνεδέθη λληνισμός διότι ν λα τά θνη τά μφανισθέντα πί τς παγκοσμίου σκηνς λθον καί παρλθον, μόνον τό λληνικόν μεινε ς πρόσωπον δρν πί τς παγκοσμίου σκηνς καθ’ λους τούς αώνας· καί τοτο, διότι νθρωπότης δεται αωνίων διδασκάλων· μαρτύριον τέλος κλογή ατο μεταξύ τν θνν πό τς θείας προνοίας, πως μπιστευθ ατῷ, τήν εράν παρακαταθήκην τήν γίαν πίστιν, τήν θρησκείαν τς ποκαλύψεως καί τό θεον ργον τς ποστολς ατς, τό αώνιον ργον τς σωτηρίας διά τς διαπλάσεως πάσης τῆς νθρωπότητος κατά τάς ρχάς τς ποκαλυφθείσης θρησκείας…
ν τ στορί το Χριστιανισμο πό τς πρώτης σελίδος ατς ναφαίνεται τς λληνικς φυλς ν τ Χριστιανισμ δρᾶσις καί κλσις ατς, να ναλάβῃ τό μέγα τῆς ποστολς το χριστιανισμο ργον. Ο θεοι το Σωτρος λόγοι «νν δοξάσθη υός το νθρώπου», τε νηγγέλθη ατ, τι λληνες θελον δεῖν Ατόν, νεχον βαθεῖαν ννοιαν· ρσις ν προφητεία, πρόρ­ρησις τν μελλόντων· ο κε μφανισθέντες λληνες σαν ο ντιπρόσωποι λου το λληνικο θνους· ν τ παρουσί ατν διεδεν θεάνθρωπος ησος τό θνος κενο, ες μελλε νά παραδώσῃ τήν εράν παρακαταθήκην, να διαφυλαχθ τῇ νθρωπότητι. ν τ πιζητήσει ατν διέγνω τήν προθυμίαν τς ποδοχς τς αυτο διδασκαλίας, διεδε τήν αυτο δόξαν, τήν κ τς πίστεως τν θνν, καί νεγνώρισε τό θνος, περ πρός τόν σκοπόν τοτον προώριστο πό καταβολς κόσμου.
Τό λληνικόν θνος ληθς πρός τόν σκοπόν τοτον κλήθη πό καταβολς κόσμου καί πρός τοτον μαρτυρεται διαπεπλασμένον· Θεός ν τ θεί ατο προνοίᾳ διέπλασεν ατό φθαλμόν το σώματος το συγκροτουμένου φπάσης τῆς νθρωπότητος».
Εἶναι τέτοιοι οἱ καιροί μας πού ὅλοι μας κληρικοί, μοναχοί καί λαϊκοί χρειαζόμαστε λεπτή, θεανθρώπινη, ἁγία διάκριση.
Ὁ Γέροντας Πορφύριος ἔλεγε ὅτι στή ζωή μας – καί τήν ἐν Χριστῷ πνευματική – ἰσχύει ἡ ἀρχή τῶν συγκοινωνούντων δοχείων. Ὅσοι πιό πολλοί χριστιανοί διακρίνονται γιά τήν ἀκακία τους, τήν ἀθωότητά τους, τήν καλωσύνη τους, τήν ἁγία ἀγάπη τους, τόσο καί οἱ ἄλλοι διαποτίζονται μέ τά παραπάνω πνευματικά ἀγαθά.
Ὅταν τά παραπάνω ἀγαθά παροπλίζονται καί ἐγκλωβίζονται ἀπό τήν «ἱερή ἀγανάκτηση» π.χ. πρός τούς «κακούς» ταγούς μας, βάσει αὐτῆς τῆς ἀρχῆς τῶν συγκοινωνούντων δοχείων, δέν μεταβιβάζονται καί σ’ αὐτούς (τούς ταγούς), πνευματικά ἐν Χριστῷ ἀγαθά, ἀλλά ἀγανάκτηση, ὀργή, ἀντιπάθεια, σφοδρή κατάκριση, μαυρίλα, ἀδιέξοδο.
Ἐδῶ πού ἔχουμε φθάσει ὅλοι μας, ὑποφέροντας ἀπό τήν παροῦσα πνευματική δυστοκία, ἀπό τήν ἠθική μόλυνση τοῦ «πνευματικοῦ» περιβάλλοντος, ἄς καταθέσουμε ταπεινά τό μικρό, ταπεινό βολό τῆς χήρας ψυχῆς μας, τήν εὐχή τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἐκκινώντας ἀπό τάς ἀπαρχάς ἑκάστης ἡμέρας, ζητώντας τό ἄπειρο ἔλεος τοῦ Χριστοῦ μας, τήν προσωπική ἐν Χριστῷ σωτηρία μας καί τήν ἀνόρθωση ὅλης τς κοινωνίας μας, τοῦ ἔθνους μας, γιατί ὄχι καί τῆς παγκόσμιας κοινότητας, μέ βάση καί μέ εὐλογία τίς παρήγορες – ὄχι βεβαίως φροῦδες – προβλέψεις τοῦ Ἁγίου το αἰώνα μας, τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου.


Μαρούσι, 10 Αὐγούστου 2010




1 χρήση το ρου «παρχές» κτός πό τήν ατονόητη ναφορά στίς πρτες στιγμές τς μέρας, παραπέμπει στήν τηρούμενη παράδοση τς κκλησίας – μέ παλαιοδιαθηκικές κατα­βολές – σύμφωνα μέ τήν ποία ο ελαβες χριστιανοί αθόρμητα φυλάσσουν στήν κρη γιά προσφορά πρός τόν Κύριο τούς πρώτους καί καλύτερους καρπούς τς συγκομιδς τους, τσι στε νά εναι ελογημένα τά γαθά τους καί ζωή τους λόκληρη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ελάτη



Ιερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου



Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ



Καρούλια. Αγιο Ορος



Προυσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας