φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Δεν γιορτάζεται(όπως και αρμόζει)η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ...ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙΕίναι επιεικώς απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν γιορτάζεται ΦΈΤΟΣ η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ(αύριο που είναι τα ΕΣΟΔΙΑ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ/η οποία είναι η ΠΡΟΣΤΆΤΗΣ τους). ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μετά το 1980
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ η ΕΤΗΣΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ στο ΣΑΡΟΓΛΕΙΟ/ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ , γιατί είναι τόσο πολύ ακριβή(!) και πρέπει να κάνουμε οικονομία!!. ΜΑΛΙΣΤΑ. Και φυσικά ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Δεν είναι η δεξίωση. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΚΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.(εξ άλλου αρκετοί από τους εκάστοτε υπουργούς άμυνας δεν έχουν υπηρετήσει).
Και να προσθέσω και κάτι άλλο. Η καθιερωμένη εκδήλωση για την ΓΙΟΡΤΗ των ΕΔ γίνονταν παλαιότερα στο ΘΕΡΕΤΡΟ του Αγ. ΑΝΔΡΕΑ. Τα τελευταία χρόνια είχε μεταφερθεί το ΝΟΕΜΒΡΙΟ στο ΣΑΡΟΓΛΕΙΟ. Πέρυσι έγινε κανονικά. Και παλαιότερα γίνονταν τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ γιατί συνεορτάζονταν και η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ με την επικράτηση των εθνικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις 46-49(όπου σαν τον μακαρίτη τον πατέρα μου και μερικοί άλλοι αξιωματικοί τιμήθηκαν από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ με ΧΡΥΣΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ/ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠ ΑΝΔΡΑΓΑΘΙΑ). Για να μην ξεχνιόμαστε, αφού οι νεότεροι είναι του καναπέ και του «περνάμε καλά». ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ...;ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΗΣΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΕΣ. ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.

Αν λάβουμε υπόψη τις κάθετες μειώσεις σε όλα τα αμυντικά προγράμματα, την πρωτοφανή μείωση των στρατιωτικών ασκήσεων και των τοποθετήσεων αξιωματικών σε υπεύθυνα πόστα στο εξωτερικό, τις απαξιωτικές δηλώσεις Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ, την διεξαχθείσα ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2010» σε μεγάλο βαθμό από τα γραφεία , τις σαρωτικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις των στελεχών των ΕΔ (λες και αυτοί ευθύνονται για τα σκάνδαλα των πολιτικών), είναι πασιφανές ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ.
Και ασφαλώς δεν υπάρχει ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από την ηγεσία των 4 Γενικών Επιτελείων. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ. Και υπόψη στην συγκεκριμένη εκδήλωση προσέρχονταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος και αυτός πλέον δεν λέει πλέον τίποτα. Με κάτι ΤΡΙΚ ότι θα παίξει η στρατιωτική μπάντα της ΑΣΔΥΣ κλπ, ας ήμαστε ρεαλιστές δεν καλύπτονται τα πράγματα και τα πρωτοφανή κενά.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Η ΤΡΟΪΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΟΡΤΑΣΤΕΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.(απλά ΜΟΥΓΚΑ στην ΣΤΡΟΥΓΚΑ). Δεν ξέρω πως το είπε η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ στο τελευταίο ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ(να βάλει ο Θεός το χέρι του), αλλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ...;

ΠΗΓΗ
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_6571.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕλάτηΙερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΙερά Μονή Οσίου ΔαβίδΚαρούλια. Αγιο ΟροςΠρουσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας